• Anonvm

    Min man har barn med en narcissist

    Jag förstår exact vad du pratat om TS, då jag har 2 barn i förskoleåldern ihop med en kvinna som är gravt narcissistisk. 
    Hon visar, enligt mig, även tydliga spår av andra psykiska besvär och personlighetsstörningar.

    Vi har levt isär i lite mer än 3år nu, hon för en ständig kamp för att sänka mig som förälder, vi har varit i tingsrätten och blivit utredda av socialen ett otal gånger.
    Hittills har allt slutat med att hon fått ordentligt motstånd och blivit ifrågasatt... Vilket i sin tur gör att hon fullständigt gått i taket... Med socialtjänsten eller domaren på första parkett.

    Lärdomar jag tagit med mig är att jag bör försöka hålla mig lugn och neutral i alla lägen, försöka hålla mig lite i bakgrunden och låta exet få mer uppmärksamhet.

    Jag har stöttning av en förening som hanterar frågor likt denna, jag har även en etablerad kontakt med juridiskt ombud.
    Det jag i korthet gör nu är att enbart dokumentera alla "tokigheter" som exet har för sig, den mesta kommunikationen går via mail som är enkel att arkivera, jag spelar även in de få telefonsamtal som blir, har även en diktafon i fickan som spelar in alla tillfällen när vi ses.

    Jag upplever ständigt att mycket av det hon gör är försök till provokation, hon vill driva mig över gränsen för att sen utnyttja det emot mig.
    Är man bara medveten om detta så blir det så mycket enklare att bita sig i tungan och låta sin instinktiva reaktion utebli i många lägen, något som jag märker i sin tur är otroligt provocerande åt andra hållet, hon blir galen av att hennes försök till provokation inte biter, detta leder ofta till att hon gör och säger mycket tokigheter i affekt.

    Planen på medellång sikt är att antingen få ihop en tillräckligt stor samling med galenskaper, eller lyckas spela in något grövre. Sen använda detta, antingen i ny vårdnadsprocess, eller genom socialutredning. 

  • Anonvm
    Anonym (zorba) skrev 2022-04-01 09:31:16 följande:

    Alla elaka personer är narcissister idag. Det är verkligen ett modeord. 

    Ändå har ytterst få av dem fått en diagnos. 


    Anonym (Ouch) skrev 2022-04-01 10:04:37 följande:
    Ja det är ett modeord, kallas för det ändå pga drag av det är en modegrej.

    Absolut är det så. Men om man läser in sig i ämnet så finns det mycket man kan få med sig o form av verktyg hur man skall hantera personer som visar upp dessa drag, oavsett om de har fastställd diagnos eller inte.
    Anonym (Ja) skrev 2022-04-01 10:11:43 följande:
    Vad heter den stöttande föreningen? Skulle behöva den.
    Anonym (Uppgiven flerbarnsmamma från GBG) skrev 2022-04-01 16:45:18 följande:
    Samma här. 

    vardnad.se/

    Föreningens "hjärtefråga" är det som idag kallas föräldraallienation (parental allienation).

    I princip alltid förekommer det någon form av psykiska problem hos ena eller båda parter, det går som en röd tråd igenom alla "fall"...
Svar på tråden Min man har barn med en narcissist