Inlägg från: fornminne |Visa alla inlägg
  • fornminne

    Behövs personer som rasmus paludan idag?

    Anonym (Maryam) skrev 2022-05-19 15:00:40 följande:
    o vad menar du btw me å kalla de för "frisk fläkt", när handlar om att förstöra föremål såm är värdefullt för många människor?

    Fast det var ju sitt eget föremål han förstörde, inte någon annans. Där har du skillnaden. Och den yttrandefriheten måste man acceptera om man vill leva i Sverige. 

    Att det han förstörde anses heligt för många människor, är inte relevant. Vi har inte hädelselagar i Sverige och ska inte heller ha det. Det har bara auktoritära samhällen.


    Samma yttrandefrihet som Paludan utnyttjar, gör att muslimer kan utöva sin tro i Sverige. Du får bränna din egen koran men inte någon annans. Du får inte hota andra eller förstöra andras egendom (som vandalerna gjorde), men du gör vad du vill med din egen egendom.


    Betyder det att jag tycker att Paludan gjorde rätt? Nej. Skulle Sverige och världen klara sig utan honom? Ja, definitivt. Jag tycker också att man kan begränsa vilka demonstrationstillstånd han faktiskt ska få. Inte förbjuda, men begränsa. Hur, var och när.


    Men ja, han är helt överflödig och onödigt provocerande. En pajas. Vad som däremot behövs är en fortsatt öppen och kritisk diskussion om islam, andra religioner, mångkultur samt vad vi kan tolerera och inte tolerera i Sverige.

Svar på tråden Behövs personer som rasmus paludan idag?