Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har S förstört våra chanser att gå med i NATO?

    Jag tror inte folk i Sverige riktigt fattar vad PYD/YPG är för någonting.

    Det finns mycket att googla. Jag tar ETT exempel. Inte det allvarligaste men illa nog. Folkfördrivning.

    "Four to five [YPG] men came to the village... The first time they came to the house was about 15 days ago [before the interview was conducted, around 15 July]. They said, 'You need to leave', and accused us of being IS. We are all civilians and we don't want to leave our homes, but they accused us of being IS and said we had to go. They said you have two hours to go or something bad will happen... Two to three days later they came back and again said 'You need to leave', but we didn't. We said, 'Where should we go ... IS is there [to the south], we can't go to Turkey, and we have kids with us. There is no water ... They came back and told us we had to leave ... They said, 'If we come back and find you we will shoot you ... You have 24 hours to move out or we will shoot you.' No one stayed."

    (Amnesty International, 'We had nowhere else to go' - Forced displacement and demolition i Northern Syria)
    .

    Detta är alltså sådant som Sveriges regering stöttar via sitt avtal med Kakabaveh


    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Turkiets kravlista verkar ha gått från fem till tio punkter

    Det mesta är egentligen rätt enkelt att uppfylla.



    Blå och gul
  • Flash Gordon
    theotherone skrev 2022-06-08 18:05:53 följande:
    Att Sverige ska genomföra "lagändringar" är fullständigt oacceptabelt. Inget land i världen hade gått med på dessa krav.
    Beror ju på vad lagändringen handlar om men ja, det är förmodligen en av de mindre sannolika kraven att uppfyllas.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Xenia skrev 2022-06-08 22:31:14 följande:
    Det är tyvärr vanligt att övergrepp begås i krig. Men vad YPG än gjort, så är det IS gjort värre. Det finns kanske ingen good guy men det finns bad guy och worst guy ever (IS). Sverige är inte det enda landet so stöder YPG.

    Kan man lita på den rättsliga processen i Turkiet? Dvs dömer d omarna oberoende av vad Erdogan vill?

    Nej, alla kurder är inte snälla (tänk bara på släkten Sahindal), men alla om Erdogan påstår är terrrorister är det inte. Han hade ju fem på sin lista och ingen av dem var väl någon terrrorist. Det finns politiker med kurdisk bakgrund som är V, S, L etc och inga terrorister. Men de skulle inte ens få fortsätta i politiken om Erdogan fick bestämma.

    Nej, sluta kryp för Erdogan, tycker jag.
    Så vi har i rest från "YPG är inga terrorister" till "andra är värre". Fast IS har ingenting med konflikten Turkiet - YPG/PKK/PYD att göra.

    Det är svensk domstol som ska avgöra utlämning av efterlysta terrorister. Det finns runt 10000 kurder i Sverige och Turkiet eftersöker ca 20+ stycken av dessa varav flera redan i svensk domstol har bedömts ha varit aktiva inom exempelvis PKK. 

    De fem "politiker" du tänker på som namngavs i turkisk media kan alla bekräftas ha agerat för PKK/YPG/DYP. Bland annat via deras egna sociala medier. Det är inte kärnfysik att hitta detta öppet på nätet. Det är upp till turkisk åklagare att bevisa att deras engagemang ärt brottsligt och hade Sverige haft lagen om förbud mot deltagande i terrorgrupper när detta ägt rum så hade de nog utvisats till Turkiet.

    Det finns inget som säger att kurder i Sverige inte skulle få engagera sig politiskt i Sverige.

    .
    Inget annat land sätter sin egen säkerhetspolitik i händerna på kurdiska terrorgruppers väl och ve.

    Det vi ser nu är i grund och botten effekterna av Socialdemokraternas bekymmersamma förhållande till kurdisk terror.
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Socialdemokraterna förhandlar alltså med Kakabaveh, som öppet säger att PKK måste av-listas som terrorgrupp.

