Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Hjälp, vill inte amma mer…

    Bara sambon som provat och du lämnar hemmet, men hur länge då? Ak bort en hel dag, inte bara typ en timme.

  • Tow2Mater
    Anonym (H) skrev 2022-05-25 19:19:11 följande:
    Jag tycker det är skillnad på att må dåligt av amning och att tycka det är tråkigt/tidskrävande. Att må dåligt över amning som krånglar och/eller att barnet aldrig blir nöjd - bättre med en mamma som mår bra  psykiskt genom att hellre ge ersättning. Men att inte amma pga att det ger anspråk på frihet eller att det tar mkt tid, tycker jag inte är skäl nog - att vara förälder innebär också att ge avkall o h inte sätta sig själv i främsta rum. 
    Jaha, så kvinnans rätt till sin egen kropp åker ut med fostervattnet alltså?
  • Tow2Mater
    Anonym (H) skrev 2022-05-25 19:42:59 följande:
    Ja typ. Jag tycker bebisens behov går före ja. 
    Bebsiens behov tillfredsställs ju fullt ut ändå. Så det argumentet håller inte.
  • Tow2Mater
    Anonym (What) skrev 2022-05-25 21:26:08 följande:
    Bebisens behov tillfredsställs inte alls eftersom den inte tar flaska eller kan bli matad på annat sätt.
    Med lite tid kommer det att fungera även i TS fall, krävs mer an ett par timmar innan hon ger upp.

    Precis som en del måste kämpa med amningen innan den kommer igång kan man tydligen behova gora samma med flaska.
  • Tow2Mater
    Anonym (H) skrev 2022-05-25 20:51:41 följande:
    Nej så menade jag inte. Jag menar att om ett barn som äter med stor aptit och amningen fungerar utmärkt - tycker jag jsg det är väldigt ego att inte kunna offra ett par månader till även om det innebär att ts inte kan träna så mycket hon vill. När amning inte funkar brukar barnet behöva tillägg så det naturliga blir väl då att barnet behöver tillägg. 
    Nej.

    'Bröstmjölksersättning ersätter bröstmjölk och är gjord för att kunna vara den enda näringen under barnets första sex månader.

    Tillskottsnäringen är inte gjord för att vara den enda maten till barnet, till skillnad från bröstmjölksersättning. Den är tänkt att vara ett komplement när barnet börjar äta mer och mer vanlig mat.'

    www.1177.se/barn--gravid/att-skota-ett-nyfott-barn/amning-och-flaskmatning/brostmjolksersattning-och-tillskottsnaring/
  • Tow2Mater
    Anonym (What) skrev 2022-05-25 23:44:10 följande:
    Hur kan du veta det?

    Jo, jag såg ditt tips om att låta bebisen vara hungrig en hel dag istället så den kanske lyckas äta från flaska av ren svält. Det låter ju toppen istället för att fortsätta med en fungerande amning i någon månad till. Också toppen att bebisens huvudanknytningsperson försvinner spårlöst under lång tid, det kommer den må bra av.
    Det är ju det de gör med att lära dem amma innan mjölken kommer igång. Kan ju handla om flera dagars svält. Och då erbjuds ju inget annat.
    Här kommer ju barnet bli erbjuden flaska, som den kan äta om den vill, den kommer inte svälta.
  • Tow2Mater
    Anonym (What) skrev 2022-05-26 16:02:50 följande:
    Det är helt taget ur luften, bebisens magsäck är ytterst liten de första dagarna och den blir mätt på råmjölk.

    Hur ska en nyfödd bebis förstå det, menar du? "Här finns en tallrik med oxfilé, du väljer själv om du vill äta eller svälta", det funkar inte riktigt så.
    Det är ingen nyfödd, det är en 12 veckor gammalt barn. D v s 3 månader gammal (när de flesta där jag bor är på fsk sedan länge och föräldrarna jobbar). Det handlar om modersmjölk eller ersättning i flaska, inte oxfile eller ens välling.

