• Tow2Mater

    Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA

    Anonym (Disney) skrev 2022-06-25 21:58:27 följande:
    För övrigt tror jag att en av de största konsekvenserna av detta är att ännu fler barn än idag vräks. Hundratals nyfödda, övergivna barn hittat varje år i varje delstat, hundratals av dem döda. Det kommer bli fler.
    var har du läst/hört detta?
  • Tow2Mater
    Anonym (BullarEGott) skrev 2022-06-25 21:31:40 följande:
    vilken tur att man genomgått en hysterektomi så slipper man tänka på skiten. Och nej, jag tror inte att kvinnor kommer sluta sära på benen som leder till att alla män kommer bli våldtäktsmän. Det verkliga problemen kommer ju att märkas då preventivmedel, även kondomer, kommer att bli bannade utav de amerikanska talibanerna. Då tror jag att infanticide kommer att bli allt vanligare. Vilket är typ som en sen abort. 
    Vad baserar du ditt antagande om att kondomer kommer bli bannade på?
  • Tow2Mater
    Anonym (Såtrorjag) skrev 2022-06-26 00:16:58 följande:
    Domare Thomas uttalade att han nu även vill se över tex domslutet som tillåter gifta par att använda preventivmedel?
    Har inget med kondomer att gora.
  • Tow2Mater
    Anonym (Disney) skrev 2022-06-26 00:28:42 följande:
    Ifrån bland annat Safe Haven-dokument från delstater och från organisationer som the Hope Box. Hope box har ute en äldre siffra på sin sida just nu från Georgia och Cali för 2017, men det året var 478 nyfödda vräkta i Georgia och 774 i Cali. Det är så klart bara barn som lämnats in, inte barnen som bara överges. hur många de är är det ingen som vet. Det verkar vara väldigt ojämt mellan staterna, bara, och organisationerna klagar på att det är ont om data eftersom staterna inte har krav på att hålla koll på siffrorna. Organisationer håller koll på hur många barn som lämnas hos dem.
    Hope Boxar kom ju till för att barn inte ska övergivas typ i skogen och dö. För normala fungerande personer handlar det om ett ytterst fåtal fall, de du pratar om som dör handlar om barn till drogmissbrukare som är så bortom allt sans, de kommer inte göra abort oavsett om det är lagligt eller inte, de fungerar inte i hjärnan. Normala kvinnor har ett alternativ i dessa anonyma boxar mot att överge sina barn i skogen. (I tillägg till alla andra alternativ som finns).
  • Tow2Mater
    Anonym (Såtrorjag) skrev 2022-06-26 06:54:43 följande:
    Hur menar du att preventivmedel inte har med kondomer att göra?
    Läs på vad det handlar om. Det handlar om befruktningsogonblicket, och det som efter det kan defineiars som liv. Det som skulle kunna ändras på liknande sätt är prevemtivmedel som fungerar efter befruktningen. Inte de som används fore.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mer analskador) skrev 2022-06-26 12:35:56 följande:
    Ett annat problem som kommer öka även om det givetvis är och kommer vara extremt ovanligt trots ökning är att män (ett litet fåtal men ett större fåtal) kommer våldta av reproduktionsskäl.

    Ett annat problem med det är när delstater (som några kommer göra) gör undantag för graviditet efter våldtäkt, så kommer en ej våldtagen kvinna tvingas ljuga och hävda våldtäkt just för att få en abort, vilket inte är särskilt kul för vare sig fadern eller modern. Han riskerar fängelse, hon skickar en oskyldig i fängelse och får leva med det. 

    Finns väldigt många negativa följder utöver de mest uppenbara. 
    Finns säkert de som kommer hävda det i lite större utsträckning än idag, och bli beviljad abort. Men sen jobbar ju rättssystemet långsammare, efter aborten gjorts kommer det ju att krävas både bevis och rättegång för en våldtäkt att bli fastställd, och kvinnan kan ta tillbaka sin anmälan och finns inga andra bevis kommer ingen dömas för det. Det skulle vara intressant att se hur det fungerar i de stater idag som har det så, om du har källor dela gärna.
  • Tow2Mater
    theotherone skrev 2022-06-26 15:14:02 följande:
    Tja, en av domarna i högsta domstolen har meddelat att han önskar se en översyn av de lagar som ger amerikaner rätt till preventivmedel (Griswold v. Connecticut och Obergefell v. Hodges), samt samkönta giftermål (Loving v. Virginia). Skulle dessa lagar dras in likt Roe v. Wade kan delstater på egen hand besluta om förbud mot att använda preventivmedel samt att samkönade personer inte ska få lov att gifta sig.
    Det handlar ju inte om lagar, det ar 'bara' domstolsdomar. Hade styrande bemodat sig om att skapa lagar nar t ex Demokraterna hade supermajoritet hade de kunnat gora det. Allt domstolen gor ar att se over de bedomningsgrunder som tidigare domstolsbedomning vilade pa.
  • Tow2Mater
    Anonym (I) skrev 2022-06-26 16:45:31 följande:

    Jag har aldrig haft oskyddat sex i hela mitt liv, men ändå blivit gravid en gång. Hade inte abortmöjligheten funnits hade jag ändå haft sex men med dubbla preventivmedel. Min värsta mardröm är att bli gravid och upptäcka att det inte går att göra abort, jag hade gått in i en djup depression. Jag hade nog älskat barnet, men hatat mitt liv, och min man hade nog känt samma sak. Vi hade varit otroligt bittra. 


    Adoptera är ett alternativ. Alla gör olika val i livet, en del går att ångra, andra inte. Låter man bitterheten ta över varje icke-ångerbart beslut kommer man ju gå under. Allt förändras i livet och i lagstiftningar, det måste man räkna med.
  • Tow2Mater
    Anonym (Såtrorjag) skrev 2022-06-27 21:37:10 följande:

    De är inte hundraprocentiga.
    De är inte utan risker.


    Du föreslår alltså att kvinnor skulle tvingas till gynekologiska ingrepp som i vissa fall ökar blödningar och kan ge en hel drös biverkningar - i en värld när deras möjlighet att efter en våldtäkt göra abort skulle vara borttagen.

    Ursäkta, men vad är du för en empatilös människa egentligen? 


    Du kan ju välja att se det som en vaccinering mot något som du har ytterst liten risk att få. Ändå vaccinerar folk sig.
  • Tow2Mater
    Anonym (Wtf) skrev 2022-06-29 17:09:12 följande:
    Med den analogin bör alla kvinnor bära lämpliga vapen som en form av antivirala medel mot våldtäktsmän? Och män ska i förebyggande syfte oskadliggöras på lämpliga sätt? Oönskad graviditet är ju bara ett symtom. Bättre att gå på orsaken istället.
    Om du vill ha mitt svar är jag för att kvinnor som män ska få bära vapen för att försvara sig, men tyvärr ser jag inte det hända I en snar framtid. Istället kommer våldsverkare kräva dig på skadestånd om du gör illa dem i ditt försvar.
Svar på tråden Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA