• EpicF

    Namnet säker inget om en person. Personlighet, empati, beteende etc säger däremot mycket. 

    Förövrigt tycker jag det är fina namn. Min äldsta heter dessutom Liam 

  • EpicF

    Embla twopointoh: Popälvetenskaplog studie som bygger på påståenden? Påståenden som inte ens stämmer. Nej, det är helt fel. Ett namn säger inget om personen ifråga. 

  • EpicF

    Embla twopointoh: Att namn väcker associationer är snat men namnet berättar inget om personen, föräldrar eller ursprung. Enda det berättar är att föräldrar valt namnet för att de tyckte om det och för att det passade. 

  • EpicF

    EMBLA TWOPOINTOH: Min son på i 20-åren heter Liam. Så vad kan du säga om mig och om honom? 

  • EpicF
    Embla twopointoh skrev 2022-07-18 22:03:36 följande:
    Jag har ingen som helst intention att bli personlig. Jag har hela tiden talat i generella termer, alltså statistik. Eftersom jag kan det här med statistik så vet jag också att den inte nödvändigtvis är applicerbar på individen.
    Med andra så hade jag rätt. Namnet säger ingenting om varken individen, uppväxten eller föräldrarnas utbildningsnivå. 
  • EpicF

    EMBLA TWOPOINTOH: Sårade åsikter? Tror jag skulle bli sårad? Seriöst? 

    Du har inte ens kommit med något som hade kunnat stämma med min son namn. Som jag antog så betyder inte namnet något annat än att föräldrar tycker det är fint och passande för deras barn. 

    Finns även föräldrar som är lokalvårdare, undersköterskor och andra sk mågstatus jobb som döper sina ungar till sk fina namn. 

    Bla Liam har blivit ett populärt namn senaste året. Var inte speciellt populärt på ex 80-talet även om det fanns. Hade två Liam i min klass på högstadiet. Båda från välutbildade familjer. 

  • EpicF
    Anonym (X) skrev 2022-07-18 22:56:07 följande:

    Det är fortfarande en skillnad på generell nivå och på individer. 


    Ang trådstarten och till ts: jag har svårast för Loke av namnen som sådana. Jag tänker att det ges av föräldrar som antingen sett Marvelfilmer och gillar Tom Hiddlestones version men inte tänker på vem Loke var i mytologin. Eller att Loke nog egentligen var döpt till Anders eller något men tog namnet själv i vuxen ålder.


    Aldrig påstått något annat. Till skillnad från EMBLA TWOPOINTOH. 
Svar på tråden Har vi valt så hemska namn?