    (Du försöker rättfärdiga ammning-till-varje-pris där just nyfödda får svälta under en veckas tid eller t o m mer, innan mjölken rinner till i många fall, viktkurvor som går neråt, men ändå fortsätter de svälten.)
  • Tow2Mater
    Anonym (What) skrev 2022-05-26 19:26:24 följande:
    Och om bebisen inte förstår hur man äter från flaska, så är det dens eget fel för den är ändå 3 månader och borde förstå när du förklarar pedagogiskt, eller? Att bebisen bara vill ha bröstet handlar kanske om att den är bortskämd och kräsen? Den gallskriker som en markering mot att den vill ha färskproducerad människomjölk, och inte för att den är hungrig och undrar varför den inte får mat?

    Vad snackar du om? Mjölken rinner till kring dag 3, om den inte gör det kan man behöva ge ersättning, och fortsätta försöka amma/pumpa om man inte vill övergå till enbart ersättning. Var har jag skrivit att man ska förvägra en nyfödd mat för att mamman vill amma trots att hon kanske inte kan?
    Färskproducerad minnsann? Kanske kräver den helvegansk och rättvisemärkt också?

    Du pratar om de första dagarna, men läser du FL finns det många trådar där det pågar bra mycket längre än så. Det är del av att rättfärdiga ammning-till-varje-pris.
  • Tow2Mater
    Anonym (What) skrev 2022-05-26 23:54:12 följande:
    Jag var våldsamt sarkastisk i min imitation av ditt resonemang. 

    Jaså, då får du väl kriga i de trådarna istället? För jag har aldrig uttryck något om att svälta nyfödda barn så de inte tar skada av fabriksproducerad mjölk. *våldsam sarkasm*.

    I denna tråd pratar vi om TS. Amningen fungerar och bebisen kan inte äta något annat, ändå ska hon bråka med bebisen om detta så att hon kan få lite egentid från att ha varit mamma i några veckor? 
    Mamma ber om tips - Hjälp, vill inte amma mer. Så ge henne tips då. Jag säger ge inte upp med flaska, det kanske tar en dag.
  • Tow2Mater
    nernu skrev 2022-05-27 09:21:34 följande:
    Men du skämtar väl? Tycker du på fullt allvar att det är rimligt att avbryta en fungerande amning och låta barnet svälta tills det tar flaskan för att mamman vill ha lite mer egentid att springa ärenden och träna? Inte konstigt att världen ser ut som den gör. Sjukt. 
    Det fungerar ju inte längre for mamman. Varfor skiter du i vad hon säger? 
  • Tow2Mater
    Anonym (offra) skrev 2022-05-27 15:10:34 följande:
    När man blir förälder så får man faktiskt offra sig lite. Det är några få månader kvar med amning. Egentid etc får man ta och glömma de första åren. Tiden går så jävla fort, snart har du en sur tonnåring som är ute och ränner på nätterna, njut av att kunna sitta hemma i soffan och bekymmersfritt bara kunna amma.
    Mammpr ska offra sig; vare sig det gäller ställa upp på sex for husfridens skull (vilket är for barnets bästa att det är lugnt i huset), ta storre delen av hushållsjobbet (vilket är for barnets bästa att det inte blir osanitärt när mannen inte gor det), inte ha några pengar då hon tar majoriteten av fl-lediugheten (om mannen inte vill, han ska ju jobba och dra in pengar till allt barnet behover). Klart hon ska sitta i soffan och agera napp tills barnet blir minst 1 år gammalt, helst till det fyller 3 år som ju WHO rekommenderar! Sen forljer åratal av annat offrande, så mamman ska vänja sig i tid.
  • Tow2Mater
    nernu skrev 2022-05-27 17:03:18 följande:

    I det här fallet har ts ansträngt sig mycket för att få barnet att ta flaska och det funkar inte. Och ja personen jag svarade ansåg tydligen att det var en bra Ide att låta barnet svälta en dag för då kommer det ta flaskan. Det anser jag är sjukt. 


    nej för det normala är att amma eller ge ersättning och introducera mat i barnets takt. 


    Precis det är det normala, sen om det ges i flaska eller inte är upp till mamman och pappan.

    Underskatta inte den psykiska påfrestning det är att amma om man inte vill och mår bra av det. Underskatta inte heller den fysiska träningen som en del av oss faktist måste ha regelbundet, det ordineras t o m av läkare.
Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…