• pyssel

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:42:49 följande:
    Uttalandet "mäns våld mot kvinnor" inkluderar alla män och utmålar män som förövare vilket är helt förkastligt. Som jag skrev är enda orsaken till att man kommer undan med den typen av retorik att man ur människorättssynpunkt inte kommit längre i de här frågorna.
    Inte alls, mer än att det är ett omfattande problem som behöver hanteras på flera nivåer.

    "Invandrarkvinnor som aldrig kommer ut i arbetslivet" eller på annat vis integreras eller bidrar inkluderar givetvis långt ifrån alla invandrarkvinnor utan pekar på kulturella hinder i gruppen (snarare än rasism). 

    "Kvinnors sjukskrivningar" inkluderar givetvis inte alla kvinnor heller. Det formulerar ett samhällsproblem som inkluderar kritik mot gruppen att även "lite aj-aj" får en stor grupp kvinnor att vara hemma från jobbet, när män går iväg (och förstås även kvinnor). 
  • pyssel
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:55:43 följande:
    Man pratar inte om om föräldrars våld mot barn utan barnaga. 
    Nej, det gör man inte, man säger barnmisshandel. 
  • pyssel
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 11:06:22 följande:
    Ingen av exemplen du nämner utmålar en grupp som förövare. 

    Notera även skillnaderna i "män som slår kvinnor" och "mäns våld mot kvinnor". Den sistnämnda är än värre men väljs i regel av femikistiska grupperingar. Vilket i och för sig inte är särskilt konstigt då de anser att alla män är direkt eller indirekt skyldiga.

    Sedan undrar de varför män inte vill engagera sig i deras frågor. Det krävs en masochist för det.
    Våldet som avses inkluderar mer än ditt "förslag", som allt sexuellt våld.

    Formuleringen innebär något som har en sådan omfattning att det är att betrakta som ett samhällsproblem. 
  • pyssel
    Kockobello skrev 2022-08-04 11:11:24 följande:

    Det gäller att plocka russinen ur kakan som feminist.

    Lol 


    Lol!

    Det finns inga russin arr plocka i skyddat boende eller när man är död.

    Jag tvivlar på att de stötta herrarna i tråden behöver en sköldmö. 
  • pyssel
    Kockobello skrev 2022-08-04 11:21:07 följande:
    Män blir också misshandlade. Det är samma sak. 
    Jag tycker det är fint att du är engagerad för gängvåldets manliga offer. Någon behöver vara det också. 
  • pyssel
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 11:26:20 följande:
    Poängen är att termen  "mäns våld mot kvinnor" dels är fördomsfull och dessutom felaktigt utmålar män som förövare. 
    Jag citerar det som berör mina inlägg.
    Det är din personliga åsikt. Termen betyder dock att våld mot kvinnor där förövaren är man/män är omfattande nog att formulera det så. Givetvis har attitydförändringar mot vissa typer av brott föregåtts av att ämnet debatterats, en lobbyism, statliga utredningar med mera. Det gäller även barnmisshandelns historia juridiskt och i politiken, liksom hedersbrott, hämndporr etc. 

    Män är våldsförövare i högre grad än kvinnor, både mot kvinnor och mot män. Gällande barnmisshandel jämnar våldet ut sig något mellan könen som förövare. "Mäns våld mot män" är en term som alltmer börjat få fäste, med all rätt. Uttrycket och attitydförändringarna har förstått gjort samma resa som andra brott mot liv och hälsa som inte alls fått den uppmärksamhet och allvar de förtjänat. 
  • pyssel
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 11:54:04 följande:
    Om man nu väljer att använda en term som felaktigt utmålar den stora gruppen män som förövare trots att de är oskyldiga, så borde man inte bli förvånad när de inte har något intresse av att delta.

    De flesta män i Sverige är för lika skyldigheter och rättigheter oavsett kön och vill ni få med oss på banan är det hög tid att ändra retoriken. I alla fall om man vill ha med männen i rörelsen.
    Termen utmålar inte alla män som förövare.

    Med din felaktiga tolkning, som jag vet att du delar med flera, så kan detta bara avhjälpas med massiva satsningar på språkutveckling. Har du lika stora problem med uttrycket "mäns våld mot män"? Du borde rimligen och i konsekvensen namn tolka det som "alla män är våldsutövare, alla män är våldsoffer." 
  • pyssel
    Anonym (Henologen) skrev 2022-08-04 12:37:59 följande:
    Vilka "män" syftar du på? Även heterokvinnor och lesbiska som utövar relationsvåld klassificeras indirekt som män.

    kvartal.se/artiklar/jamstalldhetsmyndigheten-kvinnors-vald-mot-man-ar-en-del-av-mans-vald-mot-kvinnor/

    "? Det är inte vi som gör den indelningen, utan det är ju beslutat, säger Berit Jernberg, som menar att det är regeringen som beslutat att kvinnors våld mot män ska klassas som en del av mäns våld mot kvinnor, och att detta framgår av de jämställdhetspolitiska delmålen."


    Om du läser det du länkar blir din fetstil en smula underlig, artikeln fortsätter nämligen så här:
    Efter intervjun mejlar Berit Jernberg en formulering från regeringens jämställdhetspolitiska delmål, där det står att man inom ramarna för den nationella strategin även ska motverka mäns utsatthet för våld och kvinnors utövande av våld. Det står dock ingenting om att kvinnors våld mot män ska klassas eller benämnas som mäns våld mot kvinnor."

    Vidare är det alltså Jämställdhetsmyndigheten och Jernberg som i första hand ska få på tafsen och därefter minister Nordmark, om hon inte kan rensa upp på sin egen myndighet som ljuger. Jag ger inte så mycket för den där myndigheten. Jag är alldeles för mycket oängslig feminist för att passa i de leden och därför även mycket kritisk mot både Jämy och den på riksnivå dominanta lobbyn som stuvar undan det utbredda hedersvåldet under andra begrepp. Inte förvånande att den där Jernberg försökte sig på en osedvanligt korkad fuling i intervjun, istället för att kontra med att hon ska granska den där handboken. 
  • pyssel
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 12:39:11 följande:
    Jag är ingen förespråkare av termen "mäns våld mot män". Däremot utmålar den inte ena könet som förövare och andra som offer. Så även om den inte är bra så är den i alla fall inte lika illa och fördomsfull som "mäns våld mot kvinnor".
    Vad är du kritisk mot? 
  • pyssel
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 13:41:27 följande:
    Ja, grundläggande ledarskap.

    Om man har två grupper som ska samarbeta, grupp A och grupp B. Så säger det sig självt att det inte kommer att bli vidare fruktbart om man låter grupp A komma fram till målen och strategin för att sedan säga till grupp B hur arbetet ska skötas.

    Utan vill man nå resultat ser man till att samla både grupp A och grupp B tillsammans, sätta upp mål och komma fram till en strategi för att nå målet.
    Ja om A och B var två likvärdiga arbetsplatser och ska slås ihop till en arbetsplats kan man resonera i sådana förenklade kick-off-termer  
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?