• Fre 25 mar 13:16
  6719 visningar
  25 svar
  Inlägg från Jag är bara jag Visa alla inlägg
  25
  6719

  Missfall vecka 10

  Beklagar verkligen! {#emotions_dlg.flower} Jag har upplevt precis samma sak. VUL efter IVF i v.10 och fostret hade dött v.7. Det kändes som mattan drogs undan under fötterna. Jag var ömsom arg och ömsom ledsen. Det måste få ta tid att sörja och sen gå vidare. För sista chansen var det ju inte. Du blev gravid vilket räknas som ytterst positivt. Nästan alla som blivit gravida kan bli det igen. När, var och hur behöver du inte fundera på just nu. Nu ska du ta hand om kropp och själ och tids nog ta nästa steg.

 • Sön 27 mar 14:50
  #11

  Känner igen många av dina tankar. Att man anklagar sig själv, undrar vad man gjorde fel, inte vet hur det ska gå. Ett m.f beror oftast på fel på fostret. Därmed inte sagt att det inte skadar att ta mediciner som kan motverka m.f. Trombyl och progesteron är liksom det minsta. Ha koll på TSH- det bör absolut ligga under 2,0. Vården här tycker dock att 3,5 är normalt! 
  Jag fick barn efter 10 år och 4 m.f med 5 barn. Via ED i Tjeckien och mycket mediciner. Tjeckien är mycket duktiga på IVF och m.f. Fördelen f.ö är avståndet, priset och enkelheten.
  Du behöver inget bestämma idag. Sörj, ta hand om dig, repa dig kroppsligt. Och känn dig absolut inte värdelös! {#emotions_dlg.flower}

 • Sön 27 mar 19:06
  #13

  Kan jag på minsta lilla vis bistå med tröst eller råd är min dag gjord. Jag tror faktiskt ingen som inte drabbats öht kan förstå. Jag har själv fått så mycket stöd och hjälp genom åren här och hade nog inte ens haft barn utan all hjälp. Vi gick på Unica i Brno. Mycket duktiga! Och tillmötesgående på alla sätt och vis. Egentligen tror jag inte kunskapen och resultaten skiljer så väldigt mycket mellan kliniker runt om i Europa, men allt runt om kring skiljer. Vi ville ha ett trevligt och snabbt bemötande ( vi fick svar på mejl samma dag), enkel behandling (samarbete med min fertilitetsläkare här i Sverige), läkare som lyssnade och var beredda ändra saker som inte funkade och ett land det inte krävdes visum eller avstånd att åka till. dessutom var det ingen kötid och kostnaden skiljde sig markant mot tex de där ryska klinikerna. 
  Jag är med i en ED-grupp på F.b och där finns kvinnor som fått barn via alla möjliga kliniker, men även kvinnor som inte lyckats och inte fått bra bemötande. Jag tror det bästa är att prata med folk som varit på de olika klinikerna. Och mejla för att kolla läget.

  Ta en dag i taget! Låt allt falla på plats. Kropp och själ först just nu. Jag finns här. 

 • Sön 27 mar 21:37
  #15

  Unica finns numer även i Prag och dit är det ju väldigt lätt och snabbt att åka.
  Tyvärr sitter hcg i ganska länge och speciellt så länge som fostret och resterna inte kommit ut. Tycker inte du ska plåga dig mer fler test. Det blir bara en sorglig påminnelse.

 • Mån 28 mar 14:15
  #17
  Sunset boulevard skrev 2022-03-28 12:39:27 följande:
  Pratade med barnmorskan idag och hon sa att det var ytterst ovanligt att fostret dör när man hört gjorts i vecka 8. Det gjorde mig inte lugnare utan snarare mer hysterisk Gråter
  Ja, det är väldigt ovanligt, men det händer tyvärr ändå. Nån "ska" drabbas och det blev tyvärr du. Det behöver dock absolut inte betyda att samma sak händer igen! Se på mig- missfall med 3 eller rent av 4 foster som var syskon och likväl fick jag barn av det enda kvarvarande embryot av samma äggomgång! Jag skulle kunna ge många fler exempel på kvinnor som varit infertila, fått m.f eller dödfödda barn och sen lyckats.
  Jag brukar konstant skriva "ge inte upp" när tråkiga saker hänt. Det finns alltid lösningar, alltid en utväg och de allra flesta som varit gravida innan kan få barn. Även om det inte känns så just idag är det ändå ett faktum.
  Du kanske skulle behöva prata av dig mer professionellt? Även om vi finns här också förstås.
  Försök göra nåt roligt idag även om allt känns svart. Köp en bakelse, ta en vårpromenad, sträckse en serie på tv- vad som helst.
  Imorron är en annan dag!  {#emotions_dlg.flower}
 • Tis 29 mar 15:40
  #19
  Sunset boulevard skrev 2022-03-29 15:03:53 följande:
  Jag ska träffa kurator och gå hjälp.
  Torsdag ska jag läggas in för abort en dag.
  Så glad att du fick ditt barn, du har verkligen fått lida du med. Det värsta är att jag aldrig kommer att reda på ifall imigran nässpray och Citodon som jag tog mot mina migrän anfall vände som orsakade missfall. Även om 3 specialister gav mig ok att använda och Janusinfon säger samma men kan inte låta bli att tänka att de var en faktor. Jag lider av extrema migrän anfall sånsa som håller i flera dagar och som gör att man åker in till akuten eller ringer en ambulans. Så jag kan omöjligen inte ta medicin vid anfall och blir jag gravid igen vet jag inte vad jag ska ta mig till.
  Jag hade graviditetsmigrän. Alltså migrän bara för att jag var gravid. Jag funkade inte som människa helt enkelt. Fick utskrivet Sumotriptan och tog "i nödfall" vilket var när jag var tvungen åka nånstans. Om läkare sagt att en medicin är okey vid graviditet så är den. Mediciner som verkligen skulle kunna orsaka missfall skrivs helt enkelt inte ut. Så den tanken kan du släppa. 
  Jag ska tänka på dig på torsdag. Jag vet själv hur gräsligt det var att både ligga på förlossning och bb, men av helt fel skäl.
 • Tis 29 mar 18:38
  #21
  Tino skrev 2022-03-29 18:16:30 följande:
  Ytterst ovanligt vet jag inte. Jag har varit med om det och många fler. Minns inte vad läkaren sa till mig om hur vanligt det är, men har för mig runt fem procent kanske. Bra att du ska till kurator. En dag i taget, det kommer bli lättare med tiden. 
  3% efter VUL v.9. Så fortfarande mycket ovanligt även om det självklart händer.
 • Tor 31 mar 13:18
  #25

  Jag vet hur det känns. Alla mina tankar till dig idag! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Missfall vecka 10
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.