Inlägg från: Anonym (Sofia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sofia)

    Följas åt med vikt och träning!

    Jag väger 67 kilo nu. Min målvikt är 60 kilo. Min metod är 5:2- dieten på tisdagar och torsdagar + att äta hälsosamt utan några sötsaker under alla vardagarna. Enbart äta sötsaker så som godis och evt "skräp" vid behov på helgerna. 

    Jag vill även börja träna, ska köpa nytt träningskort i morgon. Alltid tränat förut men har haft det enormt stressigt på jobbet länge så energin var helt borta på fritiden. Önskar av hela mitt hjärta att komma igång med träningen igen för jag har alltid tyckt det är skönt med träning.

    Det är sjukt jobbigt just nu i juletider att hålla min diet, fortsätta med 5:2 som idag och bara äta sötsaker på helgen. Överallt finns frestelser. Sötsaker i mängder. Men jag har klarat denna diet i 2 veckor nu och 5:2 i tisdags och idag. Jättebra!

    Jag satsar på ett långsiktigt resultat, gå ner i lugn stabil takt och sedan för alltid fortsätta med att inte äta skräp på vardagarna och eventuellt fortsätta med 5:2 tillsvidare också + träning regelbundet varje vecka. Undrar när jag kommer nå min målvikt?

    Tidigare i livet har jag varit supervältränad och alltid varit i form. Så att nu väga så här mycket är en chock!

    Känner att jag behöver denna tråden nu eftersom jag FASTAR i juletid! Det går bra nu! Är väldigt motiverad!

  • Anonym (Sofia)
    September1518 skrev 2022-12-22 20:32:34 följande:
    Oh spännande, 7kg! Tja rekommenderat snitt är väl 0,5 kg i veckan och enligt min erfarenhet brukar snittet bli typ det oavsett diet. Mycket snabbare första tiden och lite långsammare ju längre viktresan har pågått.

    Har du lugnare på jobbet nu? Sätt låga träningsmål eller från-och-till-mål typ ?jag vill träna mellan 2-4 dagar i veckan? då är det lättare att uppnå och bli nöjd.

    Förstår att det är väldigt kämpigt att äta bra när det finns så mycket gott som lockar. Duktig du är som lyckats så länge! Sista veckan av året kvar bara sen brukar gottebjudningarna lugna ner sig.

    Är taggad på att komma igång så skriver du ska jag se till att hålla koll och peppa dig! :D Kämpa på! Vore väl kul att starta nya året med en redan lägre vikt.
    Tack för pepp! Tar till mig det du skriver att det bara är en vecka kvar med alla gottebjudningar, sedan lugnar det sig.

    Är ledig i mellandagarna så då blir det välbevövlig vila så man kan orka träna sedan. Egentligen är det inte lugnare på jobbet nu, men jag vill liksom inte försumma mitt eget välmående och lägga på mig och inte träna p.g.a jobbet, så vill efter nyår hitta en lösning på att stressa mindre så att ork finns till träning. Ska göra som du skriver, ha låga krav på träning i början. Kanske till och med så lite som en gång i veckan för det är ju mer än ingen gång men helst 2 ggr i veckan för att få något resultat.

    Tack en en gång för pepp!
  • Anonym (Sofia)
    September1518 skrev 2022-12-22 22:53:00 följande:
    Skönt att ladda upp lite, försök äta rätt och sen blir det kick-start i januari! Jag är lite på samma bana, det blir ofta att just jag själv och min träning blir bortprioriterad pga allt annat. Men nu med start näst år ska jag se till att ta tid till min träning. Så att jag faktiskt får de resultat jag önskar!

    1 dag är veckan är grymt att fixa när man har stressat schema. Börja där. Eller två kortare pass på 20-30 min. Vad tränar du?
    Känner mig glad nu för jag var på gym igår och tränade. Då crosstrainer (min favorit) och sedan rodd och sist stretching. Jag tränar gärna crosstrainer för det är fettförbrännande, ger skön dopaminkick som vid löpning och får igång cirkulationen ordentligt. Älskar egentligen att jogga men mina knän klarar inte det längre. Gillar också spinningcykling men det finns inga sådana pass med instruktör på mitt gym. Yoga vill jag också börja för att bli mer rörlig (har kontorsjobb).

    Maten däremot har jag slarvat med sedan igår eftersom jag har semester nu. Så vågar inte ställa mig på vågen just nu förrän efter helgerna, när det blivit normal diet igen.

