• Gullvivor

    Omskärelse

    Guldnovan skrev 2022-07-09 21:50:55 följande:
    Den är tvärtom mycket relevant med tanke på den hjärntvätt du mest troligt kommer överföra till dina döttrar för att se till att de tycker som du. Du kommer se till att övergreppen och förtrycken pågår i generationer. Förhoppningsvis kommer dina barn utbilda sig, höja kunskapsnivån i familjen, ta till sig biologiska fakta och förstå att inte falla för ett uråldrigt, barbariskt agerande. 
    Du är inte emot hedersförtryck! Ett tankesätt likt ditt uppmanar och bibehåller det. 
    Du får väldigt gärna förklara för mig på vilket sätt jag är för hedersförtryck för att jag inte är emot manlig omskärelse. Det har absolut ingenting med varandra att göra.

    Tro för all del att det handlar om hjärntvätt som jag skulle föra över till barnen, men det är fortfarande inte hedersförtryck att omskära sina söner.
  • Gullvivor
    Anonym (Jadu) skrev 2022-07-09 22:28:33 följande:

    Du väljer en sedvänja där du medvetet tillfogar fysisk smärta till dina barn för att accepteras.

    Det är barbariskt och jag upprepar att jag hoppas du inte någonsin får en son att ge dig på. Vet du hur det känns när ens barn gråter för de gjort sig illa, om så bara rullat på en leksak? Har du en aning? När de gråter med hela ansiktet och panik i ögonen? Det skär i en. Jag är 40 och härdad av livet men när mitt barn gråter kunde jag göra allt för att trösta, ta bort det onda, ta det själv. 


    Men du. Du vill GÖRA så ditt barn upplever det. Du vill skapa den känslan hos ett litet barn.

    Vet du, tvi dig. Tvi dig.


    Fast nu handlade min fråga om hedersförtryck och det har ingenting med omskärelse att göra. Jag skulle aldrig omskära en son för att bli "accepterad", då har du missförstått helt och hållet. 

    Varje förälder tycker det är hemskt att se sina barn ha ont, men vissa saker måste göras. Och vet du vad? Smärtan går över.
  • Gullvivor
    Anonym (Jadu) skrev 2022-07-09 22:47:14 följande:

    Du omskär din son för att bli accepterad av din religion.

    Är du förälder idag, har missat det. Vissa saker måste inte alls göras. Om ditt barn föds med en defekt som kräver operation för att överleva, ja, då måste man något. Manlig omskärelse? Nej.


    Du är en sån vidrig individ. Smärtan  går över??? Ok, enligt min religion måste jag skära lite i dig. Smärtan går ju över. Så det är väl lugnt med dig då? 


    Du förtjänar verkligen inte barn, det finns så många batnlösa där ute som gör det. Inte du.


    Jag skulle omskära för att jag anser att det är rätt, baserat på min religion. 

    Era påhopp är verkligen under all kritik. Jag visste ju att omskärelse inte är något populärt bland majoriteten men ni blir så otroligt provocerade trots att det förekommer ofta i Sverige. Varför reagerar ni som om det vore jag som skapat idén om att omskära pojkar? 

    Nu är inte jag barnlös och förhoppningsvis blir det inga fler barn för mig men tänk lite när du skriver till andra. Att önska att någon inte kan få barn och skriva det till personen är inte okej.
  • Gullvivor
    pyssel skrev 2022-07-09 23:37:58 följande:
    Nåväl, det går hand i hand med vissa religioner, och du har redan gett uttryck för hur du underkastar dig religionens påbud, därmed dina döttrar. Tvi vale. 
    Det var alltså obefogat. 
  • Gullvivor
    Anonym (XXX) skrev 2022-07-09 23:49:07 följande:
    Jag kan faktiskt inte ens fatta, hur det fortfarande kan vara tillåtet i ett (påstått) civiliserat och modernt land som Sverige. Det kan inte finnas någon annan förklaring, än kära gamla PK. Det vill säga: ingen får säga att invandrare gör något fel... Då offrar vi hellre resten av värdegrunden (som det där om Barnkonventionen och kroppslig integritet). 
    "Ingen får säga att invandrare gör något fel", men ändå är kvinnlig könsstympning bland annat olagligt. 
  • Gullvivor
    EnAnonumius skrev 2022-07-10 09:09:14 följande:
    Vad har USA med Sverige att göra?

    Dessutom omskärelse av pojkar sjunker i USA.
    Vad har Etiopien (som togs upp i ts) med Sverige att göra? 

