• Anonym (Kram)

    Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(

    Tycker inte att du ska oroa dig över att socialen skulle hå in och ta barnen bara för att du är slut och deprimerad. Ring vårdcentralen och be om läkartid pga av mående, där kan du också få samtalsterapeft gör att få prata ut och bena ut vad du kan göra för att må bättre.

    du behöver prata med din man om hur du mår. Att jobba en massa hemma med barnen med liten bebis och dessutom arbeta kvällar x antal dagar i veckan låter för mycket för en redan jobbig situation. Du behöver skala ner på måsten och din man behöver ta mycket mer ansvar.

    ingen kommer tacka dig för att du kör slut på dig själv. Du behöver prioritera dig, ingen annan gör det till dig.

  • Anonym (Kram)
    Anonym (Stegvis) skrev 2022-05-24 12:31:46 följande:

    En stor varning för att prata med nån inom vården som har anmälningsplikt. Du kommer automatiskt bli soc.anmäld. Först och främst ska du ställa mer krav på din man. Han får göra mer helt enkelt. Vill du prata med nån så gå till en präst- de har tystnadsplikt och ingen anmälningsplikt. Sen får du se till att få egentid helt enkelt. Barnvakt, avlastning eller maken får ha barnen. Prioritera om i livet. Inte göra onödiga saker och inte ägna tid åt onödiga människor heller. Kanske tom jobba mindre.


    Varför skulle dom anmäla till soc för hon är på väg in i väggen och ev deprimerad? Jag har aldrig blivit anmäld för att söka hjälp för att må bättre. Dessutom är hon ju inte ensam om att ta hand om barnen, vilket jag var.

    soc anmälan är bara om barnen kan fara illa pga hennes mående, droger, alkohol eller liknande, villet inte verkar vara fallet här.
Svar på tråden Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(