• Jimmy75

    Jag tror att jag har bestämt mig för att lämna men väntar tills efter semestern.

    Anonym (,,,) skrev 2022-08-03 07:57:05 följande:

    Jag tycker du ska säga exakt detta nästa gång ni går på terapi, att du tappat attraktionen. Det är väl bra att ta upp det när ni ändå är där för att samtala, och det finns stöd att få. 
    Kan ju vara så att ni faktiskt gemensamt kommer fram till att ni ska dela på er. Annars får du säga det själv, men tar du upp detta med attraktionsbiten som en tydlig förändring hos dig, så har du mer bäddat för att ha den sista konversationen sen. 


    Kan bara instämma. Går ni ändå i parterapi så använd dig av den även i det här läget. Den kan hjälpa er båda igenom det tuffa som följer med en skilsmässa (själv skild) och ALLA vinner på en så bra separation som möjligt.
  • Jimmy75
    Anonym (same) skrev 2022-08-03 09:07:22 följande:
    Ja verkligen. 
    Usch det är hemskt, jag vet inte änns hur man tar upp en sådan här sak, och hur vi ska kunna leva under samma tak tills vi hittar nya hem efter att jag sagt det. 
    Just därför man behöver ta upp det och prata om det. Bodde kvar i huset i 3,5 månad efter beskedet. Det var ingen picknick men vi var ju båda vuxna och fick se till att få det att funka för barnen. En sak som så lätt kan bli fel är när den ena partnern går och förlikar sig med skilsmässan i sitt eget huvud först. Det är ett enormt försprång på den andre personen vilket kan försvåra diskussionerna eftersom den ena är känslomässigt långt före den andre i ett sånt läge, så när den ene är klar över vad han/hon vill så behöver den andre först bearbeta chocken, för tro mig, den kommer många gånger även om man TROR att båda är på samma linje.
  • Jimmy75
    Anonym (K) skrev 2022-08-03 09:08:37 följande:

    Grattis till den typiska kvinnogrejen! Ni följer mallen bra.

    Ni känner att det är ni som förstör allt? Ja men det är ju det ?!


    Kan du utveckla det där???
  • Jimmy75
    Anonym (Aldrig lätt) skrev 2022-08-04 01:10:58 följande:

    Vad är ni för stolpskott som kritiserar kvinnor som tar tag i den dåliga relationen. Vågar avsluta. De är hjältar. För det är inte lätt.

    Det är lättare att förbli fastgeggad kärlekslöst. 


    Tack och lov är här väl "bara" en som kritiserar det hela och den personen ger ju onekligen vibbar av att vara en bitter, lämnad man. De andra har väl ganska tydligt varit igenkännande på olika vis och stöttande.
  • Jimmy75
    Anonym (Aldrig lätt) skrev 2022-08-04 08:32:54 följande:

    Precis. Med en bättre dialog, män emellan och tex här på FL så kan män bli bättre på hantera separationer också och vara den som tar initiativ. Inte vänta ur kvinnan. 


    Eller ännu bättre... att båda tar ansvar för relationen så att fler slipper hamna i läget att attraktionen tar slut. För tydlighet skull så menar jag då att även vi män blir bättre på det så att båda gör det.
  • Jimmy75
    Anonym (K) skrev 2022-08-04 08:35:53 följande:

    Fortfarande ingen man Kyss


    Jag läste det redan första gången du skrev det och jag kan såklart inte veta vilket alldeles oavsett. Så länge man bara sitter (som vi alla gör) och knappar bakom ett tangentbord, så kan vi ju utge oss för att vara precis vem eller vad som helst. Jag skrev att dina inlägg ger onekligen vibbar av att vara en bitter lämnad man. Det måste inte betyda att jag har rätt, men har man varit länge nog i olika forum på internet så utkristalliserar sig onekligen ett mönster för hur olika grupperingar BRUKAR uttrycka sig, inte unikt för familjeliv.
  • Jimmy75
    Anonym (Lingonris) skrev 2022-08-04 11:14:24 följande:
    Intressant att du utgår från att jag är kvinna Jag är man och ser egentligen inte att det skulle vara någon skillnad om man eller kvinna.
    Det handlar väl mer om man är som person. I och med att jag fortfarande älskar min partner så känns det som att jag förstör.
    Ganska naturligt att få de tankarna när man är den som lämnar. Jag tillhör de som faktiskt trodde du var kvinna, av det skälet att den typen av berättelse och sättet du ger den på är vanligare i den gruppen, men som du skriver är det TOTALT oväsentligt i sammanhanget. Det förändrar ju inte din situation. Att du har tvivel är ju inte heller så konstigt. Ta upp dem också i ert nästa familjesamtal. Det är jättevanligt att man går in i sitt eget huvud och försöker sortera ut saker vilket är väldigt svårt att göra själv när det handlar om en relation och risk att man hamnar i otakt. Om ni har en terapeut värd sin titel så kommer han eller hon inte försöka övertala er till något, varken åt ena eller andra hållet. Ibland är det verkligen bäst för alla parter att separera, sedan hindrar det inte att det kommer göra ont. Inte sällan just på grund av upplevelsen att man gör sin partner illa.
  • Jimmy75
    Anonym (K) skrev 2022-08-04 15:04:00 följande:

    Jimmy, ja ibland så har nog även du fel när det gäller kön och vad/hur man skriver . 


    Absolut! Det skulle överraska mig våldsamt ifall jag inte hade det Glad
Svar på tråden Jag tror att jag har bestämt mig för att lämna men väntar tills efter semestern.