• Svar på tråden BF APRIL 2023
  • Polly91
    Bruno97 skrev 2022-08-06 21:10:14 följande:

    När kommer ni att berätta för chefen samt kollegorna?


    Jag börjar jobba först vecka 33 och kommer nog få berätta för chef och närmsta kollegor då om jag fortfarande mår lika illa och kräks eller sämre. Kommer vara i v 8 då. Förra graviditeten fick jag berätta tidigt för närmsta kollegor och i v 13 för chefen. 
  • Bruno97
    Polly91 skrev 2022-08-06 21:29:57 följande:
    Jag börjar jobba först vecka 33 och kommer nog få berätta för chef och närmsta kollegor då om jag fortfarande mår lika illa och kräks eller sämre. Kommer vara i v 8 då. Förra graviditeten fick jag berätta tidigt för närmsta kollegor och i v 13 för chefen. 

    Ja, blir de svårt att underhålla de så måste man ju nästan berätta för det ska förstå varför man inte orkar allt eller varför man är hemma mycket. 


    men är de inte viktigare att berätta för sin chef först?

  • FrkOlsson

    Hej på er! 


    Hade verkligen lovat mig själv att inte noja och vara orolig denna gång men det är så svårt. 
    Har två tidigare MF i v 5 och ett MA i v 6. 


    Är i v 5 nu och idag på eftermiddagen började det småhugga jättemycket, även ilningar och molvärk och det håller på än. Precis så har det varit tidigare så nu är jag ju skiträdd. Ena sekunden är jag lugn och tänker att det blir som det blir och nästa sekund håller jag på att krypa ur skinnet. 


    Kan det gå vägen den här gången trots detta eller är det lika bra att ställa in sig på det värsta? Vad säger er magkänsla och vad har ni för erfarenheter?

  • Eveven

    Alla har olika jobb och relationer på jobbet. 
    Man har skyldighet att berätta för sin chef 2 månader innan BF. Kan gissa på att kvinnor brukar berätta vanligtvis vecka 12-25 om inget kommer vägen och man måste säga det innan, exempelvis gravid besvär. Alla gör förhoppningsvis som dem vill gällande kollegor och chef. Vissa berättar för alla kollegor först och sist chefen, inga konstigheter med det. inget sätt är rätt eller fel. 


    Jag exempelvIs jobbar på kontor och vi arbetar 1-2 dagar hemifrån i veckan. En kollega vet redan nu. Två nära kollegor, mina medarbetare kommer nog få veta direkt vecka 13 när faran är över. Sen när jag känner att jag dolt det länge nog och det bokas in en avdelnings AW, företagsfest eller att magen börjar synas. Då kommer min chef som jag har en god relation till få veta först, innan någon annan vet så det går omvägar. Men kommer inte vänta längre än vecka 20 för jag vill att hon ska ha rätt förutsättningar att hitta en som täcker upp för mig.


    Alla gör olika baserat på yrke. 

  • Eveven

    FrkOlsson.
    Tänk att detta kommer gå vägen! Tro på det tills motsatsen är bevisad! Hjärta

    De enda erfarenheterna jag har kring MF i vecka 6 är att molvärk som för mig är en sak, det är att man är gravid och känner en massa olika saker, stick, pirr, hugg, snurr och ibland nästan lite dålig i magen känsla och mensväk är en HELT annan. Jag fick den dagen jag fick MF, mensvärk. 
    Olika för alla. 

  • Jojjans

    Jag vill gärna hinna gå på ett tidigt ul o h se att allt ser bra ut, men sen kommer jag berätta rätt omgående för min chef. jag jobbar administrativt inom vården och det finns ingen som ersätter mig när jag är borta så jag vill Ge chefen en chans att hitta en ersättare snabbt eftersom jag med största sannolikhet kommer bli sjukskriven tidigt i graviditeten. 


    men att ?faran är över? i vecka 13 som eveven skriver stämmer ju inte. Jag hr ett missfall i vecka 16 och en förlust i vecka 21. För mig kommer nog oron snarare öka runt vecka 15.

    trots det vill jag inte berätta tidigt för släkt och vänner. känner att det blir en för stor stress med massa frågor och att dom också riskerar att projicera sin oro på oss. Jag behöver fokusera på mig själv så länge som möjligt.

  • Katch91

    HOPPAR IN!

    Plussade i förrgår 20.00 på kvällen med RFSU testa tidigt.
    Sista mensens första dag 18/7, förmodad ägglossning den 29/7.
    BF 20-21/4

    Det är alltså VÄLDIGT tidigt. Men kunde utläsa ett mkt svagt streck på kvällurinen i förrgår. Det betyder att jag då hade mkt lågt hcg vilket bör vara helt i sin ordning eftersom jag testade på ÄL+7/8
    Kan flika in att jag slösat några vanliga CB också som mäter först fr 20-25hcg, de har alla varit negativa. Alla förutom RFSU som mäter redan vid 10hcg.
    Vanligtvis hade jag haft mycket mer is i magen, såhär höll jag inte på med mina två tidigare barn 12 och 9år.

    Lägger upp mitt svaga positiva test från förrgår kväll

  • Polly91

    Jag jobbar som lärare och kommer nog därför berätta för mina närmsta kollegor först och sen ganska omgående för min chef. Jag jobbar inte på samma arbetsplats som förra gången men har god relation till min chef. 


    Då jag kräkts nästan varje dag i en vecka och vet att jag troligtvis kommer då hypermesis denna gången med så behöver jag stöttning av närmsta kollegor plus att om jag är borta påverkar det dem otroligt mycket också. 


    Förra graviditeten låg jag inne på sjukhus i omgångar och var sjukskriven i perioder och det drabbade både kollegor och elever. Har redan dåligt samvete för det men samtidigt så har ju alla samma rätt att skaffa fler barn. 

Svar på tråden BF APRIL 2023