• Svar på tråden BF APRIL 2023
  • Bruno97
    JenniB skrev 2022-08-07 08:43:59 följande:

    Jag har funderat på det här lite de senaste dagarna.
    Jag går på tjänstledighet den 1. Oktober och då har jag väl precis haft kub om jag räknar rätt. Hoppas att jag kan vänta tills efter kub med att berätta oavsett om jag nu är tjänstledig eller inte men skulle jag må illa mycket nu de kommande veckorna eller ha problem med att få ihop tiderna jag ska vara på mvc så kommer jag nog berätta för min chef och kanske kollegan som jag delar kontor med. Det blir nog att ta det lite som det kommer. Glad


    Hur har du tänkt?


    Förstår precis.

    jag vill nog ta tiden och smälta de lite själv utöver min sambo samt hans bästa vän och min bästa vän. Men skulle de vara att jag inte kan hålla de inom mig för man blir hemma för mycket eller får mindre ork på jobbet så kommer jag att behöva berätta för jag vill såklart underlätta för mina kollegor och kunna ersätta någon om de behövs eller för att inte börja snacka skit om att man inte gör sitt jobb som man annars gör för man är för trött
  • Bruno97
    Chelsea84 skrev 2022-08-07 09:25:16 följande:

    Förra graviditeten berättade jag för två av mina kollegor direkt..vi jobbar väldigt nära varann på en förskola. Men då slutade det i MF.

    I morgon börjar jag jobba igen, men mina två närmsta kollegor har fortfarande semester så jag vet inte när jag ska berätta för dom.

    Men igår började jag kräkas, och jag mår illa konstant så blir nog svårt att dölja.. 


    Får hoppas att de håller sig så du får din uppfyllelse att få berätta för det först.
  • FrkOlsson
    Eveven skrev 2022-08-06 23:16:22 följande:

    FrkOlsson.
    Tänk att detta kommer gå vägen! Tro på det tills motsatsen är bevisad! Hjärta

    De enda erfarenheterna jag har kring MF i vecka 6 är att molvärk som för mig är en sak, det är att man är gravid och känner en massa olika saker, stick, pirr, hugg, snurr och ibland nästan lite dålig i magen känsla och mensväk är en HELT annan. Jag fick den dagen jag fick MF, mensvärk. 
    Olika för alla. 


    Tack så mycket! Ska verkligen försöka göra som du säger! Vill så gärna att det ska gå vägen denna gång! 
  • Jojjans
    Eveven skrev 2022-08-07 10:12:04 följande:

    Menar självklart inte att faran är över vecka 13. Vet att allt kan hända fram tills födelsen och därefter men det är ändå vecka 12 som kommuniceras ut överallt, att risken minskar. Vecka 12-13 är det jag hört sä länge jag kan minnas, att risken minskar men man vet tack vare idag sociala medier exempelvis att det inte alltid är fallet. Sen ändå hur alla väljer att göra, tidigt eller senare, berätta eller ej är olika för alla. 


    Jättetråkigt att höra att du fick MF i vecka 16? Rynkar på näsan


    med det sagt så är det nog också efter vecka 12 någon gång som vi känner oss ok med att berätta också.
    första graviditeten väntade vi till efter KUB, men fick sen missfall i vecka 16. Så nästa gång väntade vi till efter vecka 16. Nu när vi fick ett missfall/förlorade barnet i vecka 21 så önskar jag ju verkligen att det gick att helt stänga in sig i en bubbla och inte behöva berätta för nån innan det känns lugnt, vilket för vår del är i kanske vecka 28+, men det funkar ju inte riktigt tyvärr. 
  • Fia92

    Jag kommer berätta för min chef så fort jag är tillbaka från semestern. Jag jobbar inom vården och under min förra graviditet var reglerna att gravida inte skulle vårda covid-patienter. Om de reglerna fortfarande gäller så behöver jag få lite andra arbetsuppgifter.


    i förra graviditeten väntade vi till v 21 med att berätta. Jag har ingen aning om hur vi vill göra nu. Jag kan nästan känna för att inte gå ut med det officiellt alls utan bara låta folk märka allt eftersom. Våra föräldrar vet redan.

    Idag har jag vara symtom igen i form av trötthet och lätt illamående. Sällan man är tacksam över att må dåligt haha.

    Jojjans, måste bara säga att jag inte kan föreställa mig vad ni har gått igenom. Beklagar så mycket! Jag hoppas VERKLIGEN att ni går hela vägen nu.

  • Eveven

    Jojjans. Tack för att du delar med dig. Beklagar också så mycket och håller alla tummar och tår att det går hela vägen denna gång!! 


    Ny vecka imorgon redan. Spännande och följas åt! 

  • Jojjans
    Fia92 skrev 2022-08-07 12:40:10 följande:

    Jojjans, måste bara säga att jag inte kan föreställa mig vad ni har gått igenom. Beklagar så mycket! Jag hoppas VERKLIGEN att ni går hela vägen nu.


    Eveven skrev 2022-08-07 17:06:35 följande:

    Jojjans. Tack för att du delar med dig. Beklagar också så mycket och håller alla tummar och tår att det går hela vägen denna gång!! 



    Ja, det har varit fruktansvärt men samtidigt så är alla klyschor på något vis sann, man blir mer jordad, lever mer i nuet och uppskattar det man har när man varit med om att mattan rycks undan under fötterna på en. Jag är så oerhört tacksam över att jag har ett fantastiskt livs levande barn. Allt annat är en bonus Hjärta jag försöker tänka att om jag har tur så KAN det bli ett barn, det vore helt underbart!
  • JenniB

    Idag slog verkligen rygg och bäckensmärtan till, precis som förra graviditeten. Någon mer som fått foglossning/bäckensmärta tidigt? Rynkar på näsan

  • Mimmi061

    Hej, 

    Så kul med denna tråd! Plussade idag, vecka 4 (3+4). Vårt första barn. Ser framemot att hänga med er här och dela med erfarenheter med varandra. ????

  • Bruno97
    Mimmi061 skrev 2022-08-07 23:23:11 följande:

    Hej, 

    Så kul med denna tråd! Plussade idag, vecka 4 (3+4). Vårt första barn. Ser framemot att hänga med er här och dela med erfarenheter med varandra. ????


    Välkommen!

    vad för symtom hade du som gjorde att du valde att testa dig?
Svar på tråden BF APRIL 2023