• Tor 16 jun 09:50
  10214 visningar
  36 svar
  36
  10214

  bli uppflyttad till bättre lag

  Hej! Har en son som sysslat med en idrott i 10 år (vill inte nämna vilken) och som lär sig långsamt men blir bättre och bättre hela tiden. Han har C i idrott så han har inte svårt för sig. Nu är han rätt bra och tränar med en grupp med allt från nybörjare till de som tränat 3 år. Klubben flyttar upp talanger från hans grupp till en fortsättningsgrupp och min son som nu är äldst i sin grupp börjar tröttna på att varje nytt år se hur talanger blir uppflyttade och hur det börjar nybörjare som är ca 4 år yngre i hans grupp. Min son gillar verkligen denna idrott och vill gå i fortsättningsgruppen och jag som mamma tycker att han håller samma nivå som fortsättningsgruppen och kan inte förstå varför han inte blir uppflyttad. Det känns som att han inte får den där peppen och aktiveringen som det står om i dagstidningar att tonåringar behöver utan snarare blir nertryckt i sin sport. Finns det någon som har något bra tips på hur man kan motivera föreningen att flytta upp min son?

 • Svar på tråden bli uppflyttad till bättre lag
 • Tor 16 jun 11:52
  #6

  Tusen tack för alla svar, de var superbra. I hans idrott är det verkligen inte många som tränar och vi bor i en liten stad och det finns inga andra klubbar han kan gå i. Min son hade lätt platsat på en match/tävling i sin sport och gjort bra ifrån sig, men är absolut inte bäst i sin grupp som sträcker sig från nybörjare som kan nästan inget till verkligt duktiga inom sporten som lärt sig otroligt snabbt. Det finns inte underlag för en grupp med äldre på lägre nivå. I sin grupp har han inte så bra möjlighet att utvecklas då han får börja från ruta ett när nybörjarna börjar och hans idrott kräver utrustning i hans viktklass som bara ges till dem i fortsättningsgruppen, så det är verkligen svårare för honom att bli lika bra som fortsättningsgruppen då de tränar oftare och har bättre förutsättningar och består av barn so lär sig snabbt (lokal osv.). Jag är jag inte rätt att bedöma som mamma, jag tycker säkert att han är mycket bättre än han är. Dock har han tränat idrotten i 10 år och får han bara gå i fortsättningsgruppen tror jag han kommer fortsätta flera år till och vara en säker tillgång vid matcher/tävlingar. Han lär sig inte snabbt, men han har en konstant stigande utvecklingskurva och kommer nog inte vara föreningens bästa kort om 4-6 år, men vara nära det om de satsar. Det verkar som att de tittar mest på  brant utvecklingskurva och inte långsiktigt säkra kort,  vilket jag tycker är synd. Nu är jag mest rädd att han kommer sluta för att han känner sig dålig då alla andra i hans ålder antingen slutat eller blivit uppflyttade, men han är van att känna sig dålig och säger det själv, dvs att han inte är bra. En eloge till de klubbar/föreningar som tar hand om de med flackare utvecklingskurva men vilja och vågar satsa på dem. Vi har pratat lite med tränarna, men det är typ en styrelse som bestämmer vilka som får gå vidare, så tränarna har bara lite att säga till om.

 • Tor 16 jun 12:05
  #7
  Jemp skrev 2022-06-16 10:00:18 följande:

  Har du frågat varför han inte får flytta upp? 

  Hur gammal är han? Finns underlag att ha en fortsättningsgrupp som inte är talanger också, så att säga? 
  Oavsett naturlig fallenhet är det ju inte kul att alltid börja om med nybörjarna, beroende på hur anpassningsbar idrotten/träningsformen är. 


