Inlägg från: Novabusen |Visa alla inlägg
  • Novabusen

    Bf December 2022 ????

    Hej!
    Är i v 12 (11+1) och BF 21 dec med första barnet. 


    mår toppen, gått upp 700g och känner liksom inte av graviditeten än så lite svårt att tro på det men vi har ju sett det på UL. Pga jobb och resor så har vi inskrivning  hos BM nästa vecka, så får vi se om krabaten är kvar och kanske boka KUB-test etc. :)

  • Novabusen

    Jag tillhör sthlm och får väl veta nästa vecka om jag erbjuds KUB. Jag är 37. 
    såg om gravidkuddar osv. Jag är väl ett par veckor efter er men jag har inte fått mage än och har mina vanliga kläder. Men har tänkt skaffa en sen :)
    Fler från sthlm i tråden? 

  • Novabusen

    I sthlm erbjuds alla oxå KUB-test så har ultraljud i morgon v13(12+2) Tog blodprover idag så
    får svar om nån vecka. nipt-test eller vad det heter kostar pengar om man inte har hög risk för kromosomfel. Sambon har inte berättat för nån och 2 av mina vänner vet. Vi är oxå lite äldre så inte velat säga nåt iom alla risker.

  • Novabusen

    Grattis till alla fina resultat! 


    mitt ultraljud på KUB va normalt men blodproverna visade hög risk för downs syndrom så fick tid direkt på fostermedicin på Karolinska för fosterdiagnostik. Oklart vad som händer där eftersom fostervattensprov görs tidigast v15. Snacka om party-pooper

  • Novabusen
    Linajosefine skrev 2022-06-15 16:24:45 följande:

    Hej, 
    jag har inte skrivit här tidigare men följt tråden ändå. BF 16/12 om allt går som det ska. Kul att många av er har gjort KUB/NIPT med goda resultat :) Själv fick jag ett riktigt dåligt resultat på NIPT och hela vår tillvaro vändes upp och ned igår! Allt såg bra ut på NIPT förutom avvikelsen för 22q11.2 (DiGeorges syndrom) :(. 5 av 4000 testar ?positivt? varav 4/5 är ett falskt resultat. Så alltså får 1 av 4000 utslag för syndromet. Gjorde Fvp igår (samma dag som vi fick reda på detta, de lyckades klämma in oss på en akuttid). Någon som vet någon som varit med om liknande? Dagarna till svaret på fvp kommer kännas långa och vill bara att mardrömmen ska vara över. Får förbereda mig på det värsta men hoppas på det bästa. Fick träffa en specialistläkare som gjorde UL och tyckte att organen såg bra och normala ut (dvs hjärtat normalt, fötter normalt, njurar osv) men det är ju svårt att se 100 eftersom jag bara är i vecka 14. Fyfan! Graviditeten startade inte direkt bra heller. Blödit mellan vecka 5-12 och gjorde tidigt VUL i vecka 6 där BM konstaterade missfall eftersom det inte fanns hjärtslag. Hon sa ?kom tillbaka om 2 veckor om det inte slutar blöda, men annars är det bara att vänta ut?. Konstaterade fakta men tyckte det kändes konstigt och slutade inte blöda så gjorde VUL igen 1v senare och då kunde de se ett hjärta. Och nu händer detta. Usch precis när vi börjar bli positiva och glada så kommer detta. Ville bara skriva av mig och höra om någon ens hört om falskt resultat för 22q11.2 eller om någon fått konstaterat MF som sen visade sig vara ett hjärta som slår? 


    Hej! 


    Inte råkat ut för samma som dig men har haft 3 jävliga första månader av olika anledningar med inlagd på sjukhus, operationer och medicin. Och när man började må bra fick man ett dåligt resultat på KUB. Så känner verkligen med dig. Man blir dränerad på energi och less på att det fan aldrig får va bra! Hoppas att ditt fvp är bra <3
    Jag väntar svart på nipt.

  • Novabusen
    Lina1993 skrev 2022-06-19 19:18:58 följande:
    Jag har nytt konto, råkade spärra mitt andra när jag skulle byta namn?. Förstår precis vad du menar. När man äntligen kan börja glädjas och slappna av så kommer resultatet som en käftsmäll :( Är ständigt trött och det beror säkert på stressen och oron. Åh tack snälla! Håller alla tummar för att ditt NIPT-resultat ser bra ut också <3 har läst om många här som fått ett dåligt KUB men sen fått ett bra NIPT. Men man vill bara spola fram tiden fram till svaret. Så trist för att vänta barn ska ju bara vara en rolig upplevelse, inte stressig och jobbig. 

