Inlägg från: Anonym (Anonymous) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonymous)

    Gravid, sambo tvekar

    anonym  (Frida) 
    Jag tycker det är rätt illa om man resonerar att resa/flyga är det viktigaste i livet och kan man inte de så ska man inte skaffa barn. Ja det e många som har det mindre bra ekonomiskt på föräldrar ledigheten men är nog normalt. Det är sånt som man inte har sen när man väl jobbar. Jag har varit ensamstående med min son sen han var typ 3, jag har alltid lyckats trots jag inte alltid jobbat heltid förrän nu det sista året.Jag och hans pappa när vi var föräldralediga fick det att gå ihop. Bara för man inte har råd att resa med sina barn så innebär inte det att man inte kan skaffa barn. Knäppt att många människor bygger upp hela sitt liv på att kunna resa utomlands. Det är inte det livsviktiga i livet. Man kan ha ett bra liv med barn utan 80.000 i månaden och utan massa resor. 
    Livet handlar inte om de materiella, utan hur mycket man faktiskt ser sina barn och ger dem uppmärksamhet och kärlek. Alla resor i världen i slutändan kan aldrig toppa de

  • Anonym (Anonymous)
    Anonym (Frida) skrev 2022-08-13 23:22:48 följande:
    Ok nu tror jag du får läsa vad jag skrev igen. Vi har 4 barn, var fick du att jag valt bort barn ifrån? När man skaffar barn och framförallt fler än en, då behöver man planera på ett annat sätt. Det är inte bara att börja leva på hälften av sin inkomst, jag kommer vara föräldraledig i 8 år sammanhängande. Med barn ska det sparas åt barnen, mat, bilstolar, kläder mm och det blir en hel del nya utgifter som man inte haft tidigare.

    För mig var det en stor omställning att bara få in en fjuttig föräldrapenning på bankkontot jämfört med min ordinare lön. Vi kunde inte fortsätta leva likadant som vi levt som barnfria när vi fick barn.

    Sen om du nu klarade dig på minimal föräldrapenning så kul för dig. Men betydligt enklare om man har det gott ställt ekonomiskt, vissa har ju inte ens råd att gå hemma med barnen och skickar de på dagis. Så jag vet inte om de föräldrarna som måste jobba och lämna iväg sina barn ger barnen mer uppmärksamhet än en som har råd att gå hemma och vara med barnen hela tiden. Vi resonerar förmodligen olika där.
    Ok och jag säger samma till dig!!!?. För inte nånstans skrev jag att du valt bort dem! 
Svar på tråden Gravid, sambo tvekar