• klyban

    Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?

    Dunderthunder skrev 2022-05-25 09:52:12 följande:
    Jag tror att de flesta imamer är extremt troende, men självklart finns det undantag. Javisst har det även med pengar och respekt osv att göra, samtidigt som det är en maktutövning, vilket religion i själva verket är. 

    Ändrar dock inget om uppsåtet, som ni komiskt nog inte vill kännas vid.
    Och man kan ställa sig frågande till varför en som hatar yttrandefrihet helt plötsligt säger det är det viktigaste på jorden och när man ska förnedra muslimer.


     


    Vet du att du agerar som extremhögern verktyg, då du agerar EXAKT som de vill du ska göra.
    Så frågan måste ställas pga detta och det är, är du en fascist?
    Och om du inte tror detta, varför går du då fascismens ärenden?
    Eller kanske tycker du fascism är bra?


    För det är rätt udda att du går deras ärende och frågan är direkt befogad.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (jag har adhd) skrev 2022-05-25 18:35:39 följande:
    Paludan är helt klart provokativ och jag gillar i vanliga fall inte den stilen han kör. Jag hade hellre sett att man från statlig svensk television och att man inom skolväsendet kunde granska och informera folk om vad som är fel inom ideologin islam, för det är så himla mycket som är fel och farligt. Men nu sker inte det och då har man gett fritt spelrum för folk som Paludan. Då blir det den smutsiga stilen, som är den han kör. Och då ska man inte klaga på honom, utan på grundproblemet, nämligen det jag beskrivit ovanför. 

    En sak till. Han förnedrar inte muslimer. Han förnedrar islam. Och genom att förnedra islam så provocerar han muslimer. Och att vara provokativ är inte olagligt och ska inte vara olagligt. I alla fall inte att vara provokativ nerifrån och upp. Han är en ensam individ eller tillhör en liten grupp extremister som provocera en folkmassa på 1.8 miljarder människor. Rent demografiskt slår han ur underläge. Så vad är problemet? Det blir bisarra anklagelser mot honom när ni påstår att han förnedrar muslimer. Man måste skilja på en ideologi eller bok, och en människa.  

    Det är inte vår sak att styra deras religion, det blir till hybris om vi inbillar oss detta.
    Dock kräva utbildning för utföra yrket, det är ett rimligt krav.
    Islams problem som religion, det är att den är inte centralstyrd och därmed lockar till sig galningar.


     


    Dock är det alltid viktigt att säga att detta är ett tvådelat problem, där palle är en stor del av problemet.
    Och det är rätt pinsamt och se hur en del stödjer detta utan ens fatta det själva, och jag fungerar på om de förstår själva att de är på väg emot att bli en fascist.
    Och verkar inte heller att de förstår vad fascism är, men såklart en del av dom har stått och hurrat på putin i många år, som nu är rätt tysta.


    Och det är också viktigt att veta att fascisten röstar gärna på SD eller än mer extremhöger.
    Och man bör ställa sig frågan varför röstar jag på ett parti där så många fascister och nazister samlas till.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Dunderthunder skrev 2022-05-27 12:34:15 följande:
    Skönt att han blev dömd. Dock borde han fått det maximala straffet som yrkades, om det var 1,5 år, kommer inte riktigt ihåg. För att göra ett vägledande exempel av honom och hur de resterande som står åtalade ska dömas och kommande händelser i liknande situationer.
    Man beter sig inte så här mot yttrandefriheten och blåljuspersonal m.m., vilket muslimer och människor från MENA-länderna måste lära sig. 

    Vi vet alla att lagar finns, och att de skulle användas.
    Vi lever inte i det fascistsamhället än som de som försvarar palles handling.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Dunderthunder skrev 2022-05-27 14:08:06 följande:
    Vad menar du och vad har det du säger med mig att göra? Har jag sagt något om att all inte vet att lagar finns? Dock respekterar uppenbarligen inte dessa människor det svenska rättssystemet, så du gjorde en helt fel tolkning av mitt inlägg.  

    Vi har lagar för upplopp, visste du inte om det?
    Så den delen existerar det ingen ens.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Dunderthunder skrev 2022-05-27 14:13:56 följande:
    Vart har jag skrivit att jag inte vet det? Uppenbarligen hängde du inte med i vad jag skrev. 
    Påminner dig att bryter man mot lagen så är det stor risk man lagförs, och detta verkar inte finnas med av någon underlig anledning.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (jag har adhd) skrev 2022-05-27 17:29:02 följande:
    Det är inte vår sak att styra deras religion. Men det är vår sak att se till att svenska, brittiska, tyska, belgiska förorter inte förvandlas till miniatyrmodeller av katastrofländerna Saudiarabien eller Afghanistan. Det är alla svenska medborgares rätt, oavsett etnicitet eller religionstillhörighet, att få motarbeta islamism och islams inflytande i Sverige. 

