• Anonym (Fia)

    Aspergerman som inte visar intresse för sex med mig. Liknande erfarenheter?

    Tukt skrev 2022-07-27 13:47:21 följande:
    Är det inte så att någon med autism har svårt att se andra människor och deras behov. 
    Känner man inte kåthet kan det vara svårt förstå att den andra behöver det. Precis som att kanske jobba med den delen i relationen. Men kanske det går, med hjälp av terapeut. Men generellt är väl det där en bieffekt av just diagnosen.
    Visst kan det väl säkert vara så att han inte förstår riktigt att hon behöver (då brukar det vara en fråga om att förklara tydligare, på ett sätt som kanske inte behövs i normalfallet) - men med tanke på att hon skriver att han ville ha sex jämt förr är det nog betydligt större chans att få honom att förstå än de där asexuella kvinnorna på FL som gärna i tråd efter tråd hävdar att inga kvinnor tycker om sex och det vore bäst att få slippa. 
  • Anonym (Fia)
    Anonym (Ledsen och frustrerad fru) skrev 2022-07-27 00:32:54 följande:
    Måste fråga om någon här lever ihop med en man som har diagnosen Aspergers? Och hur ni upplever att ert sexliv fungerar? Min man ville ha sex jämt förr. Sen vi gifte oss avtog lusten och intresset för sex med mig helt. Typ dagen efter vi gift oss. Vet att sexbehovet kan vara annorlunda för icke neurotypiska. (Asperger) jämfört med neurotypiska. Men efter 2 år utan initiativ från hans sida börjar jag tröttna rejält. Känner att det är MiG det är fel på. Vet att han runkar till bilder av tjejer med stora bröst, stora rövar och yngre tjejer än jag. Tär på min självkänsla enormt. Andra killar finner mig attraktiv dock. Vill höra andras erfarenhet av sexlivet med en Aspergerman. Så vill någon dela med sig är jag tacksam.
    Vad sa han när du frågade vad som hänt när lusten plötsligt försvann. Någon hände ju uppenbarligen när det gick från "ville ha sex jämt förr" till inte. 

    Varför skulle det ha att göra med om han är NT eller inte gällande mängden lust om han ville jämt förr? Det är ju trots allt något man föds med så något han haft hela tiden. 

    Skulle inte säga att det finns någon generell lustskillnad till sex kopplat till det - om man räknar bort de som har svårt med kroppskontakt och att bli berörd överhuvudtaget. Däremot är det generellt med ett behov av tydlig kommunikation - och något man verkligen inte kan hoppa över om man väljer att ha en partner med AST (det blir lite som att vänta på att någon som sitter i rullstol ska förstå att det är dags att ställa sig upp och gå att sitta och vänta på att det automatiskt ska listas ut vad du känner och vill om du inte är tydlig, inte riktigt så extremt men inte långt ifrån och lite individuell variation). Så vad säger han om vad som hänt med hans lust? 

    Nu är jag inte man, men känner en del sådana män och de har generellt normal-hög lust men kanske lite mer benägenhet att den störs av detaljer på ett sätt som annars är lite vanligare hos kvinnor i allmänhet. 
    Själv är jag kvinna med en "lättare" sådan (såtillvida att med nöd och näppe uppfyllde AS diagnos) och med just sex som specialintresse så nej definitivt inga problem med avsaknad av intresse för sex. 
Svar på tråden Aspergerman som inte visar intresse för sex med mig. Liknande erfarenheter?