Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(

    Vården gör inte en orosanmälan till socialtjänsten för att en person som är förälder mår dåligt en period! Jag har varit utbränd - gick till vårdcentralen som ett darrande vrak och hade två barn boende med mig. Det var inte tal om oro för barnen. 


    De som påstår att de fått en orosanmälan för att de sagt att de mått dåligt har med största sannolikhet haft en mycket mer komplicerad situation än bara en tids depression. Det kan handla om att man inte kommer upp ur sängen överhuvudtaget, att man inte kan ta barnen till skolan för att man mår så dåligt, att man missbrukar för att orkar vardagen, att man dyker upp på förskolan och är förvirrad/smutsig/aggressiv, att barnen får ta massa ansvar hemma för att föräldrarna inte orkar osv. Att vara utmattad och deprimerad är inte något ovanligt i vårt samhälle och skulle man göra orosanmälningar för varje sjukskrivning skulle soc kollapsa. 


    Tycker du ska ta dig till en vårdcentral och berätta precis hur det är. Sen kan din man dra ner sin egentid - för vilken egentid får du? När får du en kväll eller dag ensam? ni måste dela upp tiden schysst, du har lika mycket rätt till fritid som han. Mer faktiskt, med tanke på hur du mår. Men börja med vårdcentralen så du får bekräftelse på att du faktiskt inte ska behöva må så här. 

Svar på tråden Tror jag är deprimerad men vågar inte prata med någon pga rädsla för soc :(