Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Sticker och kliar i kroppen. Orolig. Är det någon med erfarenhet?

    För mig har det så. Jag vaknade upp en morgon med pirr i kroppen. Googlade och då kom ju MS upp. Jag var helt säker att jag hade det. Läkarna däremot trodde inte på det. Pirret gick inte över så jag tjatade till mig en MR. Jodå, jag hade MS så det kan verkligen komma från ingenstans. Dagen innan så mådde jag ju hur bra som helst. Det är 4 år sedan jag fick diagnosen och jag mår bra idag tack vare väldigt effektiva mediciner(cellgifter). 


    Att läkarna gärna vill bortförklara det beror nog på att stress kan ge exakt samma symtom. I ditt fall låter det som stress eftersom du har haft utmattnings symtom innan. MS är en ovanlig sjukdom och jag hade otur, men jag är samtidigt tacksam att det inte var någon allvarligare sjukdom som är livshotande. 

  • Anonym (Anonym)

    Nej, jag hade bara pirr. Speciellt när jag böjde huvudet framåt. Jag hade även en somnande hand som somnade utan att jag legat på dem. När jag säger att MS inte kommer smygande så menar jag att man kan ha skador på nervsystemet som inte märks. De kunde se på min MR att jag hade skador sedan 10 år tillbaka som jag inte har varit medveten om. MS kan således vara en tyst sjukdom. 


    Nu tror jag inte att du  behöver oroa dig alls, och jag ber om ursäkt för att detta inlägg handlar så mycket om MS. Jag vill bara belysa att vi finns men inte märks. Varför går vi inte ut med vår sjukdom? Jo, för att många likställer det med ALS. Vi kommer alltså dö av vår sjukdom. Helt fel. Om man hade nämnt MS så hade omgivningen sagt: Jaha, du har MS, då kommer du att hamna i rullstol, bli blind, få kissproblem, sexuella problem, hamna i depression etc etc. Jag är 54 år och har inga av de problemen. Jag springer, gymmar, jobbar heltid och njuter av livet. Egentligen borde jag gå ut med min sjukdom så andra får se ett ansikte på de som mår bra trots diagnosen. Mennså enkelt är det inte tyvärr. Ursäkta för ett långt inlägg. Hoppas att du mår bättre inom en snar framtid. Annars ska du kräva en MR av din läkare!

  • Anonym (Anonym)

    Pirret var ej stickande. Det kändes bara som myrornas krig i kroppen Och det kliade inte.  Om du har känt en klump i halsen så låter det definitivt som stressrelaterat. 

  • Anonym (Anonym)

    Jag gick med mitt pirr en vecka, sen kontaktade jag VC. Tog prover. Inget konstigt. väntade en månad och kontaktade VC igen. Gjorde neurologiska testet. Inget konstigt. Väntade en månad igen och kontaktade VC igen. Sa då att jag hade fått jätte ont i nacken och trodde att jag hade diskbråck. Jag hade inte ont alls men det var mitt enda sätt för att få dem att skicka mig på MR. Läkaren sa att det inte kommer att visa något på MR. Fick vänta 2 månader på MR. Fortfarande pirr samt att det kändes som om jag hade kuddar under fötterna. Gjorde MR och DÅ! Allt gick jättesnabb. Ny MR, nya prover och inom 2 veckor hade jag fått MS diagnos. Hade flera plack i hjärnan och ryggmärg som funnits där länge utan att jag märkt av det alls. Så var det för mig men det är ju individuellt. 

Svar på tråden Sticker och kliar i kroppen. Orolig. Är det någon med erfarenhet?