    Träffade BM idag och hon trodde inte att vi skulle få svar innan midsommar heller så då ska man försöka se glad ut och ljuga för familjen. De kommer ju se att jag inte dricker alkohol heller. Oxå trött, orkeslös och känner mig i nåt slags limbo där det är svårt att glödjas åt nåt. 


    När förväntas ni svar? 


    Och hur gick det på era KUB idag, ni som hade det? :)

  • Novabusen

    Nu ikväll kom vårt svar på NIPT och det visade normalt! Så nu ska vi då ta ställning till om vi vill göra moderkaksprov eller nöja oss med rutinultraljuden. vi hade ju sannolikhet 1:10 så finns ju fortfarande risk för fel. 


    jobbigt med alla val!

  • Novabusen
    Lina1993 skrev 2022-06-21 21:58:38 följande:

    Det är så himla sjukt men vi fick faktiskt svar idag 5 dagar senare och allting såg bra ut!!!? Vi är alltså 1 av 800 som fick ett falskt positivt svar. De har gjort en analys som heter ?mikroarray - utökad analys av kromosomer? och kunde inte hitta någon kromosomavvikelse. Känner mig oerhört glad och tacksam och ska försöka njuta av resten av tiden nu och har bestämt att allt ska fortsätta gå bra. :) 

    Men åh vad segt att ni måste vänta så länge! Vi väntade i över 2v för att de inte kunde analysera första provröret med blod. Jag förstår hur du känner, det är verkligen en vidrig känsla :( jobbigt att behöva dölja för familjerna också. Vi pratade faktiskt med våra om det dåliga resultatet och det kändes skönt att veta att alla hejade på oss. 

    Får jag fråga vilket resultat ni fick på KUB? Det är ju egentligen sannolikhet så om ni tex fick 1:2 så är det ju 50% chans att det inte är downs, vilket ändå är en chans att barnet är friskt. <3 Tror det finns någon tråd här på familjeliv om någon/några som fick 1:2 och NIPT ändå såg bra ut. Så jag håller verkligen tummarna och hoppas att allt ser fint ut och att ni får svar innan midsommar! 


    Håller tummarna för att era KUB såg bra ut också! 


    Vi fick ju svaret ikväll nu att det var normalt! 1:10 fick vi på KUB för DS. svar på NIPT tog 1 v. 


    Nu behöver vi inte hymla på midsommar :)


    Gud va roligt och grattis att ni fick ett bra besked <3

  • Novabusen
    annieh897 skrev 2022-06-22 10:28:10 följande:

    Vad härligt att era NIPT-resultat var bra!

    Gjorde kub igår och det såg bra ut, en väldig lättnad.


    Skönt! Jag kommer nog inte kunna slappna av ändå riktigt förrän v 20, nät man kan se alla organ ordentligt ;)
  • Novabusen
    Emmfri90 skrev 2022-06-22 13:19:26 följande:

    Hade kub i måndags, bebis tittade bara in i kameran hela tiden så fick komma tillbaka imorse för att testa igen. 
    Denna gången stod den på huvudet och efter mycket hoppande och petande så kunde dom göra mätningen. Vi fick lägsta sannolikhet på alla trisomi, och det känns så skönt!! Glad 

    Nu behöver vi inte ljuga på midsommar och kan berätta för familj och vänner:) 


    Grattis! 


    ja nu vågar vi oxå berätta :)

  • Novabusen

    Är i v 15+4 och känner ingenting heller. Första barnet. Har dock haft mer ont senaste dagarna och är öm på höger sida men inte vänster. Såklart super nojig över smärtorna :(

  • Novabusen

    Va tråkigt att ni fått sådana kommentarer :( Vi har BF 20 dec och den enda som kommenterat är farfar som tyckte att det borde varit på hans födelsedag som är 19 dec, haha! Alla andra har bara grattat och varit glada för vår skull. Men vi är ju 37 och 40 oxå så kanske pga att vi är gamla som folk är snällare :)

    v16+2 och inga fosterrörelser än. Bara ont i nedre delen av magen. Misstänker växtvärk i ligament :/

  • Novabusen

    Finns det någon lokal grupp för oss som ska ha barn i sthlmsregionen i december? Kan inte hitta någon :) Om det inte finns, finns intresse att en grupp startas? :)

  • Novabusen

    Jag hade RUL i måndags men näsbenet var liiite kort tyckte BM. Hon konsulterade läkare sen och ringde idag och läkaren sa att det var marginellt men att jag kunde få komma till veckan och mäta igen om jag ville, så bokade den tiden och då blir det en specialist som kollar istället för BM. Kort näsben är då tecken på DS.. Trött man blir på att det aldrig är nåt som är bra? 

Svar på tråden Bf December 2022 ????