Inlägg från: SunnyP |Visa alla inlägg
  • SunnyP

    BF APRIL 2023

    Jag plussade för en vecka sedan.
    Är gravid med 5e barnet, är steriliserad och har genomgått en IVF den här gången. Vi är inte bosatta i Sverige och pågrund av min ålder (fyller snart 41) så gjorde vi PGS testning på våra embryon och vi vet redan nu att det är en liten tjej i magen.
    Jag känner mig mest trött, annars är det mesta som vanligt än så länge.

  • SunnyP

    Jag är i vecka 5+3 nu och känner verkligen igen uppblåstheten som flera skriver om. Det här är en IVF graviditet så jag äter en hel del medeciner fram till vecka 12, bla progesteron och prednisolone så det hjälper till att göra mig extra uppsvullen... Jag har tagit två HCG blodprov och allt ökar som det ska och jag ska på mitt första vul på torsdag. Är så himla nervös även om detta är min fjärde graviditet. Har haft tur och aldrig behövt gå igenom ett missfall men oron finns ändå där. Det här embryot är pgs testat så till 99 procent så har det inga kromosomavikelser men inget är ju hundraprocentigt. Jag har hela tiden haft molvärk som jag tycker har ökat lite under den senaste veckan, annars har jag ömma bröst och är väldigt trött och har halsbränna. Precis samma symptom som under mina tidigare graviditeter.
    Jag kommer inte att berätta på jobbet förrän i vecka 13, troligen inte förrän det inte går att dölja längre för jag tror inte att jag fixar om det inte går vägen och alla vet om det.

  • SunnyP
    L0uis3 skrev 2022-08-07 09:30:50 följande:

    Ni som har fått +3 på clearblue digitala, när slog det om till just +3 för er? Tog ett senast igår vid 5+1, då stod det 2-3


    Jag har för mig att jag läst att det krävs ett HCG på ca 3000 (tänk på att HCG alltid är lägre i urin än i ett blodprov) för att testet ska slå om till +3. Det är väldigt individuellt hur högt HCG man har i olika veckor så jag tror det är svårt att säga. Jag är i 5+3 idag och mitt HCG prov i torsdags (5+0) var 856 och borde ligga på strax över 3000 i morgon vid 5+4 (i blodet) om det fortsätter att dubblas som det ska. Sen har många andra mycket högre HCG tidigt men det vet man inte innan man har testat, det viktiga är dubblingen inte mängden HCG.
  • SunnyP

    Jag är också väldigt svullen...
    Har varit på mitt första ul idag, är i 6+0 idag men mätte två dagar bakåt viket läkaren sade var normalt. Antligen så implanterades hon någon dag sent eller så är inte mätningen exakt och det kommer ändras vid nästa ul om två veckor. Vi kunde se hjärtslagen också på 108 bpm som var helt som det skulle med tanke på att det är så tidigt. Det känns så märkligt att redan nu veta könet på den lilla, och vilken lättnad att få se att allt verkar ok så här långt. Nu håller jag tummarna för att det ska gå att höra hjärtslagen snart med dopler, det är så lugnande att kunna lyssna lite då och då.

  • SunnyP
    soproi skrev 2022-08-12 23:24:29 följande:

    Jag måste gnälla lite angående illamående... Jag mår illa då och då, ibland om jag tänker på viss mat eller ibland när jag känner lukten av mat, och så långt är ju allt som vanligt. Problemet är att jag jobbar på förskola, och just nu klarar jag knappt av lukten där. Bajs, mat, yoghurtspill på kläder och stolar vid mellis, och egentligen generellt lukten av förskola! ???? Igår och idag har varit en sån stor plåga! Annars har jag inga problem alls med dofter, men fy... Jag var tvungen att säga det till min närmsta kollega för det kändes verkligen som att jag skulle spy nästan konstant.

    Hoppas, hoppas att doftkänsligheten går över snabbt! Förra graviditeten mådde jag illa till vecka 12, men då var jag lyckligtvis student.

    Någon som relaterar? 


    Jag jobbar också på förskola men bor inte i Sverige. Vi måste fortfarande använda ansiktsmask pga Covid och det är verkligen min räddning Glad. Känner knappt några lukter alls med masken på, annars hade jag haft stora problem tror jag. Jag mår inte direkt illa annars men jag har väldiga problem med vissa lukter. Det brukar ju bli bättre kring vecka 12 så det är bara att hoppas på att det är så. Jag har fyra barn sedan tidigare och väldigt tätt (06,07,08,08) men minns inte alls att jag hade samma problem med lukter i början av de graviditeterna trots att jag hade egna småbarn att ta hand om under två av dem.
Svar på tråden BF APRIL 2023