• Tow2Mater

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (lmköjipo u) skrev 2022-08-04 09:49:40 följande:

    Män måste ta avstånd från män som beter sig så som anonym(...) skriver i inlägg 2. 


    I skolan måste det stävjas omedelbart och om det fortgår måste det tydligt visas att det inte är ok på ett sätt som fungerar för just den personen. (Jag menar inte att de ska få stryk om nån nu trodde det.) 


    Det måste också pratas känslor i skolan, redan på förskolan faktiskt. 


    Fler vuxna kring barnen så att man har tid att ta tag i de här frågorna tidigt. Fler män som någon skrev, ja absolut, men då måste män våga söka och vilja söka. Det finns tyvärr också en rädsla hos rekryterarna att anställa män pga den stora mängd pedofiler som trots allt finns. Där måste det till regler kring hur ALLA oavsett kön ska arbeta med eleverna och skapas en miljö där barnen är trygga med att våga berätta oavsett vad en ev förövare säger. 


    För att återgå till mäns våld mot kvinnor; det måste också till en lagändring. Hot ska tas på allvar och bestraffas med fängelse om de är grova och återkommande. 


    I dagsläget kan polisen inget göra förrän något har hänt. Helt vansinne. Kvinnor som vill lämna en våldsam relation behöver också få RÄTT till stöd i lagen. På ett sätt som fungerar. Att gömmas undan på en kvinnojour ska vara den absolut sista åtgärden, FÖRÖVAREN ska åtgärdas först, inte bara med ett relativt verkningslöst kontaktförbud. 


    HELA samhället måste ta ställning mot mäns våld mot kvinnor (och överlag så klart, men här handlade det om kvinnor) 


    Killarna i skolan måste få stöttning i att våga berätta eller själva våga säga ifrån när någon beter sig illa mot någon annan. 


    Föräldrar med söner har ett stort ansvar att visa att det är ok att vara 'mjuk' som kille. Låt dem gråta om de har gjort sig illa. Prata med dem om känslor. Låt dem uttrycka sina känslor utan att håna dem. Allt detta gäller så klart hela samhället. 


    Om killar som beter sig som rövhattar inte får uppskattning av andra i form av tex skratt och annat så kommer de inte att fortsätta beteendet om de inte har något fel i huvudet. 


     


    Kvinnor måste sluta se pedofiler i varje man i skolan! Innan det kommer inte fler män vilja arbeta där, och de behovs. Fler manliga forbilder, och som någon annan sa, skolan behover anpassas mer for pojkar. Visst ska mjuka män accepteras, men sluta forsok gora om pojkar till mjuka avbilder av flickor. De behover få utlopp for att vara pojkar, i kontrollerad miljo. T ex kampsporter har visat sig vara en form som fungerar for en del pojkar. Kvinnor maste också sluta se sådana sporter som negativt våldsamma, de foder inte våldsamma män, utan ger pojkar och ungdomar utrymme att växa under ordnade former, utan att tvingas in i mjukhetsmallen som bara ger frustration.


  • Tow2Mater
    Mrs Moneybags skrev 2022-08-04 13:23:49 följande:
    Så otroligt löjligt att några lättkränkta män gör om hela tråden till att handla om dem istället för om misshandlade kvinnor och hur man kan hjälpa dem.
    Tråden handlar inte om att hjälpa misshandlade kvinnor, tråden handlar om vad man kan gora mot våldet - där en stor del måste vara forebyggande, inte bara hjälpande av misshandelsoffer.
  • Tow2Mater
    Anonym (Moralundervisning och känsloterapi) skrev 2022-08-04 14:01:20 följande:
    Ja fast vilka barn ska offras under försökets gång?

    Det finns tyvärr så pass många manliga pedofiler att rädslan hos föräldrar och barnverksamheter är befogad.

    Självklart finns det många hederliga män med moralkodex och empatiska förmågor, men tyvärr är det långt kvar tills männen kan välkomnas i intima sammanhang inom vård och omsorg. Det skulle alltid behöva vara minst en kvinna närvarande när män hanterar hygien och kroppar anser jag.
    Pa fsk kan all blöjbyte ske i öppet utrymme, och toaletter for de mindre barnne kan ha halvöppen form. I skolan kan all form av ombyte i omklädningsum tas bort. Vad mer behöver du?
  • Tow2Mater
    Anonym (lmköjipo u) skrev 2022-08-04 15:55:14 följande:

    Det är ju dit vi är på väg, varför tror du annars vi ha alla incels? Vilket också är en potentiell risk, vad hindrar att en eller annan galen incel ger sig ut och slår, våldtar och dödar en slumpmässigt utvald kvinna? 


    Men det är inte så att kvinnor alltid stannar hos en man för att de är beroende av dem ekonomiskt så att säga, en man börjar ju inte med att slå och misshandla någon psykiskt. Det går gradvis så att misshandeln neutraliseras. 


