Inlägg från: Anonym (G) |Visa alla inlägg
  • Anonym (G)

    Vad ska jag betala i min sambos hus?

    Till att börja med så börjar ni dela lika på maten. Antingen 50/50 eller någon procentsats där du betalar mer utifrån hur mycket ditt barn äter.

    Det är rimligt att du betalar hälften av driftkostnaden och en rimlig summa för slitage. Skulle säga att 2000 låter rimligt. Jag antar att du faktsikt inte hade en boendekostnad på mindre än 4000 i månaden förut heller? troligen mer? Så där går ju även du plus på att ni flyttar ihop isf.

    Tycker absolut inte du skall betala ränta och amortering. Han har valt att låna och det är hans ansvar.

    Bränslekostnaden, hur mycket större är den nu mot om du bott kvar där du borde? Där kan ni ju fundera på vad som är rimlig uppdelning.

  • Anonym (G)

    Gällande att betala räntan så är jag av åsikten att det isf skall räknas som ?hyra? för den som ibtw äger bostaden. Alltså ingå i slitage/dridtkostnad och inte ligga ?utöver? det.
    Det är heller inte rimligt att sambon då har sparade pengar som skulle kunna gå till att amortera på lånet och på så sätt sänka räntekostanden, för det den som flyttat in då gör är rent krasst att betala MER ränta än den som faktiskt äger bostaden (eftersom denne som sagt hade kunnat använda sina pengar till att betala av på lånet)

  • Anonym (G)

    TS du bör också tänka på att ditt barn lär slita väldigt mycket mer på huset än om han hade levt där själv (om du behöver förståelse för att betala för slitage).

  • Anonym (G)
    nihka skrev 2022-04-10 20:00:44 följande:
    Slitage ingår alltid i en hyra (här ränta).
    Det jah menade är bara att tS kanske inte förstår varför hon skall betala för slitage allS eftersom sambon ändå skulle bort där.
    tS betalar som jag förstår det inte ränta i dagsläget utan en ?hyra? som bygger på slitage och dritkostnad. jag kanske tolkade det fel men anade en underton av att sambon utöver detta ansåg att de skall dela ränta och amortering och ts sagt nej till detta 
  • Anonym (G)
    Um Hamza skrev 2022-04-10 20:43:05 följande:

    Så din sambo betalar allt och du tycker det är orättvist att han har pengar över? Vad vill du att han ska göra, ta dina dagisräkningar eller? Det är ju ditt barn, och tyvärr kostar det. Du låter väldigt snål som ser din betalning i hushållet som extra inkomst för din sambo. Det fina med samboskap är ju att det oftast är billigare än att leva ensam, blir det inte så även för dig? Det brukar vara dyrare med lgh än hus.. Hälften av räntan och driften är vanligt att man tar om man inte är med och äger. Och vad menar du med några hundralappar i mat? Får han mat på jobbet pch behöver bara ha fil och flingor hemma? Har ni bestämt att han köper sin mat pch du eran mat? Du låter avundsjuk på hans jobbförmåner, men om du inte förlorar på att flytta ihop är det ju en vinst för er båda. 


    Ts betalar ju all mat? Skulle säga att det är det som är problemet här
  • Anonym (G)
    Anonym (Räkna!) skrev 2022-04-10 20:54:56 följande:

    Jag förvånas över män som låter kvinnor stå för större del av gemensamma kostnader för att de har något enstaka barn med in i samboskapet.

    Vadå betala 4000:- + 6000:- om sambon betalar 200*4,5 och 4'500:-. Det är ju väldigt sned fördelning.

    Visst blir det extra kostnader med barn, men med det upplägg som föreslagits betalar TS ju nästan dubbelt så mycket, trots att hon får ut 5000:- mindre en månad utan vabb.


    Ja och det är såklart rimligt att dela lika på matkostnaden. Men ts kan knappast förvänta sig att inte behöva betala för boendet 
Svar på tråden Vad ska jag betala i min sambos hus?