• Anonym (lll)

    Svärmor pikar alltid sin son om vikten

    Hur ser hon ut själv då? Kan det handla om att hon är lite överviktig och är ängslig att sonen ärvt det från henne? Vad händer om sonen säger liknande tillbaka till henne? "hur ser du själv ut, mamma?"

    Min svärmor är lite liknande, kan säga nästan vad som helst till folk, och då helst sina egna barn. Hon har aldrig sagt något direkt konstigt till mig men jag tror inte att hon vågar. Min man är en smärt och ganska tunn man, men den  starka och ihärdiga typen. Även han har väl fått pyttelite mage nu när vi är över 50. Jag har hört mamman säga det en gång till honom "men vad tjock du blivit! Nu får du passa dig så du inte blir som pappa" (pappan ser exakt likadan ut: tunn, spenslig och pyttelite mage, men han är ju snart 80 - who cares liksom)  - så en förolämpning mot både far och son i samma mening. Ingen säger något till henne, det är ingen större idé. Min man säger emot om det är viktigare saker, då backar hon och säger "men jag menade ju inget illa, jag skojade" 

  • Anonym (lll)

    Viktigt att hennes konstiga attityd inte smittar av sig på barn i er närhet, tänker jag. Ni vuxna vet hur hon är och kanske får stå ut (hur gammal är hon?).
    Jag reagerar dock på att hon ska röra hans mage och såna saker - där kan han ju verkligen markera. Hoppa undan, blänga på henne och bestämt säga att jag uppskattar inte att du tar på min mage. 
    Håret ska hon verkligen skita i - åh så irriterad jag blir när jag läser. 

    Om ni inte vill ta fighten så kan man ändå tiga ihjäl, byta ämne osv. 

    Om hon säger att hennes son är tjock, så säger du till din man: "ja men ska vi ta och skära upp fikabrödet nu då?" Eller: "Vi ska besiktiga bilen i morgon" (ja, nåt helt oviktigt men bara för att hon inte ska få möjlighet att prata om sina ämnen) 

  • Anonym (lll)
    Anonym (Solklart) skrev 2022-05-10 07:42:24 följande:

    Det är vanligt att kvinnor pikar män om vikten och klappar honom på magen.
    "Nu har du allt gått upp lite"
    Sånt tycker kvinnor är roligt.


    varför skriver du såna konstiga saker? 
  • Anonym (lll)

    Kanske är så att ni får "ta" detta - eller din man, eftersom han inte är redo att ta steget fullt ut och säga ifrån mer än han gör. Säger hon något till dig kan du så klart ryta ifrån precis hur mycket du vill men det är svårt göra det när det handlar om hans kropp (och det är säkert exakt det tanten förstår också). 

    Vet inte hur ofta ni träffar henne men det är kanske till att glesa ut det, korta av besök osv så att det blir mindre tid och mindre tillfällen för henne att hålla på så där. 

  • Anonym (lll)
    Anonym (Irriterad) skrev 2022-05-15 22:37:48 följande:

    Idag var det dags igen. Vi hämtade tanten i vår bil  och satt alltså ner tills vi kom fram till restaurangen och då hann vi gå 15 meter på parkeringen innan svärmor tog min man på hans mage och frågade om han hade gått ner i vikt. (Nej, han har varken gått upp eller ner på en vecka!) Han svarade att han har svettats en del för att han har jobbat fysiskt i helgen. 

    Jag gick några meter före och vände mig om och sa: 
    -Men allvarligt talat?! Pratas det om vikt igen???
    Hon frågade lite förvånat vad jag sa och jag sa något om att det är fult att prata om andras vikt hela tiden. 
    Hon sa resolut att alla får väl prata om vad dom vill och det ska ingen annan bestämma. 
    Jag svarade att nej, man pratar inte om andras vikt. Ska man prata om vikt kan man prata om sin egen och inte andras!

    Hon tystnade och vi kom fram till ingången till restaurangen samtidigt så ämnet försvann från diskussionen. 

    Gick jag för långt? 


    Nej då, det här är ett bra steg på den nya vägen. Det funkade ju eftersom hon inte fortsatte på det temat, eller hur? 
    Du gick inte alls för långt. 
Svar på tråden Svärmor pikar alltid sin son om vikten