• Ons 3 aug 23:05
  32307 visningar
  24 svar
  24
  32307

  Köpt radhus och gjort en tabbe. Hjälp?

  askyfullofstars skrev 2022-08-03 22:49:15 följande:
  Köpt radhus och gjort en tabbe. Hjälp?

  Hej.
  Idag var vi och signerade för vårt nya boende. BRF-radhu och vi var så lyckliga. Affären gick snabbt då vi köpte på förhandsvisning. Eftersom vi tittat på hus ett bra tag nu så kände vi ändå vi hade lärt oss så mkt längs vägen, när det gäller frågor och vad vi ska titta på.

  Vi bor i BRF idag och i vår avgift ingår vatten. Jag var du nog att tro att det var samma här. Tills vi kom hem och insåg att vatten ej ingår.

  Jag är uppvuxen i ett hem där man knappt kunde duscha pga ?alla kostnader? så detta fick mig bryta ihop helt Då jag aldrig vill bli begränsad i livet på det sättet eller känna stress,

  Jag undrar därför: har jag befog att vara orolig? Vad kostar vatten per månad? Två vuxna och två barn under 3 år. Brf på 112 kvm.

  //En tjej som borde vara glad över att äntligen ha köpt hus men som känner att hon gjort en dum affär. 


  Antalet kvm har inget med saken att göra med priset på vattnet.
  Priset på vatten skiljer sig mycket från kommun till kommun..

  Priset på vattnet handlar om hur mycket ni gör åt per månad, i form av dusch, matlagning, diskning, golvskurning. vattna växter etc.

  Man kan göra mycket för att pressa priset på sina vattenkostnader utan för den saken skull hoppa över b.la duschning och annan normal hygien renlighet...


  Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
 • Tor 4 aug 14:18
  #11
  askyfullofstars skrev 2022-08-04 00:19:37 följande:
  Hur kan man pressa priset på vattenkostnaderna? Tar gärna emot förslag. 
  Det kanske låter "lustigt" mina förslag, men det var tips jag fick lära mig av en villaägare (min morfar), kan uppfattas som lite "självklara".

  1) Skaffa en snålspolande duschmunstycke. De har ofta stort dusch huvud, men i gengäld så går det åt mindre vatten då det sprids över större yta.

  2) Vid tandborstning så ha inte på vattnet under tiden (sett många ha på vattnet, undertiden när de de borstar tänderna), utan slå på vattnet när du skall skölja tandborsten och/eller munnen.

  3) Diskar för hand så låt inte vattnet rinna från kranen., Utan ha sköljvatten i en balja vid sidan, diskhon som man då fyllt med diskvattnet. Har man diskmaskin så använd "snål programmet":

  4) Kolla och dubbelkolla att man ha dragit åt kranarna. Droppande vatten är faktiskt en stor "bov" för vattenräkningar som drar i väg. Om kranen börjar droppa fast man dragit åt dem så är det dags att byta packningar så snabbt som möjligt.

  Som sagt dessa tips kan uppfattas som lite "självklara", men förvånansvärt många som inte "tänker" på det i vardagen ändå.
  Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
 • Tor 4 aug 14:23
  #12
  sextiotalist skrev 2022-08-04 14:03:30 följande:
  Antingen betalar du för din egen förbrukning eller så  betalas det via avgiften till föreningen.
  Tycker det är mer ok att man betalar sin egen och långduscharna för sin
  Håller med.

  Jag bor i hyresrätt och har "kvotat vatten".. D.v.s man för en viss "kvot i månaden", gör man sig av med mindre vatten än kvoten, så får man återbäring, göra man sig av med mer vatten än kvoten ja då får man betala mellanskillnaden mellan kvoten och den överstigande delen.

  Tycker det är ett toppen system.
  Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Köpt radhus och gjort en tabbe. Hjälp?
Logga in
Bli medlem