Inlägg från: Anonym (Alle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alle)

    Följas åt med vikt och träning!

    Jag är med! Jag har efter flera år äntligen tagit tag i att bli av med de sista graviditetskilona. Jag började på 74 kg i september förra året och väger idag 66,6 kg, är 173 cm lång. Mitt mål är att komma ner till 65.0 innan midsommar. 


    Min ?metod? är att jag försöker leva hälsosammare och hitta en hållbar livsstil. Jag har dragit ner godis, snacks, fika och sånt. Jag försöker äta mycket grönsaker och tänker på portionsstorleken. Har inga förbud och fuskar lite då och då  :)


    Sen springer jag tre gånger i veckan och tränar inför ett lopp i höst. 


    Så sakta men säkert närmar jag mig mitt mål!

  • Anonym (Alle)
    September1518 skrev 2022-04-01 22:08:20 följande:
    Så imponerande! Hur känns det att se sammanfattningen att du gått från 74 till 66? Nästan 8 kg :D Fantastiskt!

    Sakta men säkert tycks vara den bästa och mest hållbara metoden! Keep it up!

    Jo, men det var trevligt att skriva ner siffrorna! :) Och även om ni är många som gått ner betydligt mer, så är jag nöjd att jag hittat en metod som funkar för mig! En strikt diet skulle jag aldrig orkat med, utan skulle gett upp efter nån vecka.


    Jag har tidigare haft en hög med kläder i garderoben som jag inte kunnat använda för att de varit för små, men nu passar allt igen!

  • Anonym (Alle)
    September1518 skrev 2022-04-07 14:02:38 följande:

    Hur känner ni Alle och Fia som också väger er på fredagar, är ni nervösa? Det är jag och inte så hoppfull. Sakta men säkert märker jag hur gamla vanor smyger sig in, godsakerna börja sprida sig med och mer över veckans alla dagar, smörgåsar ersätter middagen osv. Detta sega väder gör mycket, ingen lust att gå ut och gå, vill bara mysa upp i soffan med en macka, varm oboy och godis. Får se resultatet imorgon om jag behöver en omstart och strypa allt sött minst en vecka.


    Jag skulle gissa att vikten är typ samma som förra veckan. Det har gått lite halvdant. Men jag är nöjd att jag lyckats hålla i löpningen trots tråkigt väder. 


    Det har ju gått superbra för dig hittills så du är snart ut den här svackan! Snart är våren tillbaka så då blir det lättare för dig att komma ut på promenader igen. 

  • Anonym (Alle)

    66,1 idag! Så 0,5 kg mindre än förra veckan. Jag trodde som sagt att jag skulle stått still så det var kul med en nedgång!

  • Anonym (Alle)
    September1518 skrev 2022-04-08 08:42:11 följande:

    Jag har upptäckt ett mönster med min viktnedgång. Det verkar inte spela så stor roll hur jag sköter mig en vecka, om jag tycker den gått dåligt eller bra. De senaste 8 veckorna har det sett ut så här: -0,5kg, -1kg, +-0, -0,5kg, -1kg, +-0, -0,5kg, -1kg. Så ni ser att jag har ett mönster på tre veckor som upprepar sig. Med en diffmarginal på ca 100 g så inte exakt ett halvt eller ett kg men väldigt nära på. Så denna vecka, fastän jag småätit så mycket, misstänkte jag att jag kanske ändå skulle gå ner 1kg pga mönstret.

    Det gjorde jag! 63,8kg, helt sjukt! Nu är jag ungefär tillbaka där jag var innan graviditeten. Nu kan min viktnedgång äntligen börja på riktigt! Hittills har det känts som jag jobbar mot 0 eftersom jag redan var här förra våren.

    Däremot baserat på mitt mönster kommer jag antingen stå still nästa vecka eller gå upp väldigt lite. Så det är jag helt inställd på nu :D


    Oj, wow!! 1 kg igen, bra jobbat! Vad snabbt du blivit av med gravidklänning! 
    Och väldigt märkligt mönster du har i din viktnedgång :)


     

  • Anonym (Alle)
    Anonym (Fia) skrev 2022-04-08 08:18:43 följande:
    Men vad kul! här blev det 64,9 vilket är exakt samma som invägning för fyra veckor sen. Hade inte räknat med nedgång så är glad det stod stilla. Men tråkigt med facit i hand att det inte händer något på fyra veckor.
    Men bra ändå att det inte blir nån mer uppgång. Vad har du för målvikt nu?
  • Anonym (Alle)
    Anonym (Alle) skrev 2022-04-08 09:27:01 följande:

    Oj, wow!! 1 kg igen, bra jobbat! Vad snabbt du blivit av med gravidklänning! 
    Och väldigt märkligt mönster du har i din viktnedgång :)


     


    *gravidkilon :)
  • Anonym (Alle)
    September1518 skrev 2022-04-12 08:07:47 följande:
    Håller med där! Om du skött din kost lite sämre kanske du får acceptera en uppgång. Frossa loss måttligt på påsken nu, ät dig inte illamående ;) Efter det blir det hårdkörning fram till midsommar, kanske något litet fusk på valborg. Eller har du andra partyn planerade där emellan? :P

    Vi kanske ska sätta ett omstartsdatum tillsammans. Där vi har minst en eller två veckor i sträck där inget fusk är tillåtet och träning och promenader är obligatoriskt.
    Jag vet inte om jag vågar ställa mig på vågen på fredag :/ Jag var på möhippa hela helgen och hade jättekul! Två års pandemi hade gjort alla väldigt restaurang :). Men det var alldeles för mycket alkohol, snacks och pizza? 
    Så jag är absolut med på ett par strikta veckor! Start efter påsk?
  • Anonym (Alle)
    Anonym (Alle) skrev 2022-04-12 08:57:32 följande:
    Jag vet inte om jag vågar ställa mig på vågen på fredag :/ Jag var på möhippa hela helgen och hade jättekul! Två års pandemi hade gjort alla väldigt restaurang* :). Men det var alldeles för mycket alkohol, snacks och pizza? 
    Så jag är absolut med på ett par strikta veckor! Start efter påsk?
    *festsugna
  • Anonym (Alle)
    September1518 skrev 2022-04-12 16:53:11 följande:
    Oh no! Tufft. Kanske skippa denna vecka och väga nästa då? Men det känns väl okej och värt det efter en så rolig helg! Njut av minnena, vikten reder ut sig med tiden :D

    Ja start måndag eller tisdag, vad säger ni? Då kör vi 2 veckor superstrikt. Jag kommer även att skippa mitt kvällsgottis, byta ut den mot ett nyttigare men ändå gott alternativ. Jag ska se till att träna minst 3 dagar och ta MINST 3 promenader. INGET småätande alls! Hur låter det? Hur ska du göra?
    Jo, absolut! Det var ju helt klart värt det!!

    Jag kör från måndag nästa vecka! För mig är det kosten som är en utmaning, träningen flyter på bra. Så jag ska inte äta nåt skräp! Inget godis, fika, snabbmat eller liknande. Och inget småätande!
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning!