Inlägg från: Anonym (Samma sits) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samma sits)

    Sjukpension pga psykiska

    Anonym (?) skrev 2022-05-23 07:57:11 följande:

    Det har nog inget med sjukpensioneringen att göra utan beror nog på hennes psykiska sjukdomar. Det är vanligt att psykisk ohälsa blir sämre över tid och att den sjuke vänder sig inåt i sin egen bubbla. Tveksamt om du kan göra så mycket. Många i din väninnas sits vägrar även att ta emot hjälp och då kan man göra ännu mindre som bekant/vän.


    Jag är exakt i samma sits som vännen fast utan borderline.
    Jag tar emot all hjälo som finns och är jätte tacksam över hjälpen jag får från vänner. Perioderna när man går in i sin bubbla är värst. Det är svårt att bara gå ut och hämta posten. Har sagt till familjen och vänner att de har lov att ge mig en spark i baken för att komma ut.

    Har en kompis som jag misstänker har Borderline eller liknande och tyvärr jämför jag oss ofta. Min kompis inser inte alla gånger att hon behöver hjälp och vägrar ta emot hjälp om tex en läkare inte ringer på utsatt tid.
    Jag tar det hela med ro om en läkare ringer tio minuter efter utsatt tid då jag vet att saker händer. En läkare kan inte bara avsluta det de håller på med för att de måste ringa.

    Såg en tjej på youtuben som var öppen med sin diagnos och berättade att många läkare och läkare inom psyk inte vill ha patienter med Borderline då de är svåra att hantera.
    Detta var en tjej från USA och jag vet ej hur det är i Sverige.
    Det blir ett moment 22 för både patienter och läkare.
    En patient vägrar hjälp och  vägrar inse att de har fel. En läkare gör allt för att hjälpa patienten som vägrar inse att den behöver hjälp eller som vägrar inse att de ställer till det för sig själva.
Svar på tråden Sjukpension pga psykiska