    Tack så mycket för din pepp! Vad vill du träna?
  • Anonym (Sofia)

    Taaack! Jättebra att kosten går bra för dig!  Solig

  • Anonym (Sofia)

    Vägde mig ändå i förrgår och märkligt nog har jag gått ner och vägde 65,5 kg. Glädjande!

    MEN har bott på hotell och ätit ute varje dag där, idag blir det tårta osv så räknar med att efter detta gå upp och väga mer än 65, 5 kg nästa vecka när invägning sker igen. Det kommer inte bli ordning på mig angående kosten förrän efter storhelgerna och semestern nu. Hur som helst har jag kommit igång med träningen så lite bränner jag bort nu av det jag äter vilket känns jättebra. Tack vare ledigheten har energi att träna kommit tillbaka!

  • Anonym (Sofia)

    Ok - äntligen är vardagen här och jag kan börja köra min diet igen, som jag vet är effektiv!

    Har haft semester och bott på hotell och då ätit gott i nästan 14 dagar. Tränade 1 dag. Idag var första jobbdagen och jag har klarat av att inte äta något godis eller liknande, vilketjag ju inte ska göra på vardagarna. Inte känt något sockersug heller. OM jag skulle känna sockersug en vardag är russin min lösning. Russin får jag äta, även dadlar om cravings blir oemotståndliga. Men idag inga cravings, bara längtan efter att gå på diet och "avgifta" mig från 14 dagars onyttigheter och mindre bra vanor.

    Imorgon blir första 5:2-dietdagen på 2 veckor. Känner mig taggad att hoppa på den dieten imorgon! Mina 5:2-dagar är tisdagar och torsdagar.

    Vågen stod på nästan 67 kg i morse så 67 kg ser jag som min startvikt nu.

  • Anonym (Sofia)
    September1518 skrev 2023-01-11 09:38:25 följande:

    Jag tycker också att det är sååå skönt att vardagen är igång igen! Taggad på att äta bättre.

    Bra att du tränade en dag. Smart med russin som även innehåller bra grejer. Skönt att du känner dig så motiverad nu.


    Hur gick första fastedagen för dig?

    Har inte vågar väga mig än efter min semester. Får se om jag gör det på fredag då fredagar är mina väglagar eller om jag väntar lite till.


    Fastedagen i tisdags gick jättebra! Idag är det fasteda? igen och det går bra. Nu är man igång! Ska ut och promenera en timme nu ikväll.

    Ja, förstår att du inte vill väga dig än efter semestern. Ibland kan dock invägningen göra att man får motivation efteråt. Det kommer gå bra! Semester är semester och storhelger är också inget annat än ett stort glufsande och jag tänker att så länge man äter sunt och tränar i vardagen så får man glufsa på storhelger och semestrar utan dåligt samvete. Du kommer ju ta tag i det när du är redo och det är ju jättebra!
  • Anonym (Sofia)
    Anonym (Fia) skrev 2023-01-13 09:15:56 följande:
    Du och jag har invägning fredagar? Några fler?
    Ok, då är jag också med på fredagar!

    Jag väger mig dock var och varannan dag eftersom det motiverar mig men det finns ingen vits med det eftersom det går upp och ner varje dag, så fredagens vikt kommer skrivas här. Idag var det 66,7 kg. för mig också. Jag räknar dock inte hekton utan avrundar i kilon, eftersom hekton går upp och ner varje dag beroende på småsaker, hormoner, vätska etc. Så i mitt sinne väger jag 67 kg än så länge, tills jag väger ett kilo mindre.
  • Anonym (Sofia)
    September1518 skrev 2023-01-12 22:18:32 följande:
    Grymt vilket flow du har!

    Ja imorgon blir det invägning, gynnar inte mig att blunda för fakta. Hoppas det inte spårat totalt men oavsett är jag igång nu. Denna vecka går till att lägga upp en plan för första månaderna. Sen from nästa vecka blir det att följa planen, komma igång med träningen, promenader och äta bättre, framförallt mindre socker.

    Nervös men taggad! Min känsla är att jag ligger på 62-63 kg, blir extremt besviken om jag ligger på ännu mer, då blir det en bra bit att kämpa bara för att komma ikapp där jag låg under 59 kg. Rapporterar imorgon.
    Tack!

    Vad jättebra det går för dig och att du inte gått upp mer under din semester!

    Gårdagens fasta lyckades men det blev svårt på kvällen för jag förberedde morgondagens matlåda och det triggade sug. Jag lyckades ändå eftersom jag visste att det bara var några timmar kvar på kvällen, sedan bara sova och sedan nästa dag (idag) får jag äta som vanligt igen (förutom sötsaker).

    Idag har jag ätit som vanligt men inga sötsaker. Idag var jag dock skitsugen på sötsaker flera gånger under dagen vilket var jättejobbigt. Nu är det tur att jag har denna tråden faktiskt!

    Känner som ett abstinens idag, att det blev så mycket sött under ledigheten att kroppen vant sig och nu känner abstinens efter socker efter att jag inte ätit det vardagarna denna veckan. Jag vet att jag kommer klara det och jag vet att det är värt att avstå för att nå målet, men gårdagskvällen och idag har faktiskt varit jobbiga. Tur att denna tråden finns!
  • Anonym (Sofia)
    September1518 skrev 2023-01-14 19:59:49 följande:
    Ja tack, jag blev otroligt glad och överraskad! :D

    Fantastiskt att du lyckades hålla dig! I slutändan är vad det handlar om, viljestyrka att stå emot när suget sätter in.

    Det kommer verkligen tuffa dagar, du är grymt stark som lyckas stå emot! Skulle du äta något sött på helgerna? Det kommer vara så värt det när du når i mål! Fortsätt kämpa!
    Tack för pepp!

    Ja, jag "får" äta sött på helgerna men inte på vardagarna. Idag har jag ätit godis. Likt ett barn som bara får godis på lördagar. Borde egentligen inte vara svårt att avstå sötsaker på vardagarna, kroppen kommer vänja sig vid dieten så småningom så blir det inte jobbigt längre fram. Det är ju inte bra att äta sötsaker var eviga dag. Detta känns mer hälsosamt. Tränade dock en timme idag vilket jag är glad att jag gjorde.
  • Anonym (Sofia)
    September1518 skrev 2023-01-14 19:56:50 följande:
    Jag väger mig också typ varje dag men antecknar endast fredagar. Jag kör samma som dig, antecknar dock exakt vikt men anser att jag nu väger 59kg och skulle göra det även om jag vägde 59,9. Målet på 55 kg är uppnått när jag når under 56, men jag vill gärna komma en bit in på 55 haha.
    Ok, jag förstår. Du är jätteduktig! Skål 
  • Anonym (Sofia)
    September1518 skrev 2023-01-20 13:03:19 följande:

    Jag kan ändå inte riktigt greppa att jag ligger ganska stabilt under 60kg nu. Det har jag inte gjort sen tidiga gymnasiet, jag har kämpat med vikten och kilon i typ 13 år. jag har jojobantat sen 2012 och hela tiden strävat efter att nå 58kg.

    Jag måste stanna upp och känna in känslan av att jag i princip nått den målvikt jag velat nå hela mitt vuxna liv. Det är ganska fantastiskt! Jag är grym! Jag är inte nöjd men jag är f*n så j*kl bra efter alla dessa år av jojobantande att ligga på denna vikt utan diet, bara vanlig mat och lite för mycket onyttigt ibland.

    Hjärta


    Jättegrattis till dig! Det är peppande att läsa och jag blir motiverad av det! 😊

    Själv vägde jag mig nu i simhallen då min våg visar olika hela tiden så det kanske är fel på den.

    Väger 66,5 kg nu.

    Det är märkligt eftersom jag tränade hård yoga i måndags, 5:2-dieten tisdags och torsdags och inget onyttigt på veckodagarna bara vanlig hälsosam mat. Dock har jag mycket stillasittande i mitt liv och ingen vardagsmotion så jag antar att det är bristen på rörelse som är boven. Nu är jag dock i simhallen så ska simma någon timme lite lugnt. Bara att kämpa vidare och fortsätta på den inslagna vägen men försöka lägga till mer motion/kaloriförbränning.
  • Anonym (Sofia)

    Invägde mig idag på 66,2 kg och det är jag nöjd med. Jag har tyvärr blivit sjuk den senaste tiden, varit sängliggande så är förvånad att jag gått ner lite. Nu handlar det för mig bara om att bli frisk och ta hand om mig själv, därför är jag just nu frånvarande här. Har ändå 2 dietdagar i veckan eftersom jag följer 5:2-dieten och äter inga sötsaker på vardagarna. Detta mest nu för att det trots allt är hälsosamt. 

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning!