Inlägg från: Arlene |Visa alla inlägg
  • Arlene

    Berätta könet för familjen - måste man bjuda svärmors nya pojkvän?

    TS jag förstår att detta är speciellt för er men vet släkten om att ni ska avslöja könet på ert barn?

    Ja det är väldigt kort tid att efter 2 månader ta med ny pojkvän men kanske det betyder att det faktiskt är riktigt seriöst menat i från din svärmor då.

    Men om dom inte vet att ni ska avslöja könet tänker jag  det nog är så att svärmor tänker att det är hennes sons, hennes barns födelsedag ni ska fira och tänker då att det är ett bra tillfälle för hennes nya pojkvän att få träffa hennes son, att hon vill att hennes nya partner och barn ska träffas om dom inte redan gjort det.
    Hon tänker födelsedag för sin son den kvällen och inte att det är bebisens kön det handlar om och att bebisen ska stå i centrum.
    Om det är så att hon inte vet er tanke om att det inte först och främst är din man ni ska fira utan just avslöjande av barnets kön och "fira" det kanske hon förstår att ni bara vill dom närmaste med.

    Hon tänker bra tillfälle för min nya partner att få träffa min son, ni tänker vi ska avslöja barnets kön och att det kanske ska handla mer om det än om din mans födelsedag.

    Om det är så kanske det är lättare för att förstå hur svärmor tänker.
    Däremot var det väldigt dumt av henne att inte fråga er om nya partnern fick följa med, det borde hon absolut ha gjort. Men vet inte hur relationen mellan din och hans mamma är, kanske trodde hon att det var helt ok och att hon själv alltid låtit t ex nya partners fått komma med på middagar mm när hon bjudit.
    Om hon  t ex alltid låtit sina barns nya partners få komma med tidigt i relationen.
    Det beror ju mycket som sagt om hur din mans familj brukar göra med nya partners.

    Vad tycker din man? vill han inte heller att mammans nya pojkvän kommer får han tala om för sin mamma att det inte bara gäller hans födelsedag utan även ska handla om ert barn, då kanske hon förstår bättre.

Svar på tråden Berätta könet för familjen - måste man bjuda svärmors nya pojkvän?