    Jag tycker att det bästa vore om folk som Paludan inte gavs företräde att leda kampen för ett avdramatiserat islam i Norden. Det bästa vore om skolväsendet lärde elever att kritiskt granska allt som har med islam att göra, att man i svensk statstelevision i olika program kunde kritiskt kunde ifrågasätta islam och informera folk om vad som verkligen lärs ut. Då skulle folk få mer kännedom om hur fel ideologin är, och på så sätt skulle det bli enklare att klubba igenom politiska förslag som bidrog till att minska islams inflytande i Sverige. 
    Då hade ju Paludan inte behövts. Då hade han blivit en ensam galning. Men nu har man gett honom spelrum och företräde. Då kan man ju samtidigt inte klaga på varken honom eller folk som stödjer honom!? 

    Vad är det som gör att man år efter år i alla möjliga forum(medier, tv program, skolan) kan ifrågasätta nazismen och utrotningen av judar men inte islam? Varför är islam så mycket bättre? Varför kan man år efter år göra sig lustiga över Knutby församling i tv och media, men inte islam? Varför kan man skämta och driva med Jesus, men inte Muhammed?   

    Det kan mycket väl införlivas i utbildningen för utöva yrket, precis som för präster.

    Det är möjligt att man klassar bränna koranen som hets mot folkgrupp, för det är ju också även syftet och uppsåtet av fascisten palle.


     


    Du kan ifrågasätta islam hur mycket du vill, bara det är sakligt, och som i detta fallet inte heller glömmer av att vi har en fascist som står där och bränner en koran och enda syftet är att agitera.
    Och samma fascist hatar normalt yttrandefrihet, då det är ett EXTREMT stort hot mot fascisternas agenda, då blir det rätt komiskt när man sen hör någon kalla det för yttrandefriheten, för det enda man berättar då är att man stödjer en fascist i någon nivå.
    Och fascister är extremt dåliga för samhället.
    Men som för en annan har jag andra hobbys än religion, så lägger jag ingen tid på att kritisera islam eller andra religioner normalt eller ens nära.
    Och får man en toppstyrd islam, så får man också reda på en hel del andra problem och med utbildning kan man rensa ut trashet som ser religion som maktmedel.


     


    Men så länge man har en religion där var iman kan säga vilket skräp han vill, så får man inte reda på något.
    Kanske det du önskar att inget ska ändra sig och till det bättre?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Trötter) skrev 2022-05-28 12:00:28 följande:
    Det är rätt. Försvara de som skadar poliser och vandaliserar. De stackarna blev ju provocerade av fascisten.

    Som du förstår är detta ett tvådelat problem, och vem inbillar sig det var bara en fråga här som bör adresseras?
    Men försöker man låtsas om palle inte är en fascist och om man ska försöka låtsas om att man inte vet om syftet och uppsåtet med bränna en koranen.


     


    Och när man adresserar redan direkt att det är två problem, så stödjer man inget om att någon ska bli skadad eller bli vandaliserat.
    Frågan är varför du säger något så sjukt tokigt, blev det pinsamt för dig med fascisten palle helt plötsligt?
    Undrar lite då detta med två problem har jag berättat i åratal, men av någon anledning kommer en hel del til en fascist försvar.


     


    Och den stora frågan är om de förstår det själva att de möjliggör fascism genom detta stöd.
    Därför är det EXTREMT viktigt att påpeka att fascisten är där allt börjar, men av någon anledning ska vi låtsas om annat.
    Och ingen vet varför, vet du?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (jag har adhd) skrev 2022-05-28 18:38:25 följande:
    Har man yttrandefrihet så betyder det att ALLA, oavsett hur god (DU) anser att människan är eller inte, har rätt att kritisera och förlöjliga islam. Du får det att låta som om vissa människor har rätt attt kritisera islam och andra inte, samt att det är okej så länge man är "saklig" och gör det på "rätt" sätt. 
    För det första är yttrandefriheten till för alla, oavsett om du anser de är fascister eller inte. För det andra är det fritt för personen i fråga att själv bestämma hur personen manifesterar sin yttrandefrihet, så länge personen inte bryter mot lagen. 

    Som sagt anser inte jag att hans tillvägagångssätt är bra eller ett föredra. Jag förstår att man retar sig på honom och anser sig bli provocerad. Jag hade blivit arg jag med om jag var de. Men som sagt då. Hade etablissemanget i form av medierna, journalisterna, politikerna och skolväsendet tagit sitt ansvar så hade inte detta skett. För då hade inte Paludan eller liknande personer som honom sett någon anledning att hålla på. Jag är helt övetygad om att han faktiskt tycker att islam är dåligt/farligt och att han vill nå ut med det budskapet, och att han inte bara är ute efter att skapa kaos. Däremot tror jag inte att han har något emot kaoset som uppstår, han tycker däkert det är ett +. Men det primära hans drivs av är antagligen etablissemangets tafatthet i frågan. 

