• Guldnovan

    Orgasmfritt

    Trådens fråga blir märklig för mig. Varför sträva efter orgasmfritt sex? Det låter som att en orgasm då inte  är önskvärd. Varför kan man inte bara ha sex och om det leder till orgasm så är det en bonus? Njuta gör man ändå för varför ens ha sex om man inte tycker om det. Jag upplevde orgasm med en man i fjol för första gången, 55 år ung. Jag gillar sex men har inte tänkt i termerna att jag haft  orgasmfritt" sex hela mitt liv. Jag är driven, intresserad och har haft det bra. Det hör till att jag upplevde första orgasmen  vid 48 och har inte vetat vad jag saknat. Nu kommer jag vid onani och det är gott än så länge. 
    Ts fru verkar inte vara så intresserad så det blir märkligt att leta intressant, intimt sex om man inte vill ha sex öht. 

  • Guldnovan
    HrSam skrev 2022-08-06 13:57:03 följande:

    Jag inser att mina svar varit hårda och snarstuckna och jag ber om ursäkt för det. Jag skall nog inte hänga på forum med för lite sömn och kaffe i kroppen.  

    Jag var helt enkelt nyfiken på andras erfarenheter av bra sex där inte orgasm ens fanns med som en del i ekvationen. Och använda dessa för att förbättra min situation. Inte få råd om hur jag bör göra direkt. Men jag var otydlig där och jag ber om ursäkt. Jag är genuint tacksam för dina inlägg Lovisa.


    Jag har haft ett helt vanligt fungerande sexliv utan orgasm,  spännande inslag framförallt under senare år. Lust har alltid funnits. 
    Undantaget är halva äktenskapet där sex nästan försvann men det hade inget med obefintlig orgasm att göra utan att vi inte var lyckliga totalt sett . 
  • Guldnovan
    New Dawn skrev 2022-08-16 10:23:56 följande:
    Orsaker som hämmat mig i min sexualitet, är när jag känt att jag är jobbig, eller stress över att "nu förväntar han sig sex" men min kropp svarar inte. 
    Känner så väl igen det. 
  • Guldnovan
    HrSam skrev 2022-08-18 09:17:07 följande:
    Det jag främst är nyfiken på är andras positiva exempel på hett, passionerat och intimt sex, när ena partnern (oftast kvinnan) är anorgasmisk. Trots allt är det ju ganska vanligt. Varför och hur har man sex utan orgasm?
    Utgår från mig själv-orgasm några ggr via petting i somras. Sexuellt aktiv sedan 15. 56 år nu. 
    Varför? För att sex är skönt. Hur? Man har sex precis som alla andra. Det enda som skiljer mig från den kvinna som får orgasm under akten är att jag inte får orgasm. Jag har skönt från första minuten och mitt sexliv har varit  och är hett, passionerat och intimt. Jag har erfarenheter utöver vanilj med släckt lampa. Jag vill ha sex, provar nya saker och tar initiativ. Utebliven orgasm betyder ju inte utebliven lust och torra slemhinnor. Jag har sex för att ha sex, inte för att få orgasm. Det är på ett vis befriande för jag känner ingen press under akten och heller ingen sorg när vi är klar. 

    Din fru verkar inte vara  intresserad av att ha sex öht och då är inte utebliven orgasm problemet. Jag tror ärligt att du måste inse att hon hellre sitter kvar på poolkanten än att hoppa i och försöker lära sig simma. 

    Du har gjort vad du kan och mer än de flesta skulle jag tro. Hoppas det ordnar sig på något vis till slut oavsett vilken lösning det blir. 
  • Guldnovan
    New Dawn skrev 2022-08-18 14:27:53 följande:
    Bra att du berättar hur det funkar för dig! 

    En fråga bara. Jag vet ju att du numera kan få orgasm. Bla att du smekt dig själv när du är tillsammans med en man. Du får jättesköna orgasmer vid onani, och kan få fontänorgasm under sex (minns inte exakt hur)

    Hur har din förmåga att komma påverkat känslan av sex som inte ger orgasm? Jag menar, nu när du kan få jättesköna orgasmer, hur känns det när du är vrålkåt.  Känner du fortfarande inget behov av orgasm? 