  Hej! Jag frågade för 3 år sen varför han inte fick flytta upp och de sa att han inte var nog mogen, vilket jag tolkar som att de tyckte nog att det mest var barnpassning att träna honom, sen sa de också att de skulle kolla om han kunde flytta upp efter ett halvår, men det har inte hänt något sen dess. När jag frågar honom hur han är på träningen säger han att han peppar de yngre och ger dem tips.
 • Tor 16 jun 12:58
  #10
  elsi skrev 2022-06-16 12:23:25 följande:
  Det händer ju rätt mycket med mognaden under tre år hos ett barn/ungdom. Oavsett om han gått från 10-13 eller från 13-16 så är det stor skillnad. Så varför inte ta upp frågan igen? 
  Hej! Jo jag tycker själv att han blivit mycket bättre, nu kan jag förklara varför han ska göra på ett visst sätt i sin idrott och han förstår, tidigare ville han mest göra på sitt eget sätt. Jag tycker han är väldigt teknisk och han förstår rörelsemekanik direkt, gör du så här så blir det si, men gör du så så blir det så och så förstår han och ändrar så det blir rätt. Det är riktigt roligt att förklara för honom nu. Vi har pratat med tränarna, men de var inte de som petade honom för 3 år sen. Men jag kanske ska prata med de i styrelsen som petade honom för 3 år sen och jag tror de har glömt vad de lovade.
 • Tor 16 jun 13:07
  #12
  Jemp skrev 2022-06-16 12:36:02 följande:
  Då låter det ju som att du är väl medveten om varför han inte flyttar upp, iom att det finns bättre även i hans grupp och de är indelade efter talang. 

  Beroende på sport/upplägg: kan du göra nåt för att främja möjligheten för en till grupp? Ideellt engagemang, fråga de andra som också väntar osv. 
  Varför ges bara utrustning till ena gruppen? Kan du skriva en motion om att köpa in mer utrustning/ligga på att den ska delas/köpa in själv osv? 
  Hej! Det har alltid varit så att det funnits bättre barn i hans grupp än han själv och han kommer nog aldrig bli bäst, för han är ingen sporttalang och det finns alltid de som har väldigt lätt för sig, men jag tycker att de har flyttat upp såna som varit likvärdiga honom. Han har ofta hamnat på gränsen att bli flyttad tycker jag. Det är en fråga om lokaler när det gäller utrustning och hans grupp får inte träna i lokalen med bäst utrustning då bara fortsättningsgrupperna får göra det. Sen går det mest barn som väger mycket mindre i hans grupp då de är yngre och därför använder de mest utrustning för barn som väger ca 20 kg mindre, vilket ger honom sämre utvecklingsmöjligheter.
 • Tor 16 jun 13:16
  #13
  cosinus skrev 2022-06-16 13:02:31 följande:
  I min grupp har jag två äldre killar som kommer vara 6-7 år äldre än många i höst. Jag har klurat mycket på hur jag/vi ska lägga upp det till hösten för ofrånkomligen så kommer jag behöva lägga rätt mycket energi på de nya. Sen har jag en som är bättre i ålder än de här två men är duktigare och därmed sticker ut på sitt sätt. Han är näst på tur att flyttas upp men inte riktigt redo. Så socialt är den senare enklare men träningsmässigt svårare.

  Det som ofta händer när man har äldre killar med mindre och de inte får nog med utmaningar är att de tar på sig hjälpledarrollen. Får de ändå inte riktigt göra vad de skulle behöva och vilja blir de lite stillasittande och så börjar de hjälpa till ist. Det är fantastiskt bra när de har vettig input men också ett underbetyg till mig som ledare för det är inte därför de är där.

  Min lösning till hösten blir att försöka göra en hemläxa till de äldre killarna. De kommer få ta fram själva vad de anser att de behöver öva på och vad de vill uppnå inom olika områden. Så när det bara inte går att ge dem den tiden de skulle behöva så vet både jag och dem vad de ska träna på och så får vi givetvis följa upp hur det går, både samma träning och över tid, så de känner att det ger något. 

  Vi brukar också ha vissa samarbeten mellan de olika nivåerna så man kan få prova att träna med den svårare gruppen en dag i veckan till en början. 

