Inlägg från: askyfullofstars |Visa alla inlägg
  • askyfullofstars

    Semester och aldrig varit sjukare. Är detta vanligt?

    Hej.
    Efter ett helvetets halvår med oerhört stressigt liv så fick jag och maken äntligen en månads semester ihop. Vi har varit utomlands hela perioden i vårt hus. Jag tänkte att semestern skulle vara ett perfekt tillfälle för mig att vila upp mig men jag har ju varit så sjuk och fått så många fysiska symtom så jag inte vet var jag ska börja?

    Innan jag åkte hade jag klump i halsen. Denna kollades av en läkare och bedömdes vara muskelrelaterad. Därefter har jag haft så mkt fysiska symtom, som nu tex har jag haft ryckningar i ögat i snart ett dygn. 


    Blir man sjukare av att vila sig än vara uppe i stressigt liv? För såhär dåligt som jag mått med fysiska besvär har jag inte upplevt risigare. 

  • Svar på tråden Semester och aldrig varit sjukare. Är detta vanligt?
  • askyfullofstars
    Tow2Mater skrev 2022-07-05 07:27:36 följande:

    Vad bestod sjukdomarna i? Lite ryckning i ögat och klumpkänsla i halsen är väl knappast att klassa som sjukdom, det känner de flesta ibland. Men långvarig stress kan ju ge alla möjliga problem.


    Skrev att jag varit sjuk. Haft flera skov i min autoimmuna sjukdom bland annat som utlösts efter varandra sedan oktober 2021. Klumpkänslan i halsen har jag varit dygnet runt i snart 3 månader, vet inte om det tillhör det vanliga men ja. Sedan mkt hjärtklappningar, ångestattacker osv. 
  • askyfullofstars
    Litorina skrev 2022-07-05 07:35:50 följande:

    Det kan inte vara så att din kropp har protesterat ganska länge, men att du varit för upptagen för att märka det? 


    Sen kan det ju vara en tillfällighet också, att du insjuknar i något just nu. Har du många symptom så gå till läkare och få det kollat. Nämn alla symptom samtidigt. Det finns ju sjukdomstillstånd som ger många diffusa symptom (tex sköldkörteln) och läkare tenderar att vifta bort det som stress om det är en kvinna som uppvisar dem (tyvärr belagt med forskning om ngn undrar). Så om problemen inte avtar, stå på dig så att du blir undersökt. Antingen det är symptom på fysisk sjukdom eller att du håller på att gå in i väggen, så behöver du ju få hjälp. 


    Det är det jag misstänker, mår bara så jävla dåligt och helt ärligt får jag mörka tankar. Känns inte värt att leva om man ska må såhär varje dag känner jag. Ingen livsglädje, vill bara få sova genom hela dagarna men man ska upp och ta hand om två barn som suger ut min själ. 
Svar på tråden Semester och aldrig varit sjukare. Är detta vanligt?