Inlägg från: Monsieur Venus |Visa alla inlägg
  • Monsieur Venus

    Här samlas alla nattugglor!

    Glad midsommar alla nattugglor! Hoppas ni får någon sömn så ni orkar vara uppe och hoa hela natten imorgon Skrattande{#emotions_dlg.flower}Skål

  • Monsieur Venus
    lenny1998 skrev 2022-06-24 01:14:22 följande:
    Detsamma till dig! Vad har du för dig så här på ?kvällskvisten? då? ????
    Tack! Jag har en himla massa för mig. Just nu skriver jag på en barnbok. Träslottet heter den och handlar om ett par barn som hittar en tunnel i marken, där de möter otäcka, mullvadsliknande människor. Det kan hända att de mullvadsliknande människorna äter barn och att boken blir alldeles för läskig för barn Drömmer Men det är i alla fall ingen unge som blir uppäten? Träslottet är barnens koja btw. Annars redigerar jag texter, lyssnar på poddar och tränar. Vad har du själv för dig så här på kvällskvisten?
  • Monsieur Venus
    Aniiee skrev 2022-06-24 11:47:51 följande:
    Coolt! Skriva är roligt. Jag skrev en barnbok en gång. Jag var själv ett barn vid tillfället så den blev inte så bra.
    Ja det är riktigt kul! Häftigt! Den kanske är bättre än du minns den om du skulle läsa den idag med vuxna ögon? Huvudsaken är i alla fall att man har roligt när man skriver och inte hur resultatet blir Glad
  • Monsieur Venus
    Aniiee skrev 2022-06-24 22:21:56 följande:
    Nja, alltså.. jag var 4 bast när jag skrev den.... så jag har inga höga förhoppningar.

    Men jag har också ägnat några timmar idag åt att skriva. Behöver ett break från familjen då och då när vi samlas så många. Så jag sa helt enkelt att herrarna får samlas vid grillen och försöka samsas alla 8, så kocken får vila.
    Okej! Haha, nej då kanske du inte kan ha så höga förhoppningar, men kul ändå. Vilken bra idé att låta herrarna sköta grillen, så du fick tid att skriva Flört
  • Monsieur Venus
    FredrikLiksom skrev 2022-07-01 07:45:21 följande:

    Hur mår ni? 
    Jag önskar er en fin dag.


    Helt okej! Jag har precis flyttat och ska sova i min nya lägenhet för första gången inatt. Lär bli svårt att sova, eftersom jag är sjukligt mörkrädd och inte har hunnit ta reda på om lägenheten är hemsökt eller ej. Om jag har tur somnar jag väl någon gång i gryningen när det börjar bli ljust ute. Tack detsamma! Hur mår du själv?
  • Monsieur Venus
    FredrikLiksom skrev 2022-07-01 20:59:46 följande:
    Jo tack bra!

    Det är alltid lite ovant första natten. Alla ljud man inte är van vid osv. Men det blir nog kanon för dig! Ytterst få lägenheter är ju hemsökta tror jag. Cool
    Skönt att du mår bra! Ja det är sant. Det beror nog på att man är ovan och det blir säkert kanon. Ytterst få säger du? Så då finns det hemsökta lägenheten alltså Spöke Skojade bara Flört
  • Monsieur Venus
    FredrikLiksom skrev 2022-07-09 07:31:35 följande:

    Hej hej alla glada nattugglor. Nu är det en vecka sen jag skrev här så tänkte störa er så här på morgonen.

    Jag har nu fått semester så blir det nog lite andra sovtider. Kanske orkar vara upp lite längre och förhoppningsvis inte vakna mitt i natten.

    Jag hoppas vi kan hålla liv i den här tråden då jag vill ha en fast punkt att återvända till här på forumet.

    Hoppas ni får en trevlig dag! Må lyckan stå er bi!


