• Svar på tråden BF APRIL 2023
  • L0uis3

    Hänger gärna på i tråden, plussade för första gången någonsin i måndags. Försökt bli gravida i 4 år, gjort fertilitetsutredning och stod på kö till IVF. Känns helt overkligt, vågar knappt tro på det. Inga större symtom, lite öm i brösten som kommer och går, lika så molande värk i magen som också kommer och går. Beräknad BF enligt app är 5/4. 

  • Elliot1
    evelinagra1 skrev 2022-08-04 22:30:57 följande:

    Vad har ni för symtom och vilken vecka är ni i? Jag har typ inga symtom.. kissar mycket bara 


    Har lite ömma bröstvårtor typ och det kan spänna lite i livmodern på kvällarna. På dagtid känner jag inte så mycket :) Men så var min förra graviditet också, mådde inte illa etc då heller!
  • Joohanna89

    Evelinagra1: Jag är i vecka 6 nu, 5+3 idag.  Har bf 2 april räknat ifrån sista mensen. Jag har inte haft något symtom mer än ömma bröst. Idag på morgonen var jag väldigt yr och skakig.. men vet inte om det har med graviditeten att göra. Det märks väl kommande dagar Glad vilken vecka är du i? 

  • evelinagra1

    Ja okej men då är det inte bara jag, jag har också lite ömma bröst och molvärk men inte så mycket, jag är också i vecka 6 5+3 idag :) 

  • MariaNathalie

    Hej tjejer 

    plussade igår bf 18/4 
    mitt tredje barn. Jag har 1 mf och 1 Ma så nu tredje gången gillt. Håller tummarna för att det blir en april bebis. 


    inte så mkt symtom ännu. Uppspänd och lite ömma bröst. Och huvudvärk. kissar mkt och ofta nattetid. 

    ska bli skoj och följas åt

  • johe01529

    Hej!
    Har följt i smyg i en vecka nu men tänkte att det var dags att skriva! Är gravid och väntar mitt tredje barn till 2 april, blev gravid på andra försöket.

    Symtom: illamående till och från men än så länge bara kräkts en gång. Trötthet, och andfådd vid minsta ansträngning.

    När det kommer till KUB så tar vi väl det om det rekommenderas men om inte bekostar vi ett tidigt ultraljud bara för att få en bild bara för skojs skull.

    Hur gör ni med att berätta för andra? Jag hoppas kunna klara mig från att berätta på jobbet förrän efter v12, inte kunnat innan pga kräkningar. Men nu är jag ledig 2v och sen jobbar jag deltid så jag hoppas kunna vara diskret.

  • Annemarit123

    På frågan om symtom;
    Jag är i vecka 5+3 och har ömma och fylligare bröst, illamående till och från, molvärk och väldigt väldigt trött. Sen har jag dessutom en svullen mage. Tänker att det inte är möjligt att det redan ska kunna synas men jag tycker nästan det, haha! 

    Jag är väldigt sportig och tränar ca 4-5 dagar i veckan. Kommer fortsätta med träning på samma sätt, men kommer såklart lyssna på kroppen under graviditetens gång. Hurdan inställning till träning under graviditet har ni ?

  • Eveven

    Kul med så många nya! Grattis!


    Jag väntar gärna någon vecka med FB grupp. Men dem som vill kan skapa en, så får dem som vill vänta ansluta sig senare. 
    5+3 idag. Brösten känns av, avsmak för varm mat mer och mer. Lättare illamående har funnits kvällstid. Men nu två dagar har det kommit morgontid, speciellt när jag är lite stressad. Måste äta frukost annars blir jag mer illamående och yr. Varit en ?äter inte frukost? innan. Trög mage också. 


    Gällande träning. Jag har också regelbundet tränat rätt mycket. Seriespel i padel, pass på gymmet så som HIT pass eller ett pass på gymmet kombinerat med promenader. Jag har aktivt valt att ta det lite chill med den typen av intensiv träning tills jag vet att bebis vill stanna kvar. Vet att jag inte kan trigga ett MF pga träning, men det minskar min oro lite att bara hålla mig till promenader, cross-trainer och simning några veckor framöver. 


    Jag har nu berättat för min närmaste kollega på jobbet för hon tryckte det var konstigt att jag igår efter jobbet ville åka och köpa olika glasssorter haha. Äter inte glass annars. Kändes skönt att EN vet på jobbet varesig hur det går. Sen vet en nära till mig som också är gravid, 2 veckor före mig och min lillebror vet med. Sist berättade vi för mina föräldrar när jag var i 5+0, och fick missfall någon dag senare. Även om jag snabbt kom över det och blev gravid en cykel efter så ångrar jag det inte, det är min mamma och pappa. 
    Denna gången ska vi vänta tills vi varit på UL och MVC sen ska vi träffa mina föräldrar och mina svärföräldrar tillsammans några dagar efter så då tänkte vi att vi berättar för kommer inte gå att undvika?? Ska vara i 7+4 då. Annars hade vi nog väntat längre om vi inte haft en såpass förplanerad träff. Därefter får alla våra syskon etc veta med. För går det inte vägen, så är det fint med deras stöd vid behov när man haft 2 MF på rad. Då vet dem att vi försöker iallafall. Men våra vänner, släktingar får vänta tills vecka 13-14 MINST och jobbet ska jag försöka hålla någon vecka till kanske. Dem vet heller så inte om att vi varit gravida en gång tidigare men fått MF. 



    Att jag alltid lyckas skriva så långt Drömmer Skönt att skriva av sig ibland. 

  • evelinagra1

    Spännande att höra om era symtom! Jag har fått blåsor i hela munnen som gör så fruktansvärt ont, jag jag googlade stog det faktiskt att det är vanligt när man är gravid? Jag hade ingen aning om det faktiskt haha

  • MariaNathalie
    evelinagra1 skrev 2022-08-05 11:09:43 följande:

    Spännande att höra om era symtom! Jag har fått blåsor i hela munnen som gör så fruktansvärt ont, jag jag googlade stog det faktiskt att det är vanligt när man är gravid? Jag hade ingen aning om det faktiskt haha


    Åh blåsor lät inte kul , stackare
Svar på tråden BF APRIL 2023