    .
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/47alq9/amineh-kakabaveh-oppnar-for-att-falla-morgan-johansson


    Avgörande för Kakabaveh är att Sverige inte viker sig för Turkiet. Hon tar upp vapenembargot, som Sverige enligt regeringen inte har. Hon nämner också terrorstämpling av kurdiska organisationer som PKK - något som hon är emot.

    - De ska tas bort på terrorlistan. Så länge de är med så kommer den kurdiska frågan behandlas på detta sätt.

    .
    Bara så att folk förstår vilka krafter det är som för närvarande driver den svenska politiken på området.


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Jonnynilsson skrev 2022-06-09 13:09:58 följande:
    Helt vansinnigt att sossarna har satt sig i den positionen.

    En vänstervriden kurd håller hela landet som gislan!
    Fast det är sedan gammalt. Sossarna har alltid haft problematiska umgängen med diverse "befrielserörelser" världen runt.

    Nu blir ju Socialdemokraternas stöd till kurdiska terrorgrupper till någonting akut men detta har ju funnits hos S i decennier.
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Bara lyssna på Schori som en gång i tiden styrde svensk utrikespolitik.

    Där har du den Socialdemokratiska historien. Där har du värderingarna som fortfarande sitter djupt i partiet.


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Xenia skrev 2022-06-09 19:10:19 följande:
    Vad har du för bevis på att YPG är terrorister? Har de dödat civila i bombdåd? 

    Vi har föreningsfrihet och yttrandefrihet i Sverige. Man ska dömas för vad man själv gjort, inte för vad föreningen gjort. Enda undantaget är IS.

    Varför ska vi låta Turkiet bestämma över Sverige? Stöd till YPG ger även andra Nato-stater, t ex USA. Så det är ju tydligen ok.

    På vilket sätt är t ex Evin Incir kurdisk terrorist? Hon kom till Sverige som 6-åring.
    YPG terror-listades av USA 2018 men då blev det formella problem med att stödja gruppen i striderna mot bland annat Ryssland, Assad och IS så då fick man (formellt) sluta kalla dem terrorister.

    Att YPG/PYD är PKK:s syriska gren är etablerat sedan länge i väst och bland västs säkerhetstjänster och om du inte tror på dessa så kan du läsa om hur PKK/YPG själva berättar samma sak:
    www.wsj.com/articles/americas-marxist-allies-against-isis-1437747949

    "The PKK says its affiliates - Syria's YPG and groups called the PJAK in Iran and the HPG in Iraq - are separate but closely linked. PKK fighters and some analysts say they are one and the same.

    'It's all PKK but different branches,' Ms. Ruken said, clad in fatigues in her encampment atop Sinjar Mountain this spring as a battle with Islamic State fighters raged less than a mile away at the mountain's base. 'Sometimes I’m a PKK, sometimes I’m a PJAK, sometimes I’m a YPG. It doesn’t really matter. They are all members of the PKK.' "

    Du accepterar att PKK är en terroristgrupp? Att inte kalla PKK:s organisation i andra länder i området för terrorgrupper är en teknikalitet som passar för stunden men som i verkligheten inte gör någon som helst skillnad för deras offer. Den dagen de inte behövs för strider på marken kommer USA att släppa dem som en het potatis och kalla dem för vad de är.

    När Socialdemokraterna lovar 376 miljoner dollar (3,7 miljarder kronor) till YPG så går de pengarna rakt in i PKK:s organisation. Du kan tycka att det är ett upprörande uttalande idag men om 5-10 år kommer det att vara en självklar sanning, det också om bara frågan fortsätter att stötas och blötas.

    Du sätter din heder i pant för att försvara en terrorgrupp som ägnar sig åt bland annat folkfördrivning, tortyr, mord, kidnappningar och barnsoldater.

    Och det är inte jag som säger att de utför sådant utan organisationer som Amnesty, FN och Human Rights Watch.

