Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning!

    Anonym (neråt!) skrev 2022-04-25 12:03:40 följande:
    Bra plan! Hoppas du klarar det ... inte för att det är så viktig att vänta till nedgång, utan för att det är ju ett stort steg för dig att väga dig ännu mer sällan. 
    Visst är det verkligen! :D Får hoppas att jag inte blir besviken bara haha 
  • September1518
    Anonym (ABC) skrev 2022-04-26 09:52:21 följande:

    Var med i förra tråden men inte varit inne på länge och sett att det skapats en ny. 

    Men det har faktiskt gått bra för mig. Min plan tidigare var att träna hemma mha appar vilket fungerade bra i 1,5 månad, sedan blev det bara jättetråkigt. 

    Men nu har jag skaffat gymkort sedan ca 3 veckor och har som plan att gå på pass 3 gånger i veckan (power yoga och pilates då det är det som min kropp behöver men som jag blir sjukt uttråkad av att göra själv). + att jag kör ett konditionspass som inledning eller avslutning. Försöker komma iväg ytterligare någon gång i veckan också för ren styrketräning på maskinerna. 

    Vad gäller vikten så gick jag ned 2 kg och sedan upp 1 kg igen men nu har jag laddat ned en app för att registrera vad jag äter och har direkt gått ned 1 kg igen. Väger nu 60 kg vilket är maxvikt som jag är bekväm med. Mitt mål är 58 kg (hoppas nå det typ till midsommar) för då har jag 2 kg marginal att spela på så om jag går upp på semester el. liknande så hamnar jag inte i en viktzon som jag känner mig obekväm i. 

    Utöver vikten så känner jag att träningen verkligen gett resultat. Jag har inte alls lika ont i kroppen som tidigare och hittat de stödjande muskler som maskinträning och sjukgymnastik aldrig riktigt fått med. 


    Välkommen tillbaka då! :D Kul att höra att det går så bra för dig! Jag tänker likadant att jag vill ha lite marginal. Vi har samma målvikt i och med det. Hur lång är du, jag är 1,66 :D Grymt jobbat med träningen!
  • September1518
    Anonym (Fia) skrev 2022-04-26 10:04:34 följande:

    Jag har tappat det helt tyvärr. Vägde mig direkt efter semestern och tror det var 65,2kg då. Så det var okej (har väl haft 64,7 som minst om jag inte minns fel) Blev sjuk när jag kom hem så då blev kosten och rörelse därefter. Vägde mig inte i fredags. Men tänker att jag ska väga mig på fredag men jag är sjukt ?rädd?. Kommer jag ha gått upp kan det bli så att jag tycker allt är ovärt, även fast jag ätit mer så är jag inte tillbaka till gamla Fia som lätt kunde klämma två kexchoklad på jobbet och massa kvällsfika..


    Du har varit på semester, det är okej! Men nu är det dags att skärpa sig igen. Kom ihåg att din målvikt från början var 65 och där är du nu fortfarande efter en semester, det är fantastiskt bra! Visst är det skönt att ha lite marginal men du är i mål. I förra tråden skrev du ?Jag kommer vara nöjd vid 65kg helt enkelt för att livet är för kort för att inte unna sig?. Du kan säkert komma ner lite till om du kämpar på men försök att uppskatta att du lyckats! Njut av livet men tänk på vad du stoppar i dig. Nu måste du försöka hitta balans.

    Hur vore det om du utgår ifrån kostplanen på 1500 kcal och testa en vecka att lägga till ett mellanmål, t.ex ett äpple och lite nötter? Det kanske räcker om du vill fortsätta gå ner lite långsamt. Annars lägger du till ytterligare något veckan efter. Tills du hittar balans om det är det du vill :) Men som sagt om du vill fortsätta gå ner gå måste du fortsätta ligga på underskott eller träna hårt.
  • September1518
    Anonym (ABC) skrev 2022-04-26 18:57:44 följande:
    Jag är 1.67 så nästan samma där också
    Åh men vad härligt då att du redan ligger på 60!! :D Så nära målet. Jag har ca 5-6kg kvar så känns både jättenära men även så långt kvar! Ska vänta med att väga mig nu någon vecka om jag kan hålla mig :D
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2022-04-26 20:15:45 följande:
    Mina första 2 skärpningsdagar har gått bra - igår fastade jag, det brukar inte vara ett problem, och idag var det vanlig matdag, vilket är mycket svårare för mig. Jag åt lite mellanmål (frukt och några nötter) på eftermiddagen, trots att jag egentligen inte "får" äta mer än mina 3 måltider, men det känns okej ändå för jag var verkligen hungrig, inte bara sugen.
    Körde också mitt första träningspass på ungefär en månad. Jag vet inte varför, men sedan januari har jag varit extrem omotiverad när det gäller träning, jag fick tvinga mig till varenda pass. Hoppas det blir lite bättre nu. Jag börjar med korta pass på 30 minuter, då blir det lite enklare att faktist träna. Ska se hur det blir.
    Kanonbra! Så länge det är hunger och inte sig så är det helt klart godkänt :D Segt när man kommer av sig med träningen men jäkligt bra att du är igång igen! Fortsätt så, snart blir det rutin igen. Alldeles lagom med 30 min pass. Särskilt i början för att komma igång.
  • September1518
    Anonym (ABC) skrev 2022-04-26 20:49:03 följande:
    Ja problemet är väl att jag egentligen aldrig har vägt mer än 62 (undantaget i samband med graviditeter) och har försökt att gå ned det i 4 år utan att lyckas. Har kommit till 60 några gånger men alltid vänt uppåt igen. Men nu känner jag mig mer motiverad än tidigare och känner att jag nog ska klara det här denna gången. 
    Nu får jag deja vu, det här har vi nog skrivit om tidigare. Ja ge inte upp igen!! Stanna i tråden så peppar vi dig! Min magiska gränsen går vid 63 där jag oftast vänder uppåt igen. Ibland 62, har en endaste gång varit nere på 58. Denna gång ska jag ner och stanna där! Skillnaden från alla andra gånger är att jag går ner på ett hälsosamt sätt nu utan hunger. Så kommer inte finnas någon anledning att gå upp igen. Hur tänker du att du ska äta? :)
  • September1518
    Anonym (ABC) skrev 2022-04-27 19:24:33 följande:
    Det jag egentligen behöver göra är att hålla mig borta från mackor, bortsett från det så äter jag rätt nyttigt (älskar sötsaker också men det är lättare att undvika för det är mer uppenbart dåligt och blir mer vid speciella tillfällen) Jag älskar mackor med ost, och det är det jag alltid faller dit på. Så fort jag kan hålla mig borta från det så blir jag förvånad över hur mycket kalorier jag har kvar när det är dags för middagstid. Och idag när jag föll dit igen så får jag ta en "off-dag". Har ätit 4 polarbrödsmackor med ost idag. Njutit av varenda tugga och fått typ noll mättnad och en massa kalorier. 

