• Svar på tråden BF APRIL 2023
  • johe01529

    Halli hallå
    Verkar inte bli nått missfall här. Blödningarna har slutat och jag kräks flera gånger om dagen och mår nästan konstant illa. Min 4-åring är rädd för att bli smittad av mammas magsjuka. ????

    Var och skrev in mig hos BM igår och fick läkartid nästa vecka för sjukskrivning, precis som med tidigare graviditeter. 

    Lite sugen på att kosta på mig ett tidigt UL, men tvekar.

  • Fia92

    Vad härligt att höra att det verkar gå bra för många av er! Mina symtom kommer och går hela tiden men har över lag minskat mycket den sista tiden. Imorgon har jag tid för ultraljud för datering. Ska bli spännande att se om det ens är ett hjärta som slår och i sådana fall i vilken vecka jag är. Trodde faktiskt att jag skulle vara mer nervös än vad jag är just nu. 

    Är det några fler som har gått på ultraljud? 

  • Bruno97
    FrkOlsson skrev 2022-08-16 19:02:46 följande:

    Hur lång tid tar det att få svar på blodproverna? Barnmorskan sa till mig idag också att om VUL inte visade nåt alls skulle det behövas blodprov för att se om graviditeten hade hamnat nån annanstans typ. 


    Jag tror att det gick ganska bra idag. Det är ju så himla tidigt men den lilla konstiga ?korven? hon kunde se var i storlek med vad det borde vara och den såg ut att ?pulsera?. Hade det funnits nåt som ?dött? tidigare skulle hon inte ha kunnat se nåt alls så det känns väl som ett positivt besked. 


    Ska på ett nytt VUL 30/8 och förhoppningsvis få se ett litet hjärta slå. Känns som två år och inte två veckor. 


    Det skulle ringa mig om de var något negativ. än så länge har jag inte hört något.

    vad händer om de har hamnat någon annanstans? Stöter de då bort och blir ett mf?

    ja de såg ju inget så de bör ju ha försvunnit tidigt. Positivt på de viset men ser så mycket fram till att ha ett barn. Längtan är otroligt stor.

    lycka till hoppas på de bästa för dig.
  • Polly91

    Vecka 8 idag och nu har man börjat jobba Skrikandes Varje morgon är så stressigt då jag kräks en eller 2 gånger och behöver äta flera gånger och åker till jobbet helt yr? Igår kräktes jag även på kvällen när jag kom hem.


    Förlåt, behövde klaga lite!
    Fick berätta för min chef och några kollegor och det känns lite bättre då jag ska få lite mer hjälp, samtidigt ju fler som vet ju värre känns det på något sätt då jag ändå inte kan låt bli att tänka på missfallsrisken. Vi ska på TUL först i slutet av september, så glad för alla er som fått se era små och se hjärtat ticka! Har funderat på ett VUL men   det kostar ju en del Obestämd

  • Fjompp91

    Hej!

    Har följt tråden ett tag men hoppar in nu. :) Gravid 6+5 med andra barnet. Hade turen att bli gravid typ direkt efter att jag slutade med preventivmedel men det gör att hjärnan inte riktigt hänger med.. Känner mig förvirrad ???? 
    har extremt mycket magkatarr och kommer precis som förra graviditeten äta omeprazol hela vägen, men what ever works!! 


    Tycker att det är så urbota jäkla kasst att inte hela landet erbjuder KUB. Jag bor i Skåne och här får alla Kub, det ingår, och får man sämre resultat där får man direkt nipt. 


    Jag får även tidigt VUL 30/8 för att jag känner mig så osäker, tror jag betalar 300kr som ett vanligt läkarbesök.. Så synd att inte alla får denna möjlighet :( 

  • Cashmere

    Hej alla,

    Hoppar in i tråden som ny användare och vill följas åt under graviditeten. Är gravid för första gången med BF 25 april 2023.

    Jag är inte insatt i vad som menas med att vissa här har uppmätt 1, 2 och 3+ på CB. Vad är det för test? Själv har jag använt ?vanliga? graviditetstest och fått svagare linjer.

  • Joohanna89

    Har idag haft ett hälsosamtal med min barnmorska på telefon. Bokade då in CUB i slutet på september och det känns ju som en evighet till då. Är nu i vecka 8 och vet inte hur jag ska kunna hålla detta hemligt så länge men vill inte gå ut med det förrän vi fått se ett tickande hjärta. Är så svullen o illamående/yr/slö men emellanåt undrar jag ens om jag är gravid.. 

  • Fia92

    Här kommer en uppdatering från oss! Var idag på VUL och fick se ett tickande hjärtat. Var några dagar längre gången än jag trodde och i nuläget är BF 1/4 men det lär ju ändras vid KUB eller RUL. Hon hittade ingen förklaring till varför jag har haft så ont i magen, eventuellt kan det vara att jag snittades med första barnet. 

    Nu är det bara många låååånga veckor kvar till KUB. 

  • FrkOlsson
    Fia92 skrev 2022-08-17 14:41:21 följande:

    Här kommer en uppdatering från oss! Var idag på VUL och fick se ett tickande hjärtat. Var några dagar längre gången än jag trodde och i nuläget är BF 1/4 men det lär ju ändras vid KUB eller RUL. Hon hittade ingen förklaring till varför jag har haft så ont i magen, eventuellt kan det vara att jag snittades med första barnet. 

    Nu är det bara många låååånga veckor kvar till KUB. 


    Men va roligt att höra! Vilken upplevelse. Förstår precis att det känns som lång tid, dagarna verkligen släpar sig fram! Hoppas detta innebär att du kan slappna av och njuta lite ett tag i alla fall {#emotions_dlg.flower}
  • sötmummy

    Uppdatering här med. 5+0 idag. Tänkte jag ska boka in Kub så inväntar mvc samtal. Hoppas allt är bra med den lilla i magen. Sakta håller det på att sjunka in att man får uppleva en ny graviditet

Svar på tråden BF APRIL 2023