• Anonvm

    Ensam vårdnad

    Det bästa ur barnets perspektiv är väl om ni föräldrar lyckas föra en dialog kring det hela och få till någon form av uppgörelse med barnets bästa i fokus?

    Detta är ju en engångshändelse, inget som är ständigt återkommande. I det stora hela är det skit sak samma vem ungen är med denna helg, bara h*n får den omvårdnad h*n behöver, så att denna kanske skrämmande händelse blir så bra som möjligt.

    Det jag stör mig aningen på i ditt inlägg är att du formulerar dig att "jag vill ha koll på han" och "då blir det bäst för min son"

    Är du helt säker på att det är ur barnets perspektiv du resonerar när du vill ha h*n hos dig denna helg efter operationen? Eller är det kanske mer för att det känns bättre för dig själv?
    Skulle det kanske kännas bättre för dig om du ställer krav på att fadern deltar i dialogen med vården kring ingreppet och eftervården?

    Krasst juridiskt gör du precis som du behagar eftersom du är ensam vårdandshavare.
    Men genom detta faller ett blytungt ansvar på dig ensam att fatta beslut som faktiskt är "bäst för barnet", se till att axla detta ansvar med stolthet och på största allvar.

Svar på tråden Ensam vårdnad