    Den kvinnan som vill lämna måste, som någon skrev ovan, få hjälp, en annan än den som finns idag. En vän till mig lämnade ett våldsamt förhållande och hamnade på en kvinnojour långt hemifrån. Hon kunde inte jobba pga detta och kunde därför inte betala sina räkningar vilket ledde till att hon hamnade i skuld och höll på att bli vräkt. Tack vare en pappa som kunde gå in och betala iaf hyran och en snäll värd så blev hon inte det. 


    Försörjningsstöd hade hon inte rätt till, hon hade ju jobb...


    En ung kvinna som fick sin arm bruten av sin sambo fick inte heller försörjningsstöd. Hon borde ha sparat pengar så att hon klarade av en tillfällig svacka menade socialtjänsten på. Att hon jobbat i endast fyra månader tog de ingen hänsyn till. (Hennes första jobb efter utbildningen) 


    All sån hjälp måste komma automatiskt, kontaktförbud mot mannen, hårdare straff om detta bryts, polisen måste kunna ingripa INNAN något har hänt om det finns hotbild. 


    Måste kvinnan fly så måste hon ha rätten att ta med sina barn utan att riskera att förlora vårdnaden. 


    Försörjningsstöd måste sättas in direkt utan diskussioner om kvinnan behöver det. 


    Sen kan jag också tänka mig ytterligare lagar. den som misshandlat bör inte få bosätta sig nära kvinnan, kanske inte ens i samma stad. (Med undantag om han har flyttat och kvinnan självmant flyttar dit, så ska han inte tvingas flytta pga det) 


    Om de har barn ihop ska inte kvinnan tvingas träffa honom vid ev umgänge, praxis bör vara att hämtning/lämning sker på annan plats, i sällskap av annan person, inte kvinnan som har blivit misshandlad. Och massor mer som jag inte kommer på nu. 


     


    Hur ska man forhindra kvinnor från att bara utnyttja detta for att de vill ha barnen etc? Många kvinnor har inga skrupler, de kommer att utnyttja det de kan, även om det innebär att direkt ljuga eller vända sanningen till värre än den är for att gynna sig själva. Att som falskt anklagad man i princip bli domd av alla instanser utan rättegång är svårt att komma tillbaka ifrån.
  • Tow2Mater
    Anonym (lmköjipo u) skrev 2022-08-04 18:35:21 följande:

    Jag har tidigare skrivit 'om hot finns' och tänkte att jag inte behövde skriva det igen. 


    Om en hotbild finns mot kvinnan, det trappas som sagt ofta upp, så finns det bevis. I de fall en man håller det inom hemmets fyra väggar kan kvinnan försöka spela in. Nu är det ju inte alltid  möjligt längre att spela in samtal via tfn tyvärr pga bestämmelser i andra länder, men någon slags dokumentation bör man försöka få tag i. 


    Ok, bevisad hotbild alltså, inte bara typ hörsägen (som en del vill man ska t ex anmäla) och kvinnans påstående. Bra så.
  • Tow2Mater
    Odd Even skrev 2022-08-05 01:49:54 följande:
    Visst kan man kritisera vissa typer av feminism, men alla vettiga människor är väl feminister i den meningen att man är för "halva makten hela lönen" och att man tycker att våldet mot (många) kvinnor måste upphöra?
    Bara om det också innebär halva fl-ledigheten, hela fulltidsprocenten och hälften av utgifterna.
  • Tow2Mater

    Aftonbladet idag:


    Mycket fokus från samhällets håll ligger på att sikta in sig på kvinnorna, exempelvis skyddade boenden eller stödlinjer. Det är en självklarhet, menar Devin Rexvid, men han tycker det finns en brist på verksamheter för pojkarna, och myndigheterna är inte rustade för att hjälpa dem.


    Pojkarna behöver lära sig att de kan välja sig själva i första hand, de är inte dömda till att begå hedersbrott bara för deras pappor säger det.  Att de får lära sig att var och en får stå för sina ord och handlingar och konsekvenserna av dessa.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/PokRrJ/forskaren-det-finns-for-fa-utvagar-for-mannen

  • Tow2Mater
    Anonym (F) skrev 2022-08-05 13:56:22 följande:
    Problemet är väl då att mannen inte tar sitt ansvar för sitt barn. Visst, pappan kan ha dött också men jag antar att det inte är så i de flesta fallen.
    Eller att mamman gor det mycket svårt for pappan, som ju redan är underställd i sitt foräldraskap i lagen. Lagen borde verkligen ändras, så pappor inte ska måsta strida både länge och dyrt for att få vara pappor, bara for att mammor inte vill det av diverse egoistiska anledningar.
  • Tow2Mater
    Anonym (F) skrev 2022-08-05 14:59:53 följande:
    Så mamman hindrar pappan från sitt barn och uppfostrar ungen till en kriminell?
    Gör dig inte dum.
  • Tow2Mater
    Anonym (F) skrev 2022-08-05 15:24:28 följande:
    Så vad hade ditt svar med det jag skrev att göra då? Det handlade om varför en man växer upp till kriminell.
    Ser du verkligen inte att det var ytterligare en orsak i tillägg till de orsaker du angav: Problemet är väl då att mannen inte tar sitt ansvar för sitt barn. Visst, pappan kan ha dött också men jag antar att det inte är så i de flesta fallen.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?