• Anonym (FYI)

    Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(

    Anonym (Kram) skrev 2022-05-24 12:47:26 följande:
    Varför skulle dom anmäla till soc för hon är på väg in i väggen och ev deprimerad? Jag har aldrig blivit anmäld för att söka hjälp för att må bättre. Dessutom är hon ju inte ensam om att ta hand om barnen, vilket jag var.

    soc anmälan är bara om barnen kan fara illa pga hennes mående, droger, alkohol eller liknande, villet inte verkar vara fallet här.
    För att hon är på väg in i väggen och ev är deprimerad. Ts verkar snart krokna under allt ansvar som hon inte får hjälp med. Personen du citerade har helt rätt, ts kommer nästan garanterat att råka ut för en orosanmälan om hon söker hjälp genom vården i det här läget. Hennes mående är just orsaken i så fall.

    TS: Ring 112 och be att få prata med jourhavande präst. Jag tror inte att de går att nå dygnet runt men du är anonym och de för inga journaler, gör inga anmälningar eller liknande. Och ge mannen ett val: hjälp till eller så separerar ni. Du kommer inte orka detta på egen hand.
  • Anonym (FYI)

    För de som fortfarande inte fattar: Nej det finns ingen "automatisk" skyldighet att soc-anmäla för att man söker vård utan det beror på hur just den personen bedömer ts eller någon annans situation. Om de anser att ts inte klarar av situationen själv och pappan inte hjälper till att stötta upp så kan det mycket väl bli en anmälan. Det är deras skyldighet vid minsta lilla oro, ta det på allvar!

    Den som vill chansa med sitt familjeliv får göra det, jag skulle inte riskera att få en hel cirkus på mig för att jag mår dåligt. Du vet aldrig om den person du möter inom vården är en klok och inkännande person eller om det är en hysterisk "ja men tänk på barnen"-människa.

Svar på tråden Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(