Inlägg från: Anonym (Läkare?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Läkare?)

    Resa med allergiskt barn - vad måste man tänka på i förväg och när man är där?

    Vad säger barnets läkare? Går det ens att boka ?äggfritt? flyg? Äggmackor är väl typisk flygplansmat?

  • Anonym (Läkare?)
    Hyllemor skrev 2022-05-14 13:18:13 följande:

    Han har fått allergisk reaktion av att bara kliva in på ett café samt av att äta frukost på hotellrestauranger (trots att ingen av oss hade någonting alls med ägg vid samma bord.) Detta gör förstås att det kanske inte är värt risken att sätta sig på ett flygplan som ju är mer "instängt" och som man faktiskt inte bara kan gå ut ifrån.


    Under dagen idag har vi diskuterat om vi istället ska ta en färja någonstans i sommar istället för att flyga, då vi efter närmare eftertanke börjar inse att det trots allt kan vara riskabelt.


    Trots det, så vill vi gärna ha fler tips på saker som man bör tänka på när man är utomlands och lider av kraftig allergi.


    Tycker det låter lite vanskligt även med färja, där måste ni ju äta i restaurangen. Kan ni inte köpa en husvagn /husbil och kuska runt i? Då har ni egenhushåll och full kontroll på vad som bärs över tröskeln. Men det är ju förstås ert barn, ni får ju välja vilken sorts risker ni tar och vilka konsekvenser det kan få.
  • Anonym (Läkare?)

    Kan ni inte flytta majonäsen?? Annars får ni väl säga till ordentligt och förklara vad som kan hända. 

    Sonen kommer ju successivt att själv kunna ta över ansvaret för sin allergi, dock kommer han ju alltid att behöva anpassa sig. Så han måste ju någonstans acceptera att han inte är som alla andra.

    Jag är uppväxt med en allergisk förälder, men inte så allergisk som din son. Pappa fick ?bara? astmaattacker. Man lär sig ju att parera och leva ett fullgott liv även med anpassningar. Mina föräldrar reste aldrig. De hade sommarstuga och fjällstuga. De gick heller aldrig på restaurang. Istället llagade vi finare middagar hemma vid högtidsdagar. Allt för att ha 100% koll på maten.

    Jag tycker ni ska kolla på att åka till Gotland. De nya färjorna tar bara ca tre timmar, då kan sonen sitta ute. Det vimlar av fina stugor att hyra på Gotland och man tar sig överallt på någon timme bara med bil. Det finns jättemycket att se och uppleva på Gotland. Så kolla upp det är mitt tips. Det kan bli en mycket fin resa som passar er son.

Svar på tråden Resa med allergiskt barn - vad måste man tänka på i förväg och när man är där?