    Omskärelse är vanligt i väldigt många länder, även USA. Spelar ingen roll att det sjunker, det är fortfarande vanligt. Men jag antar att amerikanerna är hedersförtryckare för det, enligt pyssel och dig iallafall.
  • Gullvivor
    sextiotalist skrev 2022-07-10 09:39:26 följande:
    Likväl ett övergrepp
    De två som jag känner som blivit drabbade, har inte förlåtit sina föräldrar för det 
    Jag anser och kommer alltid anse att detta inte borde inte tillåtas.
    Kan väl tillägga att jag står upp för rätten att den vuxna, myndiga, muslimska kvinnan frivilligt  bära slöja  (obs jag skrev, vuxen, myndig, frivilligt)
    Och jag ifrågasätter inte att du tycker så. Men du och andra borde förstå att eftersom det är lagligt OCH något som anses vara rätt att göra inom vissa grupper, så kommer det fortfarande göras. Skulle det bli olagligt en dag så är det en annan sak men tills dess tycker jag att man ska respektera andras val även om man själv hade velat se ett förbud.
  • Gullvivor
    Anonym (Jadu) skrev 2022-07-10 09:54:44 följande:

    Såg att Svenska Kyrkan står bakom detta med, kanske en instans att börja jobba mot.

    Har varit kvar i kyrkan enbart pga annat jobb de gjort med krisstöd men det här får mig allvarligt att vilja gå ur.


    Det visste jag inte, gick in och kollade. Mycket positivt! Det här handlar om religionsfrihet och föräldrarnas syn på vad som är det bästa för sitt barn (utifrån sin religion) och bör inte vara något som staten lägger sig i.
  • Gullvivor
    EnAnonumius skrev 2022-07-10 10:10:07 följande:
    Säger personen som anser att könsstympa pojkar är samma sak som att byta kläder? Drömmer

    Eller säger personen som anser att män som blivit omskurna och protesterar mot denna barbariska ritual är män med offerkoftor. Drömmer

    Sedan så har jag aldrig nämnt "hedersförtryck" i något av mina inlägg om manlig omskärelse. Så vad är nästa direkta lögn du skall komma med när du skall svara mig?

    Pyssel nämnde hedersförtyck av kvinnor inte män, när hon svarade mig. De ser de flesta som läser hennes inlägg, utom möjligen du då. 
    Så vad ville du komma?

     Är det tillåtet att direkt ljuga, enligt Allah, om vad andra sagt och skrivit för att försvar en sjuklig barbarisk sed som omskärelse av pojkar i  religionens och Allahs namn?

    SÅ skall du skaffa poäng.. Så råder jag dig att

    1) aldrig använda direkta lögner
    2) Hålla isär på vem som skriver vad.
    Pyssel skrev att jag planerar hedersförtryck åt döttrar, och du skrev "sant". Vad skulle "sant" annars handla om? Dessutom, ja, ni nämnde hedersförtryck av tjejer baserat på att jag är för manlig omskärelse. Dvs jättekonstig logik, så med andra ord antar jag att ni anser att amerikaner och andra som omskär söner planerar att hedersförtrycka sina flickor också. 

    Jag råder dig att klicka på "Visa endast" för att läsa vad du skrivit istället för att jag ska behöva förklara för dig det du glömt.
  • Gullvivor
    Guldnovan skrev 2022-07-10 11:28:15 följande:
    Omskärelse är ett övergrepp och misshandel i alla länder. Så ja...det är förtryck även i USA. Snäppet värre faktiskt eftersom det förekommer utan religiösa skäl.  
    Det är jättekonstigt att du tror vi skulle tycka det är fel när du och dina gelikar gör det men ok i USA.
    Då skulle vi vara lika oetiska som du är som anser  det är övergrepp på flickor men nödvändigt på pojkar. 

    Du har förlorat din förmåga att tänka klart och förstår inte ens hur förtryckt du är. Jag hoppas dina barn utbildar sig och förstår sitt eget värde. 
    Att du (ni) inte begriper varför pojkar har förhud är bara så obegripligt! Läser ni inte om människokroppen i skolan? Varför är det inte en standardgrej på BB att skära bort den även här? 
    Obegripligt att människor kan tillåtas ha en sån låg kunskapsnivå! 
    Jag har inte påstått att ni skulle tycka att det var okej i USA, jag ifrågasätter mer hur det kommer sig att amerikaner som sysslar med detta inte anses planera hedersförtryck medan två personer i tråden antog att jag skulle göra det. Men nu har redan EnAnonumius förklarat att det beror på mitt ursprung så den saken är klar. 

    Den som inte har förmågan att tänka klart är den som förbiser påbud från Gud och istället, baserat på världsliga värderingar, anser att det är fel. Jag är dock en accepterande människa så jag respekterar att andra inte håller med mig.
Svar på tråden Omskärelse