Inlägg från: Anonym (Mjölk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjölk)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Någon uttryckte sig med att det är ?normalt ? att kvinnor blir misshandlade. då verkar det ju vara uppenbart att något är fel på mansrollen? 

    hur ska den förändringen ske i så fall? Alla gynnas väl av ett fredligare samhälle?

    varför är det så många män som motsätter sig en sån personlig utveckling? 

  • Anonym (Mjölk)

    Tow2mater skriver 
    Att lagen idag inte jämställer ansvarstagande mammor och ansvarstagande pappor är en sak som borde ändras.

    vad menar du? Jag kanske har missat något? Du får gärna utveckla, var hittar man det?

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-05 16:40:04 följande:
    Misstänkte att någon skulle missförstå.

    Nej, det är inte normalt att en man slår kvinnor. Det är onormalt att en man slår kvinnor.

    Däremot är det normalt att det finns ett visst våld i samhället. Det har aldrig funnits ett mänskligt samhälle utan våld och kommer aldrig att finnas i framtiden heller. Man får bekämpa våldet så gott det går.

    Det många inte förstår är att bara för att det finns våld betyder inte det att allt arbete som göyr mot våld är fruktlöst. Om man ser vårt samhälle ur ett historiskt perspektiv så är det relativt fredligt och fritt från våld.  Och anledningen till det är att man under många många år arbetat emot våld.
    Jag kan tänka mig att våldet som drabbar kvinnor handlar mycket om makt och kontroll, därav finns ett behov att särskilja. sen så måste män som grupp ta ett större ansvar för att det ska upphöra. Hur du pratar om kvinnor, till kvinnor och vad du skriver på nätet.
  • Anonym (Mjölk)
    Tow2Mater skrev 2022-08-05 16:45:25 följande:
    I korthet handlar det om att en pappa som inte är gifta med mamman inte får automatisk vårdnad, utan är utelämnad till mammans godtycke att skriva på. Om hon inte skriver på (t ex av egna egoistiska orsaker som att utan bra orsak vilja ha alla fl-dagar, vill kunna flytta, etc etc) måste han dra det till rätten, vilket kostar honom både tid och pengar. Allt for att kunna få vara en pappa till sitt barn på samma villkor som mamman, där mamman får den rätten automatiskt via lagen.
    Handlar det inte om att det är enkelt att visa släktband med modern? så när släktskap visats, skulle rätten då förneka vårdnaden mot mannen ändå? eller hur skulle det annars gå till? Ska (vem som helst) kunna hävda släktskap till en nyfödd utan utredning?
  • Anonym (Mjölk)
    Tow2Mater skrev 2022-08-05 16:56:15 följande:
    DNA test t ex skulle kunna losa allt snabbt.

    Tow2Mater skrev 2022-08-05 16:56:15 följande:
    DNA test t ex skulle kunna losa allt snabbt.
    Fast du skrev ju att lagen förfördelar kvinnor iom 

    Att lagen idag inte jämställer ansvarstagande mammor och ansvarstagande pappor är en sak som borde ändras.

    Det handlar ju ingenting om tekniska aspekter som ett DNA test, du får det att låta som att lagen diskriminerar o diskvalificerar män som förälder. Om en utredning sker i Lagens mening så antar jag att män och kvinnor värderas lika som föräldrar.
  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (lösningen) skrev 2022-08-05 16:50:27 följande:
    Haha, ja det gäller ju att läsa selektivt och göra om det som skrivits till något helt annat och sen diskutera ifrån den (påhittade) grunden.Drömmer

    Det som skrivits är att ett visst våld i samhället är normalt, dvs våld som i våld mot båda könen INTE enbart mot kvinnor som du så lägligt gör om det till. För inget samhälle någonsin i världshistorien har varit helt fritt från våld.

    Hur förändringen mot ett fredligare samhälle ska gå till finns många teorier om, dock är det ju bra om man i det arbetet även tar med män och inte enbart fokuserar på kvinnor och skiter i män. För tro det eller ej, män är oxå en del av samhället, inte enbart kvinnor och ska vi ha ett fredligare samhälle så borde det ju rimligtvis innefatta även män, eller hur?

    Det är ingen här som motsatt sig ett fredligare samhälle eller sagt sig vara för våld mot kvinnor eller män. De (falska) argumenten har kommit från de som verkar ha svårt för att acceptera att även män borde få slippa åka på stryk och verkar tycka att ett fredligt samhälle är detsamma som att bara kvinnor slipper våld så är allt bra.
    Så här står det:
    En del av problemet här är att många inte tycks förstå att det är normalt att ett visst antal män slår kvinnor varje år i ett samhälle.
  • Anonym (Mjölk)

    Till lösningen, varför tror du att det ena utesluter det andra? anser Du att mäns våld mot kvinnor inte är ett specifikt problem som kräver mäns riktade insatser? Eller anser du att kvinnor borde ansvar för mäns våld mot kvinnor?

  • Anonym (Mjölk)

    Till tow2mater som skriver 

    Lagen diskrimninerar. 
    Pappor ska inte behovas utredas for att de får barn och vill vara fullvärdiga pappor från dag ett precis som mammor. T ex skulle ett automatisk DNA test ta hand om den biten. Lagen behover ändras till att bli jämställd.

    hur många såna fall inträffar per år? Varför ser du det som diskriminerande att såna fall tillsätts en särskild utredning? papporna Får väl rätt till sitt barn efter utredningen?

  • Anonym (Mjölk)
    Tow2Mater skrev 2022-08-05 17:39:45 följande:
    Varfor anser du att pappor inte ska likställas med mammor infor lagen utan ska behovas utredas? ALLA ogifta män som blir foräldrar behandlas som andra klassens foräldrar, utsatta for mammors GODTYCKE. Pappor borde ges samma rättigheter och forutsättningar att ta sitt ansvar for sina barn som mammor har idag. Oavsett hur många fall det handlar om per år där mammor forsvårar for ansvarsfulla pappor, bidrar den här ojämlikheten infor lagen till frånvarande pappor, och är en del av problemet som lätt skulle kunna fixas.
    Du pratar om mödrar som har ett bevisat släktskap iom  en födsel. vid En konflikt om släktskap gällande pappan tillsätts en utredning som fastställer det. Jag kan inte se hur det diskriminerar pappor som föräldrar.
  • Anonym (Mjölk)

    Det verkar som att en del (män?) verkar vara mot att öka säkerheten för kvinnor eftersom de känner att kvinnor inte gör något för dom. 


    det tycker jag egentligen inte borde spela någon roll. Att du vill göra samhället till en bättre plats, så är det där förändringen börjar. Även om du känner dig motarbetad av kvinnor, så finns det säkert en omsorg till någon kvinna i ditt liv. Där har du din motivation 

Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?