• Hercai

    Vill ha barn, mamma vill inte

    Upplever du att din mamma lägger sig i och ni själva tycker att det är en rimlig tid nu att försöka få barn så undvik att berätta något för din mamma om planerandet (som jag tycker är rätt personlig så har själv låtit bli att berätta för andra). När du väl blir gravid så har hon inte lika mycket att säga till om. 

  • Hercai
    Anonym (Problem) skrev 2022-03-24 11:03:16 följande:
    Att skriva snabbt behöver inte vara korrekt, har annat att göra än att svara på dina trötta kommentarer. Så mogen som ? du ? verkar va själv. Lyser avundsjuka om dig när du måste klaga på lite stavfel för du inte har annat att komma med. Jag praktiserar idag och svarar dig i mellan åt. Vad gör du här inne? Gå till jobbet din tröttmössa. Hade förövrigt A i svenska när jag gick ut skolan. Så där kan du inte trycka tyvärr. 
    Låt dig inte provoceras, många är duktiga på att komma med pekpinnar och just det här med att planera barn ung verkar sticka många i ögonen. Jag tänker att det är viktigt att läsa tipsen (även om man inte bett om dem), reflektera och komma fram till ett beslut själv som känns rätt.

    Jag är själv en s.k ung mamma och jag tycker att sålänge du har en sgi så kör på. Utbildning kan man i Sverige ta tag i när man vill, det är inte kört för att man får barn. Barn behöver inte alltid vara sist på listan innan allt är avklarat, för hur mycket man än förbereder sig så kommer det alltid finnas något man skulle kunna förbättra innan man får barn, och så kan man ju inte tänka. 

    Så jag tycker att ni ska köra på sålänge båda är säkra på att det är det ni vill och det annars finns bra förutsättningar för att kunna ta hand om barnet, och utbildningen kan du ta tag i senare. Det är dessutom biologiskt sett bäst tid att skaffa barn nu.
  • Hercai
    Anonym (Problem) skrev 2022-03-24 11:26:07 följande:
    Tack snälla för din förståelse!! Känner exakt samma. Förstår ej svårigheterna. Och självklart gör man det bästa för dig själv och sitt barn. Skulle aldrig skaffa ett barn till världen utan någon grund, jobb eller bostad. Plugga kommer jag göra antingen nu förhoppningsvis eller nästa år. Jag vet ej alls hur min situation kommer se ut. Men oavsett vad kanske jag vill byta bransch när jag är 30? Ska jag då skita i att plugga för att jag har barn. Känns väldigt konstigt. Tror som du säger unga personer som jag inte tycker är så ungt sticker i folks ögon för dem själva gjorde det senare. Men behöver dem känt att de gjort bättre? Jag tycker snarare min ålder är lagom och normalt ? oavsett nu vid 22 eller nästa år vid 23 då jag vill försöka. Att va mamma på det året jag ska fylla 24 är perfekt. Men många verkar lägga näsan i blöt och störa sig på att jag är 22 år just nu. Hade jag velat ha barn nu hade jag skaffat det. Men nu är inte så fallet utan 1,5- 2 år fram planerar vi barn.
    Jag tycker inte 22-23 år är ungt för att planera sitt första barn, men jag tror att det oftast är lite äldre mammor som hänger här på familjeliv och då blir skillnaden rätt stor.

    Du har som du själv skriver redan bra förutsättningar förutom utbildningen och då finns det inga hinder. Lycka till! 
Svar på tråden Vill ha barn, mamma vill inte