  Jag tycker du ska fråga igen ur det här perspektivet.

  Hur kan vi jobba tillsammans så att han inte behöver repetera allt år efter år.
  Hur ska vi hindra att han känner att han inte får den tiden och stimulansen han behöver så att han börjar hjälpa de mindre ist
  Hur ska vi jobba mot att han kan flytta upp. Är en dag i veckan ett alternativ

  Att jag skriver -vi- beror på att både ni men framfrörallt han kanske behöver vara med och tänka här.

  Om det är så att han faktiskt trivs med att lära ut, kan han vara hjälptränare i den yngre gruppen och få träna själv med den äldre (det här kan vara en väg in för det brukar ofta vara ont om ledare)
  supertack jättebra svar. Jag är lite rädd att ledaren i fortsättningsgruppen inte gillar min son, efter alla dessa år har tanken väckts och jag försöker vifta bort den, men det blir svårare att inte tänka så. Dessutom har ledaren mycket att säga till om så jag tror att denne kan vara hindret för min son att bli en hjälpledare, för han vill nog kunna tjäna extrapengar och hjälpa till som ledare, men på något sätt är jag rädd att de återigen kommer svara att han inte platsar. Jag vet inte hur jag kommer runt detta problem, men förmodligen är det jag som måste tänka om. dessa frågor var jättebra. Jag tar med mig dem och ska nog ställa dem. Sist på en avslutning såg jag tydligt hur han coachade andra yngre än honom istället för att öva själv, vilket jag tycker är synd. Det där med lite i taget är ju bra, brukar var det som kan leda till förändring. Sonen är lite rädd att börja i fortsättningsgruppen för han tycker att de flesta där är kalla mot honom för han bara går i den yngre gruppen, så han är rädd att de ska skratta ut honom och att han inte hittar någon kompis.
 • Tor 16 jun 13:19
  #14
  miljömamma skrev 2022-06-16 13:16:59 följande:
  supertack jättebra svar. Jag är lite rädd att ledaren i fortsättningsgruppen inte gillar min son, efter alla dessa år har tanken väckts och jag försöker vifta bort den, men det blir svårare att inte tänka så. Dessutom har ledaren mycket att säga till om så jag tror att denne kan vara hindret för min son att bli en hjälpledare, för han vill nog kunna tjäna extrapengar och hjälpa till som ledare, men på något sätt är jag rädd att de återigen kommer svara att han inte platsar. Jag vet inte hur jag kommer runt detta problem, men förmodligen är det jag som måste tänka om. dessa frågor var jättebra. Jag tar med mig dem och ska nog ställa dem. Sist på en avslutning såg jag tydligt hur han coachade andra yngre än honom istället för att öva själv, vilket jag tycker är synd. Det där med lite i taget är ju bra, brukar var det som kan leda till förändring. Sonen är lite rädd att börja i fortsättningsgruppen för han tycker att de flesta där är kalla mot honom för han bara går i den yngre gruppen, så han är rädd att de ska skratta ut honom och att han inte hittar någon kompis.
  jag är lite rädd att föreningen tänker att han aldrig får flytta upp för att han har för lite talang, men tycker att så kan man väl inte tänka...
 • Tor 16 jun 15:09
  #16

  nu tror jag faktiskt att allt börjar klarna och att jag förstår hur det ligger till. Föreningen vill bara ha enkla barn som lär sig snabbt i fortsättningsgruppen. Min son som tränat länge tycker det är viktigast med kompisar och inte att lära snabbt men gillar idrotten. Min son har sagt att om de fyller på med ännu yngre i hans grupp så kommer han sluta, men då kanske jag behöver säga till min son att om han inte vill gå i gruppen med många yngre och nya så måste han bli nästan lika bra som de i fortsättningsgruppen och visa att han inte behöver någon barnpassning utan driver sin träning självständigt. Enda problemet med det är att om han gör så och inte blir uppflyttad kommer han känna sig dålig igen. Kan man säga så till sitt barn eller dödar man hans självkänsla och intresse då? Visserligen tror jag att jag har sagt ungefär det till honom flera gånger tidigare. Ja det är bra det där med aktivering och sport, men lite synd att det är hårt ibland tycker jag.

