• Dustpuppy

    Äggdonation - vilken klinik?

    Ryssland är inte en option för tillfället.

    Eftersom det finns en reseavrådan från UD, så brukar reseförsäkringr inte gälla. Du kan inte ta ut pengar i bankomater eftersom utländska kort är spärrade och enda transportalternativet är vägburen passagerartrafik.

    Jag vet att det inte svarade på frågan.

    Men, Finland har bra kliniker för ÄD om ni vill ha kortare kö. Vågar inte rekommendera någon eftersom jag var uppdaterad senast 2011.

  • Dustpuppy
    Staffan75 skrev 2022-05-15 07:45:16 följande:

    I Sverige vet man ju att kvinnorna inte utnyttjas. är donationen öppen i Sverige så barnet sen kan ha kontakt med mamman om det önskar sen? viktig aspekt 


    Sverige och Finland har lagkrav på öppna donationer. Innan du blir upprörd nästa gång så vore det trevligt om du var lite mer påläst.
  • Dustpuppy
    Staffan75 skrev 2022-05-15 09:50:45 följande:
    Jag är mycket påläst kring hur det fungerar i andra länder där kvinnor gör det enbart för pengar och nlir utnyttjade. Där är donationerna stängda. barnen förlorar helt sina rättigheter. gällande nordens länder är jag inte alls påläst.

    hur kommer barnets bästa först här? säg att du åker till Finland oxg köper ägg. vi kan sluta säga donera för det är ett regelrätt köp. kvinnan får ju ersättning. donation är ju samma som gåva. 
    brukar barnet då ha kontakt med sin mamma i Finland? får barnet möjlighet att lära sig att prata finska osv? 
    Starta en egen tråd om det. Du är OT i denna tråd och just här får du inga fler svar av mig.
Svar på tråden Äggdonation - vilken klinik?