• Anonym (S)

    Är jag för krävande?

    Anonym (sotis) skrev 2022-08-10 09:03:40 följande:
    Är jag för krävande?

    Jag har varit tillsammans med min kille i 6 år. Jag har aldrig varit klängig av mig eller svartsjuk än så länge. I andra relationer har jag alltid varit besatt av deras snygga ex eller nåt. Men med denne man har jag äntligen känt mig normal. 
    Jag känner mig lite konstig när jag fäster mig så vid honom när vi är tillsammans, som tex en helg eller en semester. Då fäster jag mig så mycket att det sen gör ont att skiljas åt. Jag blir klängig och krävande. När vi sen ska vara skilda åt (olika boende) så tar det en eller 2 dagar då det är jättejobbigt och jag vill att han skriver eller ringer direkt för att jag ska känna mig lugn. När han inte gör det så känner jag mig oälskad och kontaktar någon annan. För om jag skulle skriva eller ringa för mycket, så tycker han jag är jobbig.

    Han tycker det är lagom att höras 1 gång om dagen, men inte jag.

    Jag har även blivit lite svartsjuk, eftersom vi haft det lite sämre och jag märker att han inte är lika galet förälskad längre som han var innan. Jag är livrädd för att han ska råka träffa någon annan nu. Han är den mest lojala och trogne mannen, men galet snygg och attraktiv och charmigt trevlig, så han kan få i princip vem han vill. Tidigare var alltid bara han svartsjuk, men nu är det jag som är den jobbiga som inte litar på honom.

    Som nu är han på resande fot med jobb och har inte hört av sig på morgonen med  ett godmorgon, då blir jag genast orolig, eftersom de hade sen middag med drinkar igår. Men vill inte skriva och vara jobbig. Är jag konstig?


    Hej
    Jag förstår inte riktigt din TS. Du skriver att du inte varit klängig än så länge men beskriver samtidigt en enorm klängighet (bara att du inte vågar visa den)

    Du skriver att du är orolig att han träffar någon annan men beskriver att DU kontaktar andra (oklart vilka) när du inte får omedelbar bekräftelse.

    Ni har varit ett par i 6 år, vilket ändå är ganska länge. 
    Vid detta laget borde man känna varandra och känna sig bekväm med att vara sig själv i förhållande men det låter det inte som att du vågar. Det låter inte sunt och jag tror dessvärre att ditt behov av bekräftelse kan skapa ännu mer distans och till slut förstöra förhållandet

    Jag tror att du dels behöver jobba med dig själv (din oro, otrygghet och bekräftelsebehov) och dels att ni behöver jobba med ert förhållande och kommunikation och hur ni kan möta varandra i era olika behov.
  • Anonym (S)
    Anonym (sotis) skrev 2022-08-10 10:55:23 följande:

    Jag vill ha den normala relationen som blir efter något år när förälskelsestadiet är förbi. Tryggheten och tilliten och harmonin som kommer med det. Men i min hjärna så betyder det att kärleken är död om man inte ständigt är förälskad. Det förstör både för mig och för partnern, vilket jag insett nu. Det gör så ont i mig att jag förstör relationen med bra män som jag gör och har gjort i hela mitt liv.


    Jättebra att du har insett det och bra att du söker hjälp.
    Ta med dig pojkvännen i processen så att han också förstår och tar stöd som anhörig.
  • Anonym (S)
    Anonym (sotis) skrev 2022-08-10 15:18:35 följande:

    Var inte direkt otrogen, utan det var under de gångerna han gjort "slut" eller då vi pausade. Han har gjort slut med mig säkert 25 gånger, då han säger att NU är det slut till 100% och en ny tjej kommer att komma in så fort du lämnar bla bla.  Så jag tar ju honom på orden såklart och antar att han menar vad han säger. I efterhand när vi träffas igen så säger han att han såklart inte menar vad han säger när han är arg. Hur f-n ska jag då veta när han verkligen menar det??

    Han vet hur han ska göra mig arg och osäker när han är förbannad på mig och då blir jag såklart hämndlysten. Enligt honom så borde jag först lugna ner mig och inte göra någonting drastiskt ÄVEN om han säger att det är 100 slut, utan jag borde avvakta en månad minst med att kontakta någon annan, för så fungerar han. Men vi är alla olika. Så jag vet ärligt inte om jag gör fel och är otrogen, som han påstår, när det faktiskt har varit slut i min värld. Oftast går vi tillbaka till varandra efter 1-2 veckor igen. 


    Usch vilken destruktiv relation.
    Jag ryser när jag läser
    Han låter inte ett dugg trevlig. Manipulativ och kontrollerande
    Göra slut, beskriva att han minsann ska byta ut dig och sen diktera hur du borde  bete dig när HAN har gjort slut.
    Han tar ju inte ansvar för sitt beteende.

    Ta hjälp för ditt beteende men ta absoluuuut inte ansvar för hans.
    Svårt att se hur ni ska få ert förhållande att fungera när ni skapat så destruktiva mönster.
Svar på tråden Är jag för krävande?