Inlägg från: EmiliaFalkvist |Visa alla inlägg
  • EmiliaFalkvist

    Berätta könet för familjen - måste man bjuda svärmors nya pojkvän?

    Dessa dilemman som uppstår inom familjer, hade gärna klarar mig utan. Speciellt nu.

    Gravid med mitt första barn (20+2) efter 2 år av konstanta mf och problematik. Stor grej för mig och min man med andra ord.
    Idag fick vi reda på könet och tänkte köra en intim kombination av födelsedagskalas för min man + berätta könet kommande helg. Vi har än så länge bjudit mina föräldrar, syskon, hans föräldrar, syskon och den enda kvarlevande äldre släktingen på bägge sidor. Litet och intimt med andra ord.

    Är vi då helt, ursäkta språket, dumma i huvudet för att vi inte vill bjuda min mans mammas nya pojkvän som hon träffade online och började prata med för max två månader sedan? Den här dagen är väldigt speciell för oss och vi vill omge oss av de närmaste inom familjen. Ska det då sitta en vitt främmande man mellan mina föräldrar och gammelmormor och samtidigt förklara vad han jobbar med? 


    Vi har fått en del motstånd från min mans sida pga detta och hans mamma känner plötsligt att hon inte vill komma för att han inte får komma. Vi tycker att om det är vår dag borde det väl vara upp till oss? Till saken hör att hon frågade inte om han fick komma utan antog och brättade därför för denna man att han var bjuden. Vilket han aldrig var. 


    Är vi trångsynta för att vi vill att denna dag, eller ja de timmar de handlar om, ska vara fokuserade på oss och vårt första barn? 

Svar på tråden Berätta könet för familjen - måste man bjuda svärmors nya pojkvän?