    Försöker att jag 5 dagar i veckan ska hålla mig till max 1200 kalorier och övriga 2 får bli lite som de blir. Tanken är inte att det ska vara frossardagar mer att jag unnar mig mina mackor
    Skönt att du har lättare för att hålla dig ifrån sötsaker åtminstone, det underlättar nog en hel del. Mackor är sjukt gott så förstår dig där! Men vart får du mackorna ifrån? Tänker om det finns möjlighet att inte köpa hem mjukt, ljust bröd eller kanske endast ha det i frysen? Inte lika gott om det inte är färskt och inte lika frestande om det inte är så lättillgängligt. Du hinner tänka efter om det är värt mödan att rota fram ur frysen och tina.

    Låter som en fantastisk plan! Med det upplägget bör du nå i mål inom en snar framtid :D Ska du ha någon vägdag i veckan eller tänker du vänta längre?
  • September1518
    Anonym (Fia) skrev 2022-04-29 08:39:56 följande:

    Invägning på 65kg idag. Veckornas lärdom blir att när jag äter lite av allt men fortfarande tänker på vad jag stoppar i mig så ligger jag rätt för att undvika viktuppgång. Hoppas invägningen för er andra som har fredagar går bra!


    Kul att det rört sig lite åt rätt håll och att börjar klura ut hur du kan äta :D Bra jobbat!

    Jag hoppar vägningen idag igen. Bad dock min man kika så jag ligger bra till och han sa att det var helt okej så nu är jag mer nyfiken än nånsin haha! Nåväl härdar ut åtminstone en vecka till innan jag ger efter. Måste få till ett par promenader innan veckans slut.
  • September1518
    Anonym (ABC) skrev 2022-04-29 09:43:18 följande:
    Jag hade ett ordentligt sockerberoende förut men körde en månad ketodiet för något år sedan som fick bukt med det. 

    Mackorna är hemma för barnens skull och jag kan undvika de så länge det inte finns någon ost hemma. Så nu har vi inte haft ost på några veckor och då gick jag ned direkt men sedan ville dottern ha ost på sina mackor så blev tvungen att köpa hem en och nu sitter jag och får kämpa för att hålla mig borta igen. Men försöker att hålla mig till knäckemackor när frestelsen blir för stor. 
    Nämen vad jobbigt! Finns det ingen ost som du inte gillar men som hon tycker om?

    Jag brukade också väga mig varje dag men märkte att så fort jag stod still eller gick upp tappade jag motivationen och åt direkt sämre. Nu lyckas jag hålla mig till en gång i veckan och nu är det tom två veckor sen. Känns spännande! :D Min man fick kolla bara så det rör sig åt rätt håll annars kommer jag verkligen tappa all motivation om jag väger mig om ett par veckor och inget har hänt på en månad haha
  • September1518
    Anonym (ABC) skrev 2022-04-29 21:47:50 följande:
    Tyvärr har vi ju samma favoritost... annars hade det varit det givna alternativet. Måste helt enkelt lära mig självkontroll. Ost och mackor är ändå inte samma sug som sockerlängtan kan ge. Åt 2 knäckemackor idag till frukost vilket väl egentligen inte är helt fel, men jämfört med ett kokt ägg som jag annars äter så är det ju både mer kalorier och mindre mättande.
    Kan du inte äta ett kokt ägg till eller på knäckemackan? Jag har märkt att jag har mycket lättare att undvika småätande om jag äter regelbundet och ordentligt. Inte för mycket och inte proppmätt men lagom och ofta. Plus vatten, te och kaffe under dagen som utfyllnad. Ett ägg på en knäckemacka är både nyttigt och ganska mättande.
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning!