• Magical

    Sätter du din partner eller dina barn först?

    Dina exempel är av olika grad så jag tycker inte det går att fylla i din omröstning. Det är inte svart eller vitt. 

    Punkt 1 -  hade barnen nog kunnat vara på förskolan en halvtimme till (nu tänker jag inte att det är pyttesmå barn utan barn som är 4-5 år och gillar att vara där). Vet jag att barnen är supertrötta och inte orkar en sekund extra så hade jag prioriterat att hämta barn. 

    Punkt 2 - Här hade jag troligen kunnat umgås med partnern en gång. Men vi hade kanske kunnat umgås genom att vara på matchen och titta tillsammans? Allt beror på barnet - hur gammalt det är, hur vant barnet är att hänga på matcher osv. Det kanske går bra att tex mormor tittar på matchen istället. 

    Punkt 3 - Måste man välja mellan att lägga pengar på lampa eller märkeskläder skulle jag säga att man nog inte ska köpa något av det. Då låter det som att man inte riktigt har råd. 

    Punkt 4 - Man måste lära barn att bli självständiga så om de har busskort ser man till att träna på att åka buss. Sen finns det ibland barn med behov som har svårare än andra att klara den stress som det kan innebära att åka buss/trängas med andra härjande barn på bussen etc - då kan det ta längre tid och ibland kanske man då skulle behöva skjutsa ett sånt barn. Målet måste ändå vara att till slut kan man åka buss varje dag. 

Svar på tråden Sätter du din partner eller dina barn först?