• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Anonym (Shiny) skrev 2022-09-18 12:14:19 följande:

    Ser att det smyger sig in frågetecken ibland när jag skriver andra tecken, ni får ha överseende med det. ☺️


    Ja det gör det för mig också har jag märkt. Ser ut som om man ställer en hel del frågor Skäms
  • Drömmenom3
    Lilleplutt2022 skrev 2022-09-18 16:34:08 följande:

    Lycka till shiny med behandlingen,  Hoppas du får ut många ägg!

    Drömmenom3 ja det är lättare sagt än gjort att försöka att inte stressa upp sig. Hoppas du kan fokusera på något annat så tiden kan gå snabbt under ruvningen! 
    Jag håller med om att man inte ska behöva vänta på brevet.Tack och lov har min klinik en app jag kan skriva och fråga . Denna gång behöver jag förhoppningsvis inte det om återföringen sker på dag 5, då kan jag få besked på plats om det är några ägg som har överlevt till frysen.

    Trodde jag hade klarat mig rätt bra denna gång men misstänker att jag har en lätt släng av överstimulering. Sov väldigt dåligt inatt pga värk i magen och det var varken bekvämt att sova på rygg eller sidan. Idag har jag varit sängliggande hela dagen med värk som känns som väldigt kraftig mensvärk och ömhet. Har tagit Alvedon men det hjälper inte så värst mycket. Har en diklofenax kvar som jag får ta ikväll om värken inte avtar. Är varken illamående eller kräks så än så länge behöver jag inte kontakta kliniken. 


    Men stackare! Hur mår du idag Hjärta? Pratat med kliniken?


     


    Jag ringde kliniken och frågade om våra embryon och de hade kunnat frysa en och det var på dag 6. Jätteglad för det såklart men hade såklart hoppats på fler. Vi hade ju 7 normalt befruktade på återföringsdagen . Men alltså då endast ett av sex som utvecklats normalt?.  Vill inte vara för pessimistisk men kan inte låta bli att tvivla på embryot jag ruvar på? Varför skulle det klara sig liksom?! Får jobba på att tänka positivt!

  • Drömmenom3
    {#emotions_dlg.flower}
    Anonym (Shiny) skrev 2022-09-19 17:45:05 följande:

    @Lilleplutt
    Usch , låter  inte roligt med värk och överstimulering. Mår du bättre idag? 

    Själv var jag på mitt andra ultraljud idag. Blev jättebesviken och ledsen när jag fick reda på att jag sannolikt blivit så överstimulerad att jag inte får tillbaka något alls denna cykel. 😔 Allt som plockas ut på fredag på äggplocket ska de istället försöka frysa. Om det blir som de tror så får jag vänta ca 2 månader för återförande. Det känns som en evighet men man måste tydligen låta det gå en hel ostimulerad cykel emellan, innan det blir aktuellt att på nästkommande cykel återföra något (om jag får något till frysen vill säga). Just nu känns det jättetungt. Detta kom lite som en chock. 


    Åh, förstår att du är besviken Hjärta Hur många äggblåsor hade du? Och hur mår du?
    Dock har jag hört att det positiva med överstimulering är att äggstockarna svarat bra så antagligen får du många fina ägg och kanske också ett helt gäng till frysen!
    Två månader kanske känns mycket nu men det kommer gå så snabbt. Kommer också behöva hoppa över en cykel om detta inte lyckas innan vi gör nästa försök. 


    Tänk dock som sagt att du antagligen kommer få ut många ägg och förhoppningsvis flera som går att frysa varpå du slipper sprutor och hela faderullan sen när ni kör igång igen. Överstimulering är inget att leka med. 


    Håller tummarna för många guldägg på fredag!
    Ta hand om dig{#emotions_dlg.flower}

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-09-20 17:13:46 följande:

    Drömmenom3, vilken ruvardag är du på nu? När är det dags för test? 😊


    Är nu på ruvardag 6. Ska faktiskt försöka vänta en vecka till innan jag testar. Vid båda mina tidigare graviditeter har jag testat och plussat  på dag 13 så tänker och hoppas att ruvardag 13 är lite av min turdagSkäms
  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-09-22 17:18:51 följande:

    Lilleplutt, tack för pepp! Härligt att höra att man i vissa fall kan få återföra trots allt. Hoppas verkligen att läkaren inte hittar någon vätska i buken och ger oss grönt ljus. 
    Hur gick det med din återföring? Håller verkligen tummarna för att du just nu har ett fint embryo att ruva på! ❤️🤗
    Intressant med kosttillskotten, jag har också ätit extra tillskott. Bland annat Q10, zink, folsyra, inositol och för ett par veckor sedan började jag också med melatonin. Min sambo tar också lite extra, bla Omega 3. Vet inte om detta påverkar i någon väsentlig grad men tänkte att det kunde vara värt ett försök. 