    Yttrande frihet är för alla, men när man hatar yttrandefrihet utom när det passar en.
    Så blir det ett hyckleri istället.


     


    Som vi alla vet, så börjar allt med en fascist.
    Och detta verkar som att vi inte får lyfta.
    Jag kommer aldrig bli provocerad av fascisten palle, för det är hans önskan och uppsåt att jag blir.
    Detta är ett tvådelat problem, och låtsas om att palles syfte och uppstå inte existerar, så stödjer man palles fascism.


    Och islam problemet tror jag man löser mycket med att endast utbildade imaner får utöva yrket.
    Och det är palle helt ointresserad av, då det inte ger det kaos som är syftet och uppsåtet med allt med att bränna en koran.


     


    Och bränna böcker för en politiska övertygelse, ja, det är ju fascism.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (jag har adhd) skrev 2022-05-28 18:58:47 följande:
    Det hjälper inte att bara utbilda några imamer. Det är precis som du säger bra att göra det, det borde man såklart göra. Men det räcker ju inte. För det kommer alltid finnas folk med andra åsikter som inspireras från sina hemländer, som är uppväxte med ideer och värderingar som då får med sig från sina föräldrar, eller släktingar i hemlandet. 

    Hur ska du utbilda en imam i Sverige att bortse från det faktum att vissa delar av det som islam bygger på(Hatitherna) uppuntrar till mord på svarta hundar exempelvis? Ska man förbjuda imamer att undervisa om vad haditherna säger? Eller hur ska dte gå till?

    Det är jättebra att man utbildar imamer såklart så alla arbetar efter samma modell. Men jag tror inte det räcker. Det måste till mycket mer än så. Det måste till flera saker på sikt. 

    Såklart det kommer hjälpa med att ha en utbildning för Imamer, men kanske du inbillar dig löser allt med en knäppning med fingret, men då berättar du bara att du inte vill förstå.
    Vart det ett svartvitt argument av dig?

    Du verkar svårt triggad av en lösning som kommer förbättra vem som blir imam, man får känslan av att status quo är något du absolut vill bevara.
    Och där börjar det sen med fascisten palle.....


    Dunderthunder skrev 2022-05-28 23:54:10 följande:
    Varför ställer du dig alltid bakom islam? 

    Hur gör jag det när jag säger det är två problem och börjar med en fascist?
    Faller på sin egen orimlighet ditt påstående då Solig


    Tom Araya skrev 2022-05-29 03:16:21 följande:
    Detta är väldigt beskrivande för muslimer som reagerar stort på rondellhundar, Muhammedkarikatyrer, Koranbränning mm.

    Du fortsätter att tjata om Paludan som att det enligt dig borde ha betydelse för om han omfattas av vår yttrandefrihet, fast det är konstaterat att det inte ska ha någon betydelse.

    Nej, det är det inte.

    Hyckleriet går dock inte att missa om yttrandefriheten och de som normalt hatar den som pesten, men inte när det passar ens agenda.
    För då visar det sig att de älskar yttrandefrihet, hyckleriet är extremt uppenbart.


     


    Ja, palle berättar sitt hyckleri, för fascister de hatar SVT/SR och sen kommer hyckleriet när yttrandefrihet helt plötsligt är bra.
    Och varför finns ett sådant hyckleri, det är det som är den intressanta frågan, och vem inbillar sig inte se hyckleriet och ställa sig frågande att detta är nog en person som vi inte ska ha vid makten, då fascism är farligt för samhället och dess invånare.


     


    Och det är extremt viktigt att påpeka att allt börjar med en fascist som heter palle, och sen kommer problem två som är syftet och uppsåtet fascisten har.
    Är det så svårt för vissa folk att greppa att problemet är tvådelat, ställer frågan pga att vi inte ska låtsas om fascistens palles syfte och uppsåt i diskussionen.
    Och det är också direkt beklämmande hur man ser viss går till försvar av en Fascist, för det berättar vart deras politiska tillhörighet är, och det är den fallerade fascismen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Flash Gordon skrev 2022-05-29 14:49:15 följande:
    SkrattandeSkrattandeSkrattande

    "Det är inte normalt i Sverige att man som ung kvinna ropar till någon annan att man knullar vederbörandes mamma! Det är inte normalt, får jag bara säga. Förstår du det?"

    (Ca 27 minuter in i klippet)

    www.facebook.com/StramKurs/videos/98695993884.../

    .
    Han har precis haft ett möte i Kristianstad
    jaha
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?