    ---

    Lagstiftning om förbud mot deltagande i terrororganisationer är på väg. Ett antal av de som Turkiet begär utlämnade är i svensk domstol bevisade som medlemmar, eller fd medlemmar, i PKK. Vad gäller Incir så har hon, enligt egna social media, jobbat politiskt ihop med bland annat YPG - vilket alltså är PKK:s syriska gren.

    Sedan kan man börja fundera över gränser. Vad är en terrorist?. Är det den som placerar ut bomben eller fördriver folk från deras hem? Är det den som jobbar politiskt för att ge rörelsen legitimitet?
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Xenia skrev 2022-06-09 19:11:05 följande:
    Tänk om Turkiet ställer alla dessa omöjliga krav för att behaga Putin?
    Turkiet har egna, legitima säkerhetsintressena i att kurdiska terrorgrupper inte får tillgång till vapen, pengar och en bas att operera emot Turkiet ifrån.

    Det behövs inga konspirationsteorier för att förklara varför Turkiet ställer de krav de gör.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Xenia skrev 2022-06-08 22:31:14 följande:
    Kan man lita på den rättsliga processen i Turkiet? Dvs dömer d omarna oberoende av vad Erdogan vill?
    Som svar på denna: den socialdemokratiska regeringen anser tydligen det. De har sedan 2019 lämnat ut tre personer som Turkiet begärt utlämnade.


    Det finns alltså inget principiellt hinder att lämna ut till Turkiet.

    www.expressen.se/nyheter/sverige-vagrar-boja-sig-for-turkiets-nato-krav/
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Det är alltså bara ett drygt halvår sedan Socialdemokraterna lovade att UTÖKA samarbetet med terrorgruppen PYD till att de idag lovar att de skall avsluta allt samarbete med PYD



    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Xenia skrev 2022-06-30 11:41:18 följande:
    Betyder detta att Sverige kommer att utlämna flyktingar som är journalister eller medlemmar av Gülenrörelsen? Allt är ju terrorism enligt Erdogan.
    Nä, allt är inte terrorism enligt Erdogan men spränga bomber och mörda kan räknas dit. Liksom att stötta sådana aktiviteter.

    .
    Sverige har lämnat ut kurder för. Sverige kommer att göra det framöver också. Det kommer att ske via domstol i Sverige. Helt i sin ordning. Om de sedan kallar sig journalister eller om de är medlemmar i någon viss gruppering spelar ingen roll.

    Det viktigaste i avtalet är dock denna: 


    Sverige ska inte ge något stöd till YPG/PYG eller Gülen/FETÖ.

    Det finns ingen möjlighet till omtolkningar. Det står rakt upp och ned: "will not provide support"

    Alla de miljarder som Socialdemokraterna har lovat YPG kan alltså inte skickas. Inte ens i form av mediciner och bröstmjölksersättning, om S skulle vilja försöka det.

    YPG är alltså den organisation som bland annat FN och HRW beskrivit hur de begår brott mot mänskligheten, folkfördrivning, mord och kidnappningar. Bland annat.

    Stöttar man sådant bör man ställas inför domstol. I Turkiet om Turkiet så begär.l
    .
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Snäll men inte tråkig skrev 2022-09-03 01:17:55 följande:

    Att Turkiet trode att de kunde vara med och bestämma vilka som ska vara statsråd i Sverige har du helt missat eller? Du tycker det är helt i sin ordning att en Islamistisk despot som för bara ett par år sedan ville klubba igenom en lag om att den som våldtagit en minderårig  i Turkiet kunde få slippa straff genom att gifta sig  med offret ska bestämma vem som ska vara försvarsminister i Sverige och inte? 


    Älskar du islamister? 


    Den formella kravlistan finns länkad i inlägg 3. Där står det ingenting om att Turkiet ska få bestämma vem som är försvarsminister i Sverige.
    Blå och gul
Svar på tråden Har S förstört våra chanser att gå med i NATO?