• Gullvivor

    Omskärelse

    Är väl bättre att göra det så tidigt som möjligt så bebisen inte minns det senare.

  • Gullvivor
    Anonym (WTF) skrev 2022-07-06 17:23:56 följande:
    Men jag menar att dem tror att bebisar inte har ngn känsel!!!
    Vem "de"? Nu vet jag inte vad du tittat på för program men tror de flesta är medvetna om att det gör ont oavsett ålder. Däremot är det mycket mindre smärtsamt för en bebis och därför bättre att det görs då.
  • Gullvivor
    Anonym (Teddy) skrev 2022-07-06 18:30:15 följande:
    Mindre smärtsamt för en bebis? Vad baserar du det på?
    Ts berättar ju att de i programmet tror att bebisen inte känner något. Varför ifrågasätter du vilka "de" är?..
    Hon skrev inte de utan "han" om pappan och därför undrade jag om hon menade specifikt pappan, människor i Etiopien eller människor generellt som omskär bebisar när hon senare skrev "de". 
  • Gullvivor
    Drottningen1970 skrev 2022-07-06 17:45:53 följande:
    Eller så låter man bli att skära bort kroppsdelar från friska bebisar. Jävla barbari är vad det är. Äckligt. Det gör mig fullständigt vansinnig att det är tillåtet i sverige. Skära bort könsdelar liksom. Så fullständigt sjukt.
    Det är inte sjukt bara för att du anser det. I slutändan gör föräldrar det de anser vara bäst för sina barn och så ska det vara sålänge man inte bryter mot lagen.
  • Gullvivor
    Anonym (Tvillingmamma) skrev 2022-07-06 19:00:58 följande:
    Så om Sverige förbjöd omskärelse skulle alla som tillämpar denna primitiva sedvänja sluta?
    Det var inte det jag menade utan att sålänge man inte bryter mot lagen så är det upp till varje förälder själv att avgöra om omskärelse är "sjukt" eller inte. Varför ska andra föräldrar inte få göra det bara för att du och andra anser det vara sjukt? Du går väl inte och omskär dina söner bara för att någon skulle tycka att det är sjukt av dig att inte göra det?

    Skulle omskärelse bli olagligt så finns det säkert människor som hade gjort det ändå och människor som hade låtit bli. Det kan inte jag veta. 
  • Gullvivor
    elmadumle skrev 2022-07-06 19:13:14 följande:
    Det är klart som fan att det är sjukt att karva i små oskyldiga bebisar!!! Totalt onödigt dessutom. Enda gången det är befogat med omskärelse är om det blir infektioner under förhuden, då görs det av kunniga kirurger under narkos. 
    Som sagt är det inte självklart bara för att du anser det. Vi är många som inte ser problemet, era åsikter är inte fakta. 

    Håller dock med om att man ska se till så att det görs av en kunnig person och inte bara hitta första bästa som det ibland kan ske, så det blir komplikationer/fel istället.
  • Gullvivor
    EnAnonumius skrev 2022-07-06 20:41:23 följande:
    Tycker du skall stänga igen din mun. Du använder ju själv DINA åsikter som "fakta".  Så snacka om att du kastar Mount Everest stora berg ett glashus, med 0,5mm tjocka glas väggar.

    Att du inte vill fatta att det blir komplikationer för resten av livet efter man skurit bort förhuden på en pojke, säger en hel del om hur okunnig du faktiskt är egentligen, om vad förhuden har för funktion.

    https://www.1177.se/liv--halsa/sa-fungerar-kroppen/sa-fungerar-konsorganen/sa-fungerar-det-manliga-konsorganet/

    Jag lägger med en fakta länk för andra att läsa, Dock så har ju jag inga förhoppningar på att DU skall fatta.
    För du har ju verkar ju ha bestämt dig för att du har rätt fast du har sjukt i helvete fel.
    Jag brukar inte skriva med öppen mun, den är redan stängd.

    Om omskärelse är bra eller inte är såklart åsikter oavsett vad man har för argument, det har jag inte skrivit skulle vara fakta. Däremot om man nu ska omskära så är det fakta att det är bäst att göra det så tidigt som möjligt. Pga smärttröskeln men också pga andra anledningar som att bebisar inte är fysiskt aktiva som äldre barn utan bara ligger, vilket underlättar läkningen, och att det inte heller blir jobbigt psykiskt eftersom de inte är medvetna om något.

    Jag kan absolut länka sidor som bekräftar det jag säger men frågan är vad du själv anser är "objektiva" källor? Är läkare t.ex med stor erfarenhet av att omskära pojkar objektivt eller inte enligt dig?
  • Gullvivor
    Anonym (P) skrev 2022-07-06 21:07:33 följande:
    Hur vet du att det inte är jobbigt psykiskt? Och vad vet du om att de inte är medvetna om något? 
    Jag vet det eftersom bebisar inte förstår att de snart ska bli omskurna, med andra ord är det inte psykiskt jobbigt för dem innan.
  • Gullvivor
    Drottningen1970 skrev 2022-07-06 21:09:39 följande:
    En gång i tiden var det även tillåtet att slå sina barn och att våldta sin fru. Utvecklingen går framåt. Allt som är lagligt är inte rätt.

    Att skära bort delar från sitt barns kropp, från deras kön. Om man behöver en lag för att förstå hur sjukt detta är, så har man nåt fel i huvudet.
    "En gång i tiden", ja. Varför tror du själv att omskärelse är tillåtet i Sverige idag, år 2022? För att man inte vet bättre eller för att det helt enkelt inte är så allvarligt tillskillnad från t.ex kvinnlig könsstympning som är olagligt?
  • Gullvivor
    Anonym (P) skrev 2022-07-06 21:21:05 följande:
    "Jag vet" - Förlåt, men du vet lika lite som jag hur en så liten bebis upplever saker och ting.

    Bara för att någon inte upplever något som skrämmande eller är medveten om det INNAN det skett så betyder det väl inte att det kan vara psykiskt jobbigt NÄR det sker eller EFTER det skett? Förstår inte riktigt ditt resonemang.
    Men det var ju inte det enda jag skrev. 

    Inte psykiskt jobbigt - Innan omskärelsen.
    Känner inte lika mycket smärta - Under omskärelsen.
    Rör sig inte lika mycket som äldre barn - Efter omskärelsen. 
Svar på tråden Omskärelse