    Att du trivs, njuter, och är nöjd, är ju det som är det viktiga. Är bara nyfiken hur din förmåga att komma har påverkat ditt sexliv? 

    Jag förstår att man kan fungera olika.

    Jag kan också njuta av sex utan orgasm. Att jag inte kommer beror dock, för mig, på att jag inte är tillräckligt kåt, svullen och tillräckligt "känslig på det sköna sättet". Om det gått flera dagar utan sex/orgasm och jag är jättekåt, får jag nästan "ont" om jag inte får komma. Det känns spänt (lite som ett övertryck) i underlivet /slidan/nedre delen av magen.  Jag blir lätt kåt och sugen, och har svårt att koppla bort känslan, om jag inte får orgasm. Är det någon känsla du känner igen? 
    Bra frågor. Jag förstår hur du tänker men nej det har inte skapat någon orgasmjakt hos mig när jag är med en man. Orgasmen är  ännu kopplad till onani och mig själv. 
    Jag upplever inte heller ett uppdämt behov av att komma så jag måste onanera för att bli av med "övertryck" som du kallar det. 
    Jag upplever heller inte att något saknas när jag har sex. Egentligen har mitt sexliv har inte förändrats mer än att jag numera vet att jag har förmågan att komma och vet hur det känns. 
  • Guldnovan
    New Dawn skrev 2022-08-25 08:21:05 följande:
    Okej. Tänk så olika man kan vara och fungera. 

    Jag menar inte "orgasmjakt". Det låter väldigt stressigt och kravfyllt. Jag menar mer "vill du inte hänge dig och njuta" även med orgasmer, när du är med en man, nu när du vet och kan.
    Jag njuter och hänger mig redan.  Att hänge är inte detsamma som att få orgasm. Att du frågar om jag inte "vill" insinuerar att jag är ointresserad och initiativlös, kanske ett dåligt ligg. Jag är synnerligen aktiv i akten och har passerat vanilj och sex med endast en person åt gången. 
    Kommer helt enkelt inte det suget att få orgasm när du är med en man? Nej inte så att det blir ett syfte. Det skulle tangera orgasmjakt och vore döden för mig tror jag. Nu kanske du inte bor med den(de) du har, sex med, (eller?) men om man lever ihop och tillbringar mycket tid tillsammans, skulle du ändå tycka att orgasmer hör till onani? och inget som egentligen tillhör sex? Nej jag bor inte med den man jag har sex med så jag kan inte svara på hur det vore. Men träffar endast honom nu. 
    Jag är nöjd med  att ha kommit så här långt och upplever  att det är andra som har ett större problem med detta än vad jag har. Jag har sex för att ha sex och njuter från första till sista minut. 
    För mig är ju inte ett samlag utan orgasm ett misslyckande och den inställningen hoppas jag kunna behålla. 


  • Guldnovan
    New Dawn skrev 2022-08-25 16:20:51 följande:
    Du tolkar in att jag tycker att du är sämre. Jag bara undrade vad orsaken är att du inte vill få orgasm när du har sex med en man. Som jag fattar det vill du inte det eftersom det riskerar att få dig att känna en "jakt" 
    På slutet skriver du:
     För mig är ju inte ett samlag utan orgasm ett misslyckande och den inställningen hoppas jag kunna behålla. Jag har inte skrivit något om samlag överhuvudtaget . Jag tänkte mer att du kunde smeka dig själv (utan att ni har samlag) typ onanera inför mannen (Han kan ju göra något du gillar, eller bara vara nära) 

    Jag förstår att du hänger dig åt sexuell njutning vid sex. Jag förstår absolut att du kan det, frågan var varför du inte ville sysselsätta dig med att få orgasm, men om fattar dig rätt beror det på att du känner det som en jakt. Om det är den känslan som infinner sig är det ju väldigt dumt att "jaga" . Då är det ju bättre att låta bli. Det förstår jag. 

    Det du skriver om vanilj och saker som passerat vanilj och att du haft sex med fler än en person, har inget med saken att göra tycker jag. Finns inget som säger att man har lättare att hänge sig, komma och njuta bara för att man har sex med fler, eller passerat "vanilj". Det viktiga är ju att man har det sex man trivs med. 
    Vi har hamnat i den här diskussionen tidigare och precis som då  fattar du uppenbarligen ingenting av vad jag skriver. Att jag har ett aktivt och roligt sexliv var lika ot då med. Kanske är rönnbären lite för sura, vad vet jag? 
     
    Jag har inga problem med att du inte fattar något och vill du tolka in saker enligt din inbillade uppfattning om hur sex ska vara så är det fritt fram. 
    Jag har inga problem med mitt sexliv. Om du har oro angående mitt sexliv och att det är något som fattas;  så tackar jag för omtanken men du kan släppa det nu. 
  • Guldnovan
    New Dawn skrev 2022-08-28 14:04:12 följande:
    Jag ställer frågor om varför orgasm endast är aktuellt /intressant under onani?
    Den frågan är omöjlig att ställa utan att du går i taket. Det är en högst rimlig fråga att ställa i detta sammanhang, tycker jag. Jag försökte bara fråga om jag förstått dig. 
    Ja jag går i taket även denna gång pga dina återkommande frågor som aldrig får det svaret du är nöjd med. 
     Om du kunde ställa frågor utefter något jag skrivit så vore det en annan sak. Men du ställer frågor utefter något jag inte sagt. Även nu. "Jag ställer frågor om varför orgasm endast är aktuellt/intressant under onani?"  
    Endast? Var har jag skrivit det?  Det är du som påstår det. Dina frågor är ledande och visar tydligt vad du tycker. Lämna mig ifred nu! 
  • Guldnovan
    Anonym (svårt) skrev 2022-08-28 17:34:42 följande:
    Dina frågor kan dock upplevas som att du skriver andra på näsan om vad de borde göra för att få ett sexliv som är tillräckligt bra enligt dina måttstockar. Det är konstigt att du annars ihärdigt försvarar sexovilliga som inte vill gå i någon typ av rådgivning för att rädda förhållandet, samtidigt som du själv ger oombedda råd till personer som säger sig vara nöjda med sitt sexliv.
    Själv skulle jag tycka att det var tråkigt med ett sexliv helt utan orgasm, men om andra är nöjda med det är det upp till dem.
    +1
  • Guldnovan
    Anonym (svårt) skrev 2022-08-29 08:43:38 följande:
    Som Guldnovan skrev så är dock dina frågor ofta ledande frågor, och det är det man reagerar mot. T.ex. när du frågar om hon inte vill hänge sig och njuta fast hon redan beskrivit hur hon njuter av sex utan att behöva få orgasm. Denna typ av insinuanta frågor brukar även kallas "har du slutat slå din fru" och är något helt annat än att ställa vänliga frågor om någons semester.

    Det är också komiskt att du anklagar andra för att vara lättkränkta när du själv brukar bli rasande så fort någon tycker att man inte enbart ska behandla den som vägrar kommunicera om sin avsaknad med sexlust med silkesvantar.
    +1
  • Guldnovan
    New Dawn skrev 2022-09-03 02:58:40 följande:
    Jag försökte ställa frågorna vänligt, men jag misslyckades uppenbarligen  Japp
    Kanske kunde jag skrivit
    "Du har berättat om sköna orgasmer vid onani och vid några tillfällen med en man. Ditt sexliv är ändå mestadels orgasmfritt. Vad tänker du om det?" Mycket bra! Tänk så bra om du hade gjort det. 
    ... Nä det hade nog fungerat lika illa. Jaha, det höll inte så länge. Du har redan bestämt dig innan vilket svar jag kommer ge så det är meningslöst för mig att svara. 
    Du har bilden klar mitt över mitt halvkrassa sexliv så jag behövs inte i vår diskussion. 
    Jag ber dig att inte diskutera mig igen med andra. 
Svar på tråden Orgasmfritt