 • Fre 17 jun 06:53
  #17

  Har nu pratat med min son och han säger att han tycker det är lika kul att lära sig nytt inom idrotten som att leka med yngre och peppa dem. Han har många "kompisar" bland de yngre, mer än 40 säger han och han tycker själv att han är för ung i sinnet för att vara ledare. Kanske om nåt år. Sen vet jag inte hur hans lek/coaching av de yngre uppskattas av ledarna. Att träna en dag i veckan med fortsättningsgruppen tror jag inte går då fortsättningsgruppen tränar samtidigt som hans grupp plus en dag till som är när han tränar en annan grej, som vi inte vågar fundera på att ge upp innan vi vet att han säkert går i fortsättningsgruppen. 

 • Fre 17 jun 13:13
  #19
  cosinus skrev 2022-06-17 09:58:43 följande:
  Prata inte med din son med någon form av löften innan du stämmer av med ledarna.

  Om din son tycker kompisarna är viktigast så fundera på hur mycket han surrar på träningarna? Det kan vara en sån grej som gör att man drar sig för att plocka upp honom. Vi har ungar i vår grupp som surrar som f-n och jag kan leva med att de själv surrar bort sin egen träningstid men det är sjukt störande när de dessutom drar med sig 3-4 andra som normalt sett tränar bra men nu får man heeeeeeela tiden vara på att sluta surra och börja fokusera. Ser man bara träningen där och då ser alla ut att prata lika mycket men vi ledare vet ju att är inte x där då surrar inte resten heller ens i närheten av lika mycket. 

  Jag tycker också det är roligast att träna de som går framåt fort men näst efter det är det nötarna som verkligen kämpar och till slut når resultat. Nu kan jag ju inte svara för andra tränare men mitt intryck är att hårt kämpande fokuserande barn ändå ofta får chansen till slut just för att den typen av inställning gärna smittar av sig och de blir en tillgång för gruppen för att de alltid nöter. Däremot de som pratar, känner efter inte vill göra alla övningar och liknande inte flyttas vidare om de inte är väldigt duktiga. Min ena dotter är urtypen av en sån som aldrig kommer flyttas vidare. Inte duktig, inte driven, vill inte göra alla övningar men trivs med kompisarna och surrar lite för mycket. Hon tycker träningen är helt ok men inte så mycket mer. Självklart kommer det en dag då många kompisar kommer flytta upp och inte hon. Då får vi se vad hon väljer.

  Nu vet jag ju inte hur din son är. Jag tror fortfarande på en öppen dialog med tränarna vad som krävs för uppflyttning. Utan att skuldbelägga dem för att han inte redan flyttats upp.
  Tack så  väldigt för bra input. Ja jag tycker det är lite svårt att prata med min son om detta. Jag vet att flera med brant utvecklingskurva och tydliga surrare och trotsare blivit uppflyttade, men även nötarna, men ingen med flack utveckling och surrare, jag tror dessvärre att min son är lite av en surrare och myglare, skyller på ont i fot mm, så nu har jag nästan svaret varför det inte händer nåt tror jag. Men när jag frågar han om hur han är på träningen så svarar han att han tipsar de yngre och tränar på bra, men det kan låta lite väl bra från honom. Vi har testat många sporter men det har slutat med att det är just denna sport han vill fortsätta med. Jag har sagt till honom flera gånger att han måste vara duktig på träningarna och utvecklas för att kunna bli plockad till nästa nivå, men jag tror inte han försöker så mycket utan verkar likna din ena dotter lite. Jag har själv erfarenhet av idrotten och har gett honom några lektioner och när jag är själv med honom så skärper han sig rätt mycket, men jag tror att när han är med många andra så finns det en risk att han försöker köra som vanligt. Fast han säger också att han gillar att lära sig. Jag funderar lite på hur man ska få honom att förstå att han behöver sköta sig mer om han inte ska behöva gå med de som är yngre, tror det är bra för honom med för då får han ett mål och morot med sporten. Lite är jag rädd att det är sista året i år för han att bli uppflyttad, då han börjar bli väl gammal för att kunna få en bra utveckling.
 • Fre 17 jun 16:17
  #20