    Håller tummarna för att du slipper vakna mitt i natten! Det är alltid jobbigt. Ja, vi får se till att hålla liv i den här tråden. Tror det är bra för oss att kunna prata med andra nattugglor. Jag kan bidra till tråden med min hemska mardröm. I natt drömde jag att jag låg i sovrummet och sov, då dörren öppnades och någon klev in i lägenheten. Det var en otäck, främmande man, som kom in i sovrummet och försökte slita upp mig ur sängen. Jag kämpade för att ta mig loss och försökte skrika. När jag äntligen lyckades vakna, så befann jag mig i samma sovrum som drömmen utspelat sig. Läskigt! Jag avskyr sådana där verklighetstrogna mardrömmar Spöke Hoppas lyckan står dig också bi!
  • Monsieur Venus
    Aniiee skrev 2022-07-10 23:19:45 följande:
    Du är konstig! Men det är du inte ensam om. Och dessutom är det ok att vara konstig. Se på mig! Både konstig och bindgalen. 
    Älskar och känner igen mig i beskrivningen både konstig och bindgalen Tomte
  • Monsieur Venus
    FredrikLiksom skrev 2022-07-11 08:26:07 följande:

    Nu funkar inte citering men Aniiee och Monsieur Venus vad är det som gör er konstiga tycker ni? 

    Min egen konstighet kan jag inte riktigt sätt ord på. Men i Den ingår följande:

    överdriven artighet
    övertolkande av sociala situationer
    övertro På människans förmåga att förutse skeenden
    Överdrivet intresse av den här tråden Skrattande


    Bra fråga! Min konstighet beror på att jag har upptäckt mina dimensioner. Det anstår mig icke att göra mig mindre konstig är jag är. Sorry, kunde inte låta bli. Det är ett morfat citat av Edith Södergran. Men för att vara allvarlig, så är det som gör mig konstig att jag har starka och ovanliga åsikter, men också att jag tycks ha helt andra mål, intressen och drömmar än de flesta andra. För att inte tala om min inverterade dygnsrytm. Eller min rädsla för mörker, speglar, naket och filmer och jag tror jag avbryter där Flört Jag tycker dina konstiga drag låter roliga. Ser för mig hur du går runt och bemöter människor i din omgivning på ett överdrivet artigt sätt och sedan går hem och övertolkar situationerna och funderar på om du var överartig eller kanske inte tillräckligt artig. Ett överdrivet intresse för den här tråden är helt klart ett plus i kanten!
  • Monsieur Venus
    Aniiee skrev 2022-07-12 00:31:22 följande:
    Nej, nej, nej. Aldrig. Uppåt titulerade man innan du-reformen. Doktorinnan Lundqvist kunde nia servicepersonal, butiksbiträdet, osv, möjligtvis men att säga ni till Doktorinnan var ett svårt faux pas, förhandledde samtal med chefen och troligen löneavdrag eller annan sträng reprimand. Men oftast niades inte neråt heller, utan de sa hon/han om namnet var okänt.

    Det är en vanlig föreställning nuförtiden att det niades uppåt, ofta kommande från att folk skickas på kurs i customer service utomlands och då totalt missar den svenska historiska kontexten om ni och du. Testa att säga ni till en 70+tant i Sverige. Du kommer få en uppsträckning. 
    Intressant! Hade ingen aning om det :)
  • Monsieur Venus
    FredrikLiksom skrev 2022-07-12 08:20:58 följande:

    Ok Aniiee då får jag skärpa mig framöver. Jag som ska vara överdrivet artig och allt! Tack för info!

    Och när det gäller resenärerna så tror jag faktiskt det är en kombination av skälen du nämner men även att man tycker att fresearrangören ska lösa problemet.


    Ja, det måste ha skakat om din värld rejält. Om du har gått runt och niat folk för att vara artig under alla dessa år, men i själva verket har varit oartig. Vad mer gör man som kränker folk, utan att man vet om det? Flört Tur att Aniiees mormor hade koll på läget!
  • Monsieur Venus
    Aniiee skrev 2022-07-12 08:43:52 följande:
    Det är säkert inte meningen, men jag får känslan av att du raljerar nu. 
    Nej, det kan jag lova dig att jag inte gör. Jag har ofta en sådan ton och ber om ursäkt om det lät så, men tycker verkligen att det var tur. Var kan man annars ta del av sådan kunskap idag? Jag har som sagt aldrig hört talas om det förut och skulle ha gjort precis tvärtom, niat uppåt för att vara artig. 
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!