Inlägg från: Anonym (Men...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men...)

    Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(

    Anonym (Stegvis) skrev 2022-05-24 12:31:46 följande:

    En stor varning för att prata med nån inom vården som har anmälningsplikt. Du kommer automatiskt bli soc.anmäld. Först och främst ska du ställa mer krav på din man. Han får göra mer helt enkelt. Vill du prata med nån så gå till en präst- de har tystnadsplikt och ingen anmälningsplikt. Sen får du se till att få egentid helt enkelt. Barnvakt, avlastning eller maken får ha barnen. Prioritera om i livet. Inte göra onödiga saker och inte ägna tid åt onödiga människor heller. Kanske tom jobba mindre.


    Varför skriver du sådana här lögner? Nej soc kontaktas inte per automatik för att man är deprimerad och söker hjälp för det. Självklart inte! Har själv suttit med panikångestattack hos doktorn, inte fan ringde han soc för det. Han remitterade mig till terapi. Så enkelt är det. Finns ingen oro för barnens välmående så rapporteras inget någonstans.
    Sluta sprid sån här dynga som faktiskt bara riskerar att skrämma folk från att söka den vård de behöver i tid. För gör man inte det: DÅ kan soc bli inblandad eftersom man då riskerar att bli så dålig att man faktiskt inte kan ta hand om barnen. Men då snackar vi en helt annan dimension på dåligt mående. 
Svar på tråden Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(