Inlägg från: complicit |Visa alla inlägg
  • complicit

    Hjälp behövs med dotter och hennes kompis

    Det fanns ju en anledning att kompisen ljög. Det verkar som att det kanske är mer din dotter som vill att de ska klä sig exakt likadant, medan kompisen börjar växa ifrån det och nu gärna vill klä sig olika. De flesta flickor i 15-årsåldern vill ju vara ensam om sin klänning.

    Jag tycker att du ska prata med din dotter och försöka få henne att förstå att det var jobbigt för kompisen att berätta för henne att hon köpt en klänning. Fråga dottern varför hon tror att det är så. Är kompisen rädd för att såra henne? Är kompisen rädd för att dottern ska köpa en exakt likadan klänning och varför tror dottern det är så isåfall?

    Kompisen hade säkert gärna gått ut och klänningshoppat tillsammans om hon nu inte var rädd för att dun dotter skulle köpa en exakt likadan klänning.

    Det är svårt i den åldern då man mognar lite olika snabbt, din dotter vill vara kvar i det gamla där de är bff  och klär sig som tvillingar, medan kompisen vill börja hitta sin egen stil och sitt eget uttryck.
    Ingen av dem har fel i sina känslor, men här kan du vägleda dottern och uppmuntra henne till att börja köpa kläder som HON tycker om och trivs i, och de måste inte vara exakt lika som kompisens.

    Lögnen här är ju en konsekvens, inte problemet i sig.

  • complicit
    Lussekatt88 skrev 2022-08-07 11:43:53 följande:

    Tack för jättebra svar. Det största problemet här är kompisens mamma som är som sagt nu arg och tycker att jag är opålitlig. Vi har också umgåtts något genom åren för vi har ju känt så länge och varit bekanta och något slags vänner. "Du borde tänka mera vad som du berättar vidare. Min dotters ärenden är inte allmänna etc." Och det låtsas som hon inte alls anser att hennes dotter har gjort något fel. Bara jag är problem för jag höll inte deras hemlighet att klänningen finns. Vilka vänner beter sig på detta sätt? Men juu, vi går vidare och försöker förstå. Tack ska du ha alla! :)


    Vad säger din dotter om det hela? Kan hon förlåta kompisens lögn?
    Isåfall kan ju din dotter ringa kompisen och säga det och fråga om kompisen vill följa med och vara smakråd när hon ska köpa sin klänning.

    Det ÄR fel att ljuga och luras men de är också bara 15 år och lär sig tackla livet och jobbiga situationer. Även vi vuxna ljuger ju ibland för att ta oss ur jobbiga situationer eller för att inte skapa en jobbig situation,

    I det här fallet får ni nog ta det som en vit liten lögn som kompisen tog till för att skydda både din dotter och sig själv. Hon ville inte såra din dotter genom att säga att hon redan köpt en klänning. Och hon ville skydda sig själv att få ha en unik klänning.

    Om flickorna fortsätter vara vänner finns inga anledningar för den andra mamman att vara arg, hon är ju säkert arg för att hon skäms över sin dotters beteende men har svårt att säga det. 
Svar på tråden Hjälp behövs med dotter och hennes kompis