    Drömmenom3, gud vad spännande för dig att det börjar närma sig test. Håller alla tummar och tår för att din väntan slutar med ett stort och fint pluss! ❤️✊

    Imorgon är det dags för äggplock för mig. Är spänd på hur det kommer att bli. Hur kändes det för er i kroppen innan äggplock? Var ni svullna om magen?


    Tack snälla! Hjärta


    Jag pendlar verkligen mellan  att vara hoppfull till att , som idag, känna mig ganska säker på att det inte funkat. Tycker att jag de första dagarna kände lite molvärk till och från men nu inget alls de senaste 2dagarna. Jag tycker detta är en jättejobbig tid psykiskt?


    Jag kände mig ganska mycket som vanligt innan äp, kanske lite svullen men ingenting i jämförelse med hur jag kände mig efteråt. Då var jag både svullen och öm i 2-3 dagar. Men det är ju inte så konstigt. 


    Hur känner du dig? Med tanke på att de sett ganska många äggblåsor på dig kanske du även känner av det mer . 
    Skönt med äp på en fredag så att du sen även har lördag  och söndag på dig att vila och ta det lugnt utan att behöva ta ledigt från jobbet.
    Stort lycka till imorgon! Jag tror på många fina ägg! 


    Uppdatera när du orkar {#emotions_dlg.flower}


     

  • Drömmenom3
    Lilleplutt2022 skrev 2022-09-23 07:53:59 följande:
    Hur mår du idag? ❤Förstår hur jobbigt det är med ruvandet och man hela tiden ska analysera sina symptom. Försök att fokusera på annat de närmaste dagar även om jag vet att det är lättare sagt än gjort 😔

    Har du fått brev hem än om de lyckades frysa några ägg? Hoppas du fick alla till frysen!🙏
    Vilket datum har du fått som testdag? 
    Grattis till ruvandet och minst en blastocyst! Det bådar gott.

    Som jag skrev tidigare så frös de en av de resterande sex embryona på dag 5 (i telefon sa de först 6 dagars vilket var fel).

    Har fått 30/ 9 som testdag men kommer testa på ruvardag 13 den 27/9. Det är just ruvardag 13 jag plussade på med båda barnen Skäms så hoppas på en till turdag.
    Just nu känner jag mig dock totalt ogravid.
  • Drömmenom3
    Lilleplutt2022 skrev 2022-09-25 09:27:26 följande:
    Just ja! Men det är ju ändå en tröst att kunna ha en till i frysen ❤
    Hoppas innerligt att du får ett plus om 2 dagar! ❤

    Tack snälla ! Hjärta Känner mig tung i huvudet och lite varm och kall om vartannat -vilket jag brukar känna innan mens så jag tror tyvärr det är kört. 


    Sen återföringen har jag lite molvärk till och från i ländryggen/svanken , vilket jag minns att jag även hade under mina tidigare ivf: er , även de som resulterade i + ( men också de som misslyckades) Funderar på varför. Är det något du känner igen?


    Jà jag är jättetacksam för den lilla frysisen. Hjärta

  • Drömmenom3
    Lilleplutt2022 skrev 2022-09-25 10:18:05 följande:
    Nej jag själv brukar ibland få ont i ländryggen på min första dag när jag har mens men vet tyvärr inte vad det beror på. Det är så svårt med symtomen tycker jag, känns olika för varje IVF så nu försöker jag inte analysera och skyller alla symtom på medicinerna 😂

    Har du tempat tidigare? Jag tempar just nu och på det sättet kan jag hålla koll om tempen håller sig högt, så snart det börjar droppa vet jag att mensen är på väg. Vet inte varför  men det känns mindre ont att se tempen droppa än att få ett negativt test eller att mensen plötsligt kommer. Nu vet jag att progesteron tabletterna håller tempen uppe men de månader jag inte tar tabletterna så har jag i förväg vetat att det inte tar sig när tempen går neråt vilket än så länge har varit på dpo12-14
    Tack för tips!
Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?