  Bäst hade nog egentligen varit om det funnits en mellannivå, men nu finns bara typ nybörjare och fortsättning som är avancerad och för de som vill satsa. Ska han inte satsa inom idrotten så får han nöja sig med att träna samma sak år efter år eller sluta. Synd att det ska vara så tufft, men det verkar ju väldigt vanligt att det är så, känns bara synd när jag som mamma , i min värld tycker att han ändå är ganska bra på sin idrott, synd bara att inte han får chansen. Men han är ju surrig och ingen nötare på rätt saker, dock kan han nöta men på fel saker, som bara är nästan rätt.

 • Sön 19 jun 08:11
  #22

  Tidigare har föreningen alltid flyttat pojkar i min sons ålder till fortsättningsgruppen då de varit nästan själv i den åldern i gruppen, men nu är det annorlunda, de är flera i hans grupp/lag i den åldern, där de andra i samma ålder är nybörjare plus en till som trotsar och har svårt för idrotten. Dessutom vet tränarna att förutsättningarna för de äldre inte är så bra och även därför har de äldsta blivit flyttade för att ungdomarna ska fortsätta känna att de har ett mål att sträva mot, som är nåbart, ungdomar i samma ålder att träna med. Det känns nästan som min son får hålla taket för de äldsta i sin grupp som varje år flyttas upp till hans ålder. Det har varit lite jobbigt att se hur ungdomar/barn blivit uppflyttade till fortsättningsgrupp, som enligt mig är lika eller något sämre än min son för de är äldre eller haft brantare utvecklingskurva, bättre kontakter, som sedan med bättre förutsättningar, bättre utrustning och fler träningar går om sonen i utveckling eller slutar för det var för jobbigt. En plats som min son kunde haft. Det känns inte som att upp flyttningarna varit helt rättvisa i min värld som mamma. Men min son är fortfarande en surrare, vill inte nöta på helt rätt saker, är relativt bra på sin idrott.  Vad gör man? Kanske bara låter allt vara, så får man se chansen han har att lära sig en idrott bra, gå till spillo, men vad gör det egentligen i det stora hela... Skulle bara så himla gärna se att min son fick chansen, annars är risken stor att jag kommer vara besviken på föreningen och att han får gå med en känsla att han är dålig även om han fått bra betyg i Idrott. 

 • Tis 21 jun 08:11
  #25

  Hej och tack för alla bra svar. Jag kanske går på flera spår här. Jag kanske pratar med tränarna, ser över en annan förening som nyss börjat satsa på samma idrott, tror inte det ger nåt, men är en chansning. Min man tycker att jag försöker för mycket, men han är inte alls intresserad av idrotten. Han har redan skickat ett väldigt försiktigt mail till tränarna där han beskrivit att sonen möjligen hade passat bättre i fortsättningsgruppen, men är nog nöjd om han får vara kvar i sin gamla med liten risk att motivationen tryter om han får vara kvar när nya yngre börjar. Så vi har skickat ut en liten hint, som vi fått ett väldigt otydligt svar på och jag är rädd att de inte förstår riktigt hur intresserad sonen är. Jag vet inte om vi ska mana på ännu mer. Sonen är svårtolkad i det här med intresse. Frågar man honom när han sitter hemma i soffan om han vill syssla med någonting annat så vill han inte göra något annat än att sitta hemma. Han vill i princip aldrig någonting, men frågar man så säger han nej, förklarar man sen lite och manar på, så kan han svara ja efter det varit tyst i en kvart, när han funderat på det ett tag, han har ju egen vilja och det är jättesvårt att få han att göra något han inte vill. Frågar jag honom om han vill fortsätta med idrotten säger han nej då de kommer fylla på med nya yngre i hans grupp. Dock har han inget val i fråga om han ska träna något eller inte, för det måste han, då han behöver det för att må bra, han får magproblem annars och vi har testat det. Ställer man frågan vad han helst vill träna i höst, (då alternativet ingenting inte finns) så svarar han fortsättningsgruppen i denna idrotten, dock är han rädd att de i fortsättningsgruppen ska tycka att han är dålig. Men hade han fått välja helt själv hade han inte velat träna alls.  Frågar jag om han vill tävla/spela match så säger han nej, men det där "nej" har vi föräldrar lärt oss att det kan betyda både ja och nej. Han brukar vara nöjd och glad över sig själv, när det är heldagsaktiviteter med idrotten, även om han från början sagt nej, när man frågat om han vill vara med, så jag tror nog att han hade tyckt det varit kul med match/tävling. För att gå i fortsättningsgrupp kräver de att ungdomarna vill satsa och skulle någon tränare fråga min son om han vill satsa, är jag rädd att svaret blir nej, när han egentligen menar ja, för det är ändå det han helst vill träna av alla idrotter han har möjlighet att träna där vi bor. När jag funderar på vad jag är för förälder så gillar jag bättre bredd än topp, men tycker inte om när det blir orättvist och gillar därför inte det här med uppflyttningar av vissa och inte alla. Jag har sett flera gånger hur såna som lär långsamt men är intresserade blomstrar sent. Därför tror att jag att jag egentligen tycker bättre om sporter där barnen får satsa själva hur mycket de vill,  där de inte är beroende av att tränarna ska välja ut vilka som det satsas på utan alla kan vara med på tävling/matcher/gradering oavsett hur bra de är.

 • Tis 21 jun 15:22
  #26

  Den största anledningen att sonen inte vill tävla/spela match är för att han är rädd att det ska vara pinsamt, att han skämmer ut sig när andra kan titta på och det inte är vanlig träning, att han ska bli retad i skolan, men det är väl så i den åldern.

 • Tis 21 jun 16:40
  #28
  Kvittning skrev 2022-06-21 15:24:47 följande:

  På det du beskriver så låter det ju inte riktigt som att din son faktiskt är så intresserad. Mer att OM han nu prompt måste gå på någon idrott så är det den han väljer men att han gärna inte skulle idrotta alls. 

  Kanske det är något annat han borde ägna sig åt? Om det är så att han behöver det för att han annars är stillasittande så kanske skaffa gymkort och gå till gymmet tillsammans eller något annat där man rör sig utanför den organiserade idrotten. 


  Hej! Jag vill helst vänta med det där med att börja på gym så sent som möjligt, risken är att han efter ett tag tröttnar på det och vad har han då, nu är han fortfarande tillräckligt ung att gå på någon slags organiserad ungdomssport där flera andra i samma ålder går och han gillar det här med kompisar och har just nu ingen kompis att gå med till gym. Motivet att träna idrott har förutom hälsosamt och roliga mål är också att det är socialt. Jag tränar redan med honom ibland och vet inte om jag hinner göra det tillräckligt ofta om han helt slutar på idrott. Men som du skriver så kanske han inte är så intresserad och det lutar kanske mest åt att han nog passar bättre i den gruppen han tränar med nu, men jag tycker som tidigare nämnt att det är synd då jag tycker att han nått taket för vad han kan lära sig i den gruppen och han har sagt att han hellre vill gå i fortsättningsgruppen fast är rädd att de ska tycka att han är dålig och därför vill han inte satsa fullt ut på den linjen (vilket jag inte är säker på är den riktiga anledningen, kan vara att han bara inte orkar/vill).
 • Fre 23 sep 16:17
  #29

  Hej! Jag vill bara tacka för alla tips och råd och  berätta att med hjälp av dem har sonen blivit uppflyttad nu och verkar nöjdare med sin träning och något mer intresserad av sin sport än tidigare och det jag tycker r bäst är att han ser piggare och friskare ut med lite mer träning och verkar nöjdare med sig själv. 

 • Lör 15 okt 07:10
  #31

  Hej och tack för svar. Nu har vi fått ett problem. Jag har fått samtal av tränaren om att min son bryter ihop på träning och sitter vid sidan av mycket. De vill att jag ska vara där och stötta när sonen gör detta för det tar bort fokus från träningens syfte och fler riskerar hänga på när de ser att detta går att göra. Att han bryter ihop är inget ovanligt och jag tror det är ett sätt att inte behöva träna typ mygla lite. Tränarna vill ha en grupp med jättemotiverade barn som alltid är med på allt och att ha såna som sitter vid sidan av skapar obalans. Fortsätter det på det här sättet kanske duktiga talangfulla barn i gruppen tappar sugen, vilket är synd medan jag hade önskat att tränarna ställde lite lägre krav på sonen och tyckte att det är ok om han går ifrån för sig själv, men kommer tillbaka senare. Han är nästan ungdom nu och sköter sitt skolarbete själv klarar ansvar bra osv och jag tror han kommer att hålla på länge med denna sport så länge han inte får för höga krav. Hur hade ni gjort?

 • Lör 15 okt 13:44
  #34

  Hej och tack för svaren igen. Det där med att bryta ihop kan låta allvarligt, men att han bryter ihop är inte jätteovanligt, det händer nästan alltid när vi ska ut och hitta på något en heldag och jag misstänker lite att han har det som taktik, så jag brukar låta han skrika av sig och sen en timme senare när han funderat lite kan han till och med tycka att det är kul att komma iväg och är nöjd och glad. Sen ibland bryter han ihop när han håller på med något och tycker det är tråkigt och jobbigt, oftast när han är med mig (mamma), men när han är med mig brukar jag bara vifta bort det, peppa och så hämtar han sig rätt mycket. Sen apropå att inte fortsätta på denna sport och byta till någon annan så har vi haft det snacket flera gånger och han har försökt många andra sporter, vi testar typ en ny sport varje år och det har landat i att han vill syssla med den sport han håller på med. Enda alternativet tror jag är att sluta helt med sport och bara låta han göra vad han vill på sin fritid, vilket lutar åt att sitta framför datorn trots att han verkar gilla den sporten han sysslar med nu och har kompisar i sin grupp. Det känns inte heller bra. Jag tror att han ska försöka lite till, allt är nytt i den svårare gruppen, så mycket nytt att lära, dessutom börjar det bli mörkt och många är lite höst-trötta, det kanske löser sig när det gått ett tag och det inte är så mycket nytt, så kan vi hemifrån peppa och låta han vara hemma nån träning om han inte vill. Det verkar också vara många som tränat i den gruppen han går i nu som gått mindre i perioder och det verkar nästan ha varit bra att gå mindre när motivationen tryter. Men vi funderar också på om han ska sluta och nu lutar det mer åt att sluta efter era svar. Jag ska också kolla med honom vad han egentligen tycker om sporten nu när den är på högre nivå, tidigare har det varit den bästa av alla sporter, men nu på en hårdare nivå kanske det känns sämre. Vi får se. 

 • Sön 16 okt 07:14
  #36

  Ok, ja, han har aldrig sagt att han vill sluta, vilket han brukar göra annars när han inte gillar en sport, men jag ska fråga honom och om det inte blir bättre så får vi ta oss en funderare, men jag tror att om han går på detta halvseriöst, typ inte varje träning, inte tävling/match, då han egentligen kan idrotten bra och egentligen inte behöver det för sin egna utveckling och försöker fokusera på det som är kul när han är där, så han inte går dit när han är trött från senaste träningen så tror jag det går bra tills terminen är slut. Om han inte vill fortsätta då, så får vi hitta på något annat.

Svar på tråden bli uppflyttad till bättre lag
Logga in
Bli medlem