Inlägg från: Eveven |Visa alla inlägg
  • Eveven

    BF APRIL 2023

    Samma här evelinagra1, fick +3 också imorse. Samt ett streck på ett RFSU test som vart starkare än kontrollstrecket. Kändes skönt. Nu pustar man ut lite. Fick ju aldrig 3+ sist. Så detta ska firas med en alkoholfri flaska bubbel ikväll har vi bestämt Skrattande Även om det kan hända så mycket dem kommande veckorna, så har jag lyckats lägga oro-tankarna åt sidan en del, njuta lite mer och då blir dagarna inte så långa. Kommer bra dagar och ibland sämre. Sen är det skönt när man börjat jobba och träffar nära och kära, för ingen vet ju så då tänker man på annat ett tag och veckorna går lite snabbare. Kommunal MVC och UL privat 16 augusti, då ska jag vara i 7+0. Nästa milstolpe att se framemot nu.  

  • Eveven

    Kul med så många nya! Grattis!


    Jag väntar gärna någon vecka med FB grupp. Men dem som vill kan skapa en, så får dem som vill vänta ansluta sig senare. 
    5+3 idag. Brösten känns av, avsmak för varm mat mer och mer. Lättare illamående har funnits kvällstid. Men nu två dagar har det kommit morgontid, speciellt när jag är lite stressad. Måste äta frukost annars blir jag mer illamående och yr. Varit en ?äter inte frukost? innan. Trög mage också. 


    Gällande träning. Jag har också regelbundet tränat rätt mycket. Seriespel i padel, pass på gymmet så som HIT pass eller ett pass på gymmet kombinerat med promenader. Jag har aktivt valt att ta det lite chill med den typen av intensiv träning tills jag vet att bebis vill stanna kvar. Vet att jag inte kan trigga ett MF pga träning, men det minskar min oro lite att bara hålla mig till promenader, cross-trainer och simning några veckor framöver. 


    Jag har nu berättat för min närmaste kollega på jobbet för hon tryckte det var konstigt att jag igår efter jobbet ville åka och köpa olika glasssorter haha. Äter inte glass annars. Kändes skönt att EN vet på jobbet varesig hur det går. Sen vet en nära till mig som också är gravid, 2 veckor före mig och min lillebror vet med. Sist berättade vi för mina föräldrar när jag var i 5+0, och fick missfall någon dag senare. Även om jag snabbt kom över det och blev gravid en cykel efter så ångrar jag det inte, det är min mamma och pappa. 
    Denna gången ska vi vänta tills vi varit på UL och MVC sen ska vi träffa mina föräldrar och mina svärföräldrar tillsammans några dagar efter så då tänkte vi att vi berättar för kommer inte gå att undvika?? Ska vara i 7+4 då. Annars hade vi nog väntat längre om vi inte haft en såpass förplanerad träff. Därefter får alla våra syskon etc veta med. För går det inte vägen, så är det fint med deras stöd vid behov när man haft 2 MF på rad. Då vet dem att vi försöker iallafall. Men våra vänner, släktingar får vänta tills vecka 13-14 MINST och jobbet ska jag försöka hålla någon vecka till kanske. Dem vet heller så inte om att vi varit gravida en gång tidigare men fått MF. 



    Att jag alltid lyckas skriva så långt Drömmer Skönt att skriva av sig ibland. 

  • Eveven

    Hur känns det idag Fia92? Dessa symtom, dem kommer verkligen och går. Idag har jag knappt känt något heller, varit på långpromenad på morgonen och sen ute hela dagen i trädgården och grejat. Nästan glömt av att jag är gravid. 


    Polly91 Åh vilken tajming. Lider med dig, håll ut! Förvånad

  • Eveven

    Håller tummarna att symtomen kommer som ett brev på posten Fia92, även om man såklart inte vill att någon ska må dåligt. Men förstår att symtomen blir ju ett kvitto på något sätt. 
    Det låter positivt med molvärk. 
    Idag har jag haft mer energi än någon dag sen jag fick veta att jag var gravid. Men brösten känns fortfarande av och min gasiga mage.


    Förstår när man varit med om en sak, att det påminner om sist och då är det enda man kan tänka på. Men positivt också att ditt test slog om till 3+. Sist när jag skulle ta mitt digitala så skulle det slå om till 3+ men då fick jag 1-2 istället, och då fattade jag direkt. Så nu när jag fått 3+, ska jag inte testa mer. 

    Vi har bokat privat tidigt ultraljud 7+0, den 16 augusti, Det känns skönt och på något sätt lugnande. 

  • Eveven

    Om allt ser bra ut vecka 7+0 så kommer vi boka en ny tid privat, vilken vecka det blir det har vi bestämt att vi bestämmer då. Men vecka 12+0 som senast. 

  • Eveven

    Alla har olika jobb och relationer på jobbet. 
    Man har skyldighet att berätta för sin chef 2 månader innan BF. Kan gissa på att kvinnor brukar berätta vanligtvis vecka 12-25 om inget kommer vägen och man måste säga det innan, exempelvis gravid besvär. Alla gör förhoppningsvis som dem vill gällande kollegor och chef. Vissa berättar för alla kollegor först och sist chefen, inga konstigheter med det. inget sätt är rätt eller fel. 


    Jag exempelvIs jobbar på kontor och vi arbetar 1-2 dagar hemifrån i veckan. En kollega vet redan nu. Två nära kollegor, mina medarbetare kommer nog få veta direkt vecka 13 när faran är över. Sen när jag känner att jag dolt det länge nog och det bokas in en avdelnings AW, företagsfest eller att magen börjar synas. Då kommer min chef som jag har en god relation till få veta först, innan någon annan vet så det går omvägar. Men kommer inte vänta längre än vecka 20 för jag vill att hon ska ha rätt förutsättningar att hitta en som täcker upp för mig.


    Alla gör olika baserat på yrke. 

  • Eveven

    FrkOlsson.
    Tänk att detta kommer gå vägen! Tro på det tills motsatsen är bevisad! Hjärta

    De enda erfarenheterna jag har kring MF i vecka 6 är att molvärk som för mig är en sak, det är att man är gravid och känner en massa olika saker, stick, pirr, hugg, snurr och ibland nästan lite dålig i magen känsla och mensväk är en HELT annan. Jag fick den dagen jag fick MF, mensvärk. 
    Olika för alla. 

  • Eveven
    Jojjans skrev 2022-08-07 06:30:25 följande:

    Jag vill gärna hinna gå på ett tidigt ul o h se att allt ser bra ut, men sen kommer jag berätta rätt omgående för min chef. jag jobbar administrativt inom vården och det finns ingen som ersätter mig när jag är borta så jag vill Ge chefen en chans att hitta en ersättare snabbt eftersom jag med största sannolikhet kommer bli sjukskriven tidigt i graviditeten. 


    men att ?faran är över? i vecka 13 som eveven skriver stämmer ju inte. Jag hr ett missfall i vecka 16 och en förlust i vecka 21. För mig kommer nog oron snarare öka runt vecka 15.

    trots det vill jag inte berätta tidigt för släkt och vänner. känner att det blir en för stor stress med massa frågor och att dom också riskerar att projicera sin oro på oss. Jag behöver fokusera på mig själv så länge som möjligt.


    Menar självklart inte att faran är över vecka 13. Vet att allt kan hända fram tills födelsen och därefter men det är ändå vecka 12 som kommuniceras ut överallt, att risken minskar. Vecka 12-13 är det jag hört sä länge jag kan minnas, att risken minskar men man vet tack vare idag sociala medier exempelvis att det inte alltid är fallet. Sen ändå hur alla väljer att göra, tidigt eller senare, berätta eller ej är olika för alla. 


    Jättetråkigt att höra att du fick MF i vecka 16? Rynkar på näsan

  • Eveven

    Jojjans. Tack för att du delar med dig. Beklagar också så mycket och håller alla tummar och tår att det går hela vägen denna gång!! 


    Ny vecka imorgon redan. Spännande och följas åt! 

  • Eveven

    Vi ska gå på tisdag och är då beräknad att vara i 7+0. 


    Börjar bli lite nervös, men samtidigt jättnöjda med vårt beslut att boka ett tidigt ultraljud privat. 

  • Eveven

    Mina symtom har kommit och gått sen plusset, men det som alltid varit där dag in dag ut är att jag nästan inte äter varm mat längre utan enkel kall mat eller fler mellanmål, en helt annan trötthet som jag inte kunde föreställa mig, ömma bröst, trögare mage och molvärk till och från. Sluppit illamåendet hittills, lite då och då bara.


     


    Idag var vi på inskrivningssamtal hos MVC på dagen, gick fint och sen var vi på privat tidigt ultraljud, och fick både se och höra det lilla men starka hjärta slå. Vilken häftig upplevelse. Jag tänkte att jag var i 7+0 idag men baserat på måttet på den lille så daterade hon mig till 7+1. BF 2 april. Fick med oss bilder hem också. Nu ska jag njuta av alla dagar jag mår relativt bra och har mer energi för det har hittills skapat oro, för enligt läkaren så mådde den lille mycket bra därinne och växer som den ska. Om min sambo haft svårt att greppa att vi var gravida innan så förstår han nu. Vi är så lyckliga. Även om faran inte är över än, så var detta en väldigt härlig milstolpe. Hjärta  


    Nu ska vi på nästa besök hos MVC i september när jag är i 11+0 och sen har vi beslutat att göra NIPT privat så det är bokat när jag är i 11+6. Kostar skjortan men trots vi är friska, inget ärftligt i familjen, jag är 29 i år och inget bevisar att vi rekommenderas att göra NIPT så har jag och min partner sagt att vi vill känna att vi gjort allt vi kan. Känns bra när man har möjligheten! 


     


    Hur går det för alla? 

  • Eveven

    Jag och min partner hade sex igårkväll, och det kändes riktigt obehagligt i just en ställning så vi bytte men efteråt kom hans vätska ut ur mig rosafärgad, ursäkta uttrycket. Sen vart det inget mer efter det kommit ut och inga konstiga känningar efter det. Men man får ju PANIKENS PANIK. Jag kommer inte göra avkall på sex under graviditeten, men var nog bra att detta hände nu för då lärde jag mig att det KAN hända vid sex och det är ingen fara, som både läkaren och BM bekräftade. 


    Annemarit123 skrev 2022-08-16 17:32:06 följande:

    Fick sån panik nu.
    var på toa för ett tag sedan och hade lite lite röda spottings på pappret. nästa toabesök hade jag inget.
    är Jätterädd jag fått missfall. 


    hade velat göra ett tidigt ultraljud för att se. Bor i östersund, så det är inte jättelätt att få VUL. 

    vad kan man göra?


    Kan det varit isamband med något du fått spottings nu? 
    Läs på 1177 eller Sahlgrenska. Blödning i tidig graviditet förekommer ofta utan att det är något fel på graviditeten.
Svar på tråden BF APRIL 2023