Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Fyller kvinnans orgasm någon egentligen funktion, eller handlar det bara om feminism?

    Anonym (orgie) skrev 2022-05-29 07:42:04 följande:
    Mannens orgasm är nödvändig för att göra kvinnan gravid, men kvinnans orgasm är inte nödvändig. Finns det någon egentlig funktion för den ...
    Om du är intresserad på riktigt

    .
    Det finns två sorters ägglossning: spontan och inducerad.

    Människan har idag en spontan ägglossning. Den kommer med vissa intervall.

    Längre tillbaks hade människans för-mödrar inducerad ägglossning, dvs någonting triggade att ägglossningen kom igång. DÄR har du orgasmen.

    .
    När sedan evolutionen gjort orgasmen ointressant ur sitt primära syfte så har orgasmen kunnat erhålla sekundära syften. Som att njuta med allt vad det gör psykologiskt med kvinnan och eventuellt för att underlätta för spermier att nå ägget. 

    Men inget av det är orgasmens egentliga syfte.

    LÄNK

    "We suggest that the homolog of human orgasm is the reflex that, ancestrally, induced ovulation. This reflex became superfluous with the evolution of spontaneous ovulation, potentially freeing female orgasm for other roles."

    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Anonym (Nåja) skrev 2022-05-30 08:41:40 följande:
    Frågan kvarstår fortfarande; varför är det svårare och varför får vi inte orgasm varje gång. Att fertillitettskliniken ger det tipset betyder inget och jsg skulle vilja höra det från dem. Det måste kännas väldigt jobbigt för de kvinnor som sällan eller inte får orgasm. Snacka om orgsasmhets! 
    Jag har tur som fick 4 barn, aldrig orgasm. Vad skulle de sagt till mig ifall vi sökte hjälp? 
    För att orgasmen mest troligt inte har den funktionen som beskrivs ovan. Det är som bäst en sekundär effekt, kanske, efter att den ursprungliga funktionen förlorat sin betydelse. Men förmodligen är det bara en ren myt.

    www.fatherly.com/health-science/female-orgasms-conception-fertility-science

    .
    Kvinnans orgasm kopplas till inducerad ägglossning. Dvs en gång för länge sedan behövde honan hos djuret människan orgasm för att släppa ett ägg.

    Ute på savannen var det var ett slöseri på energi och blod och farligt att släppa ägg en gång i månaden oavsett om en hane var där för att befrukta eller inte. Men om hanen skötte sig när han lägrade honan så fick hon orgasm och en ägglossning följde och bäbisar kom.

    Senare ändrar människan livsvillkoren för sig själv och då låter evolutionen kvinnor som har regelbunden ägglossning ta över. Då behövs inte längre orgasmen för ägglossning - vilket ju är praktiskt för kvinnan kan då få barn utan att det måste vara orgasm varje gång och då får vi mer barn och den kvinnans gener sprider sig mer. 

    Och där är vi idag.

    www.medicaldaily.com/female-orgasm-ovulation-evolutionary-theory-393160

    .
    Och när orgasmens ursprungliga syfte är borta kan den ha andra syften, som att må bra ihop med sin partner vilket i sig kan stärka familjebanden och öka överlevnadschanserna för barnet
    .
    Blå och gul
Svar på tråden Fyller kvinnans orgasm någon egentligen funktion